Kapteinens krav: – Må forbedre oss dramatisk

TIRANA (NRK.no): Brede Hangeland sier rett ut at det norske spillet i Albania ikke holder til en plass i VM-sluttspillet i Brasil.

Landslagets kaptein, Brede Hangeland, var ikke fornøyd med 1-1 borte mot Albania.

Brede Hangeland slakter det norske spillet mot Albania, men har ikke gitt opp VM.

Det endte 1-1 mellom Norge og Albania i Tirana fredag kveld. Det resultatet må Norge si seg godt fornøyd med. For lite fungerte, og først tre minutter før full tid klarte Tom Høgli å heade inn scoringen som reddet ett poeng og fortsatt håp om en plass i VM-sluttspillet i Brasil neste sommer.

LES OGSÅ: – Jeg scorer en gang i skuddåret

Kaptein Brede Hangeland er nådeløs i sin dom over den norske prestasjonen.

– Jeg er misfornøyd. Dette er ikke godt nok hvis vi skal til Brasil, fastslår han overfor NRK.

Fortsatt mulig

Men situasjonen i gruppa er likevel ikke håpløs. Norge skal spille tre av de fire siste kvalifiseringskampene hjemme på Ullevaal, og avstanden opp til andreplassen i gruppa er ikke avskrekkende – blant annet takket være en overraskende 4-2-seier til Slovenia på Island fredag kveld.

En andreplass i gruppa kan sende Norge ut i omspill.

– Det er mulig å komme til Brasil, hvis vi forbedrer oss ganske dramatisk, sier Hangeland.

– Hva legger du i det?

– Det er mulig å gå videre, poengmessig, men prestasjonsmessig må vi opp mange hakk. Vi må sette oss ned og diskutere igjennom, og heve oss.
Hangeland mener det meste må bli bedre.

– Skuffende

– I dag var det masse å hente på pasningskvaliteten. Det er forbedringspotensial på en hel rekke ting, konstaterer Hangeland.

Slik oppsummerer han det som skjedde i heksegryta i Tirana:

– Det blir altfor oppjaget med mye dueller. Vi fikk aldri ballen ned på bakken, det skjedde vel mindre enn en håndfull ganger. Det var skuffende, det ble mye kriging. Vi hadde ikke den nødvendige roen til å spille god fotball, fastslår han.

Det eneste som var å glede seg over, var altså Tom Høglis scoring.

– Jeg er veldig glad på Tom sine vegne. Han er en kjempebra spiller for oss, og at han fikk et mål, det var gøy, sier Brede Hangeland.

Fotballnyheter