NRK Meny
Normal

Treneren om Messi-kritikk: – Jeg er ikke såret

BELO HORIZONTE (NRK.no): Alejandro Sabella legger om formasjonen etter kritikk fra Lionel Messi.

Alejandro Sabella

Alejandro Sabella på pressekonferansen hvor mellom 150 og 200 journalister stilte ham kritiske spørsmål om hvordan han håndterer stjerna Lionel Messi.

Foto: BEHROUZ MEHRI / Afp

Messi

Et vanlig syn i første omgang av Argentina-Bosnia: Lionel Messi med mange motstandere rundt seg. Messi var kritisk til formasjonsvalget etter kampen.

Foto: PILAR OLIVARES / Reuters

Argentina-treneren ble grillet skikkelig av argentinske journalister dagen før kampen mot Iran. De ville vite hvem som egentlig var sjefen:

– Ble du såret av det Messi sa? spurte en journalist fra avisa Olé.

– Det sies at enkelte landslagstrenere bare tar ut laget, at de ikke er ordentlig trenere. Er du en trener for dette laget? spurte en radioreporter.

– Tidligere spillere har sagt at selv Maradona ikke kunne sagt noe sånt. Er du helt sikker på at du ikke er såret? fortsatte en journalist fra en avis i Buenos Aires.

Kritiserte defensiv formasjon

Det er liten tvil om hva som har vært snakkisen i Argentina den siste uka: Lionel Messis kommentarer på pressekonferansen etter kampen mot Bosnia.

Normalt så forsiktige Messi var uvanlig skarp. Han mente Sabellas 5-3-2-formasjon, som skulle demme opp for Bosnia, var for forsiktig.

– Vi er Argentina. Vi burde ikke tilpasse oss etter hvordan motstanderne våre spiller. Jeg foretrekker 4-3-3, og jeg føler meg mer komfortabel med flere spillere framover på banen, sa Messi mens journalistene hamret på tastaturet.

Verdens beste fotballspiller har endelig blomstret for Argentina etter at Sabella oppdaget 4-3-3. Derfor er han skeptisk til å bytte tilbake til defensive 5-3-2.

Etter pause byttet Sabella til Messis ønskeformasjon, og plutselig fikk den lille magikeren plass til å score et nydelig mål.

– Jeg lå for dypt i første omgang. Jeg var alene, og Agüero var alene. Det var vanskelig, sa han.

Messi øker Argentinas ledelse

VIDEO: Se Messis herlige scoring i andre omgang - etter at Sabella la om til 4-3-3.

Sabella: – Jeg ble ikke såret

Etter en uke med bråk i pressen i Argentina, gjorde Sabella alt han kunne for å avvæpne.

– Jeg ble ikke såret av Leos kommentarer. Han hadde sagt de samme tingene til meg før. Journalistene spurte hvordan han liker at vi spiller, og han svarte. Han sa det på en respektfull måte, sa Sabella.

Han innrømmer at Messi har fått ønsket sitt oppfylt til Iran-kampen.

– Vi starter i 4-3-3, selv om det kan hende vi må forandre det underveis i kampen. Vi kan alle gjøre feil, selv om vi prøver å gjøre så få vi kan, sa han.

– Er du overrasket over det han sa?

– Nei, jeg er ikke overrasket over at spillere på laget har meninger. Man skal være rimelig sta for å ikke ta selvkritikk.

– Det var jeg som valgte å sende Messi til pressekonferansen, jeg kan sende hvem jeg vil. Jeg stoler fullstendig på mine spillere, akkurat som de stoler på meg, avsluttet han.

Lionel Messi

Lionel Messi og lagkameratene var i godt humør da de trente fredag morgen.

Foto: Victor R. Caivano / Ap

– Noen ganger skaper uttalelsene hans bråk

Messi selv var ikke på pressekonferansen. Det var imidlertid Celta Vigos Augusto Fernández, som sier at han ikke var overrasket over kommentarene.

– Vi hører på hvert eneste ord Leo sier. Og noen ganger skaper uttalelsene hans mye bråk, men vi vet at trenerapparatet styrer oss. Vi må bare gjøre det vi får beskjed om under kampene, sier han.

Fotballnyheter