Lillestrøm til cupfinalen

Etter å ha blitt slått ut av gullkampen av Stabæk på søndag, var gultrøyene fra Romerike sultne på revansj. Og det fikk de.

Lillestrøm-jubel
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Lillestrøm gikk rett i angrep i dagens semifinale på Åråsen. Etter seks minutter headet Frode Kippe i stolpen på en corner. Fire minutter senere fikk Lillestrøm corner igjen. Simen Brenne fikk drømmetreff fra spiss vinkel og det stod 1-0 for hjemmelaget. Stabæk ble tatt på senga av et aggressivt hjemmelag.

Dødball

Etter kalddusjen skjerpet Stabæk konsentrasjonen og var på høyde med Lillestrøm gjennom hele omgangen. Både Veigar Pall Gunnarsson og Daniel Nannskog hadde mulighet til å score, men Otto Fredrikson i Lillestrøms mål stod som en påle hele kampen gjennom.

Lenge så det ut som Stabæk skulle utligne, men Lillestrøm og Arild Sundgot ville også ha en finger med i spillet. Bokstavelig talt.

Håndball

I det 39. minutt er Lillstrøm i angrep. Magnus Myklebust spiller gjennom Arild Sundgot som helt åpenbart tar med seg ballen med hånda. Sundgot setter ballen i mål bak en forfjamset Jon Knudsen og jubler for scoring. Dommer Terje Hauge ser på bort på linjemannen, men han holder flagget nede. Stabæk spillerne går i fistel og slår ut med armene for årets groveste viljehands.

Nett-TV: Nett-TV: - Det var ikke Guds hånd, det var min

I andre omgang var kampbildet et helt annet. Stabæk virket demotiverte og frustrerte etter det feilaktige målet som kom like før pause. I tillegg var hjemmelaget fysisk overlegne. De vant flest dueller og løp mest. Frode Kippe var en klippe i midtforsvaret og Bjørn Helge Riise var en terrier på midtbanen. Synd for Lillestrøm at begge to er ute med karantene i neste kamp som er mot serieleder Brann.

Stabæk var aldri i nærheten av seier i det intense og til tider velspillte oppgjøret på Åråsen. Lillestrøm kan feire cupfinaleplass mot askeladden Haugesund.

Fotballnyheter