Fotballandslaget drar på turné til Thailand

Det er nå klart at fotballandslaget drar på den omdiskuterte januar-turneen. Odd-trener Dag Eilev Fagermo mener det skal spilles for mange kamper i løpet av oppholdet.

Landslaget

Norge skal spille kamper 15., 18. og 21. januar på sin Thailand-turné. Kun hjemlige spillere og spillere i land som har opphold vinterstid blir tatt ut i troppen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Norge skal delta i firenasjonersturneringen King’s Cup som arrangeres av Det thailandske fotballforbundet.

– Vi blåser nå liv i den tidligere tradisjonen med en landslagsturnering vinterstid, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb i en pressemelding.

Norge har tidligere vært på turné i blant annet Hong Kong (2004) og USA (2006).

Ifølge Semb vil troppen hovedsakelig bestå av spillere i den hjemlige ligaen, samt spillere fra de andre ligaene som har opphold vinterstid, som Sverige og Danmark.

Kritikk

Nils Johan Semb

Toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

For kort tid siden samlet toppfotballsjefen flere eliteserietrenere og informerte om landslagets planer om en slik turné . Odd Grenland-trener Dag-Eilev Fagermo var til stede.

– Det som er skummelt er tidspunktet for turneen. Spillerne kommer rett fra en ferie der de ikke har trent fotball for så å dra direkte på et landslagsoppdrag i stedet for å starte med grunntreningen, sier Fagermo til NRK.no.

– Frykter du at spillerne skal bli skadet?

– Jeg synes tre kamper er mye. I tillegg er det en lang reise, sier Fagermo som likevel understreker at han i utgangspunktet er positiv til landslagsoppdrag.

NRK.no har tidligere skrevet at norske klubber har vært kritiske til en slik turné siden den kommer midt i den viktige sesongoppkjøringen.

– Hvordan ble turné-planene tatt i mot hos klubbene som møtte Semb, Fagermo?

– Det var en høring. Et viktig argument fra trenerne var at man må være forsiktig med belastningen på spillerne fordi de nettopp da er tilbake fra ferie.

Dag-Eilev Fagermo

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Møter Danmark

Norge vil i tillegg til vertsnasjon Thailand møte Danmark som deltar for fjerde gang. Den fjerde deltakernasjonen vil bli avklart i løpet av kort tid.

– Det er få internasjonale datoer å spille landskamper på, det har blitt kuttet mer og mer de siste årene. På en turnering som dette kan vi fange opp spillere som banker på døra til landslaget. King’s Cup er en innarbeidet og veletablert turnering, og en fin arena for å få testet ut både nye og etablerte landslagsspillere, sier Semb.

Norges kampdatoer er 15., 18. og 21. januar, og kampoppsettet vil bli klart når den siste deltakernasjonen er på plass, skriver Norges fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Barcelona ble cupmestere

  Barcelona kjørte over Athletic Bilbao i den spanske cupfinalen lørdag kveld og sikret dermed sin første tittel på to år.

  Lionel Messi scoret to ganger, mens Antoine Griezmann og Frenkie De Jong scoret en gang hver i 4-0-seieren.

  Klubben har også mulighet til å vinne den spanske ligaen denne sesongen.

  Copa del Rey - 2020/21 Final - FC Barcelona v Athletic Bilbao
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Chelsea til FA-cupfinale - slo City

  Chelsea tok seg til finale i FA-cupen lørdag kveld etter seier mot Manchester City.

  Det var 0-0 til pause, men etter hvilen utnyttet Hakim Ziyech slurv fra City-forsvaret. Timo Werner førte ballen fremover på siden, og spilte den forbi City-keeper Zack Steffen som stod helt feilplassert. Fra ti meter satte han enkelt kampens eneste mål.

  Det er den første turneringen Manchester City røk ut av denne sesongen. De har fortsatt mulighet til å vinne ligacupen, ligaen og mesterligaen.

  Den andre semifinalen spilles søndag mellom Leicester og Southampton. Finalen spilles 15. mai.

  FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City
  Foto: Adam Davy / Reuters
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters