NRK Meny
Normal

Fotballandslaget drar på turné til Thailand

Det er nå klart at fotballandslaget drar på den omdiskuterte januar-turneen. Odd-trener Dag Eilev Fagermo mener det skal spilles for mange kamper i løpet av oppholdet.

Landslaget

Norge skal spille kamper 15., 18. og 21. januar på sin Thailand-turné. Kun hjemlige spillere og spillere i land som har opphold vinterstid blir tatt ut i troppen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Norge skal delta i firenasjonersturneringen King’s Cup som arrangeres av Det thailandske fotballforbundet.

– Vi blåser nå liv i den tidligere tradisjonen med en landslagsturnering vinterstid, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb i en pressemelding.

Norge har tidligere vært på turné i blant annet Hong Kong (2004) og USA (2006).

Ifølge Semb vil troppen hovedsakelig bestå av spillere i den hjemlige ligaen, samt spillere fra de andre ligaene som har opphold vinterstid, som Sverige og Danmark.

Kritikk

Nils Johan Semb

Toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

For kort tid siden samlet toppfotballsjefen flere eliteserietrenere og informerte om landslagets planer om en slik turné . Odd Grenland-trener Dag-Eilev Fagermo var til stede.

– Det som er skummelt er tidspunktet for turneen. Spillerne kommer rett fra en ferie der de ikke har trent fotball for så å dra direkte på et landslagsoppdrag i stedet for å starte med grunntreningen, sier Fagermo til NRK.no.

– Frykter du at spillerne skal bli skadet?

– Jeg synes tre kamper er mye. I tillegg er det en lang reise, sier Fagermo som likevel understreker at han i utgangspunktet er positiv til landslagsoppdrag.

NRK.no har tidligere skrevet at norske klubber har vært kritiske til en slik turné siden den kommer midt i den viktige sesongoppkjøringen.

– Hvordan ble turné-planene tatt i mot hos klubbene som møtte Semb, Fagermo?

– Det var en høring. Et viktig argument fra trenerne var at man må være forsiktig med belastningen på spillerne fordi de nettopp da er tilbake fra ferie.

Dag-Eilev Fagermo

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Møter Danmark

Norge vil i tillegg til vertsnasjon Thailand møte Danmark som deltar for fjerde gang. Den fjerde deltakernasjonen vil bli avklart i løpet av kort tid.

– Det er få internasjonale datoer å spille landskamper på, det har blitt kuttet mer og mer de siste årene. På en turnering som dette kan vi fange opp spillere som banker på døra til landslaget. King’s Cup er en innarbeidet og veletablert turnering, og en fin arena for å få testet ut både nye og etablerte landslagsspillere, sier Semb.

Norges kampdatoer er 15., 18. og 21. januar, og kampoppsettet vil bli klart når den siste deltakernasjonen er på plass, skriver Norges fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.