NRK Meny
Normal

Grodås hyller klubbvalget: – Ørjan skal satses på

Keeperlegende Frode Grodås mener Ørjan Nyland (24) har gjort helt riktig ved velge Ingolstadt.

Nyland

SOLGT: Ørjan Nyland bytter ut Molde og eliteserien med FC Ingolstadt 04 og Bundesliga. Her sammen med Ingolstadt-sportsdirektør Thomas Linke.

Foto: FC Inolstadt

Det bekrefter Molde på klubbens hjemmesider.

– Det har alltid vært en drøm for meg å spille i Bundesliga. FC Ingolstadt har hatt en strålende sesong og jeg gleder meg til å bli kjent med laget, støtteapparatet og fansen, sier Nyland til Ingolstadts hjemmesider.

24-åringen, som har gjort keeperplassen på landslaget til sin, var ikke i tvil om at det å flytte til Tyskland er et riktig karrierevalg.

– Den sportslige ledelsen har overbevist meg raskt og jeg er veldig glad for å bli en del av klubben, sier Nyland.

Laster Twitter-innhold

– Helt riktig valg

Landslagets keepertrener Frode Grodås spilte selv fire sesonger i Tysklands, for Bundesliga-klubben Schalke, mellom 1998 og 2002. Han mener Nyland har gjort helt riktig valg ved å gå til Ingolstadt.

– Jeg har fortalt Ørjan at klubbvalget er superviktig - at han måtte finne seg en klubb hvor han er tenkt å spille, forklarer Grodås.

– Ingolstadt er et bra valg. Det er en hardtsatsende klubb som har rykket opp. Og mine opplysninger er at Ørjan er hentet inn som en satsningsmann.

Nyland blir imidlertid ikke eneste norske keeper i den tyske toppdivisjonen. Tidligere landslagskeeper Rune Almenning Jarstein reiste plassen som Viking- og Norges førstevalg til Hertha Berlin i 2014. Det har ført til to kamper for hovedstadslaget, samt tap av den norske keeperplassen til Nyland.

– Frykter du at vi skal få nok en norsk keeper på benken i Bundesliga nå?

– Overhodet ikke, svarer keepertreneren bestemt.

Første trening i dag

Nyland er allerede på plass i Tyskland og gjennomfører sin første trening med sin nye klubb i ettermiddag. Ifølge Romsdals Budstikke skal overgangssummen Molde mottar være på flere titalls millioner kroner.

Ingolstadt har fra før av to keepere i stallen, deriblant Ramazan Özcan. Han spilte 33 av 34 kamper forrige sesong og var en viktig bidragsyter i klubbens opprykksjakt.

Özcan er også en del av den østerrikske landslagstroppen.

– Interessen fra Ingolstadt ble kjent for meg tidligere i år, men ble konkret først den siste uken, og etter det har det gått fort! Jeg var også på besøk hos den tyske klubben en stund tilbake, og møtte da både trenere, ledere og spillere, forteller Nyland til Moldes hjemmesider.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Nyland

LANDSLAGSKEEPER: Ørjan Håskjold Nyland har etablert seg som Norges førstekeeper.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Stor interesse

Ingolstadt rykket opp til det øverste nivået i Tyskland i vår og er den minste klubben i Bundesliga kommende sesong. Klubbens hjemmebane Audi Sportpark tar kun 15.000 tilskuere.

Ifølge administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen var den tyske klubben langt fra den eneste som var ute etter Nylands underskrift. Interessen for 24-åringen skal ha vært stor det siste året.

– Flere klubber har vært i bildet, men tyskerne var de som til slutt trakk det lengste strået, sier Jacobsen.

Det er Ingolstadt-sportsdirektør Thomas Linke strålende fornøyd med.

– Etter at André Weis forlot klubben til fordel for FSV Frankfurt, måtte keeperplassen erstattes. Vi er glade over at Ørjan Håskjold Nyland kommer til oss, en meget talentfull og ærgjerrig mann. Dermed blir han én av tre som gjør oss godt forspent på keepersiden, sier Linke til Ingolstadts hjemmesider

Fotballnyheter