NRK Meny
Normal

Kanonskudd senket Rosenborg

Tiagos kanonskudd kan ha ødelagt for Rosenborgs håp om avansement i Europaligaen.

NRK.no fulgte kampen spark for spark

Kampfakta: Rosenborg - Atletico Madrid

Effektive Atletico Madrid gjorde akkurat nok til å slå Rosenborg 2-1 på Lerkendal torsdag kveld. Et mulig offsidemål og et kanonskudd var det som skulle til for å slå trønderne.

- Vi kjørte jo dem nesten hele tiden, men de hadde en utrolig effektivitet og det hadde ikke vi, sa Rosenborg-trener Nils Arne Eggen til Viasat4 etter kampen.

Tror du Rosenborg går videre i Europaligaen? Diskuter nederst i saken!

Kampen ble avgjort ti minutter før full tid da Tiago hamret ballen i mål fra 20 meter. Ballen fikk en perfekt dupp og smøg seg under tverrliggeren bak Daniel Örlund.

Rosenborg hadde mange nok sjanser i kampen, men det springende punktet ble effektiviteten.

- Vi ga dem skikkelig problem, og det er sjelden at vi fører kamper sånn som i dag og det skal spilleren ha ros for. Med litt mer rutine vinner vi slike kamper, sa Eggen videre.

Nett-TV: Eggen: - Det var offside

Video -Alt handle om å sjå framover - framtia skapes i dag.

Kalddusj

Rosenborg fikk den verst tenkelige starten på kampen da Sergio Aguero i mistenkelig offsideposisjon, satte ballen i mål etter bare tre minutters spill. Rosenborg-forsvarerne lot Aguero stå helt alene på femmeteren, og da gjør han sjelden feil.

Ett unntak

Atletico er ingen hvem som helst. De vant europaligaen sist sesong og er plassert som nummer sju i den hjemlige serien. Det kunne fort ha endt annerledes på Lerkendal torsdag kveld, men det holder ikke med nesten på dette nivået. I slike oppgjør gjelder det å ta vare på mulighetene. Det gjorde ikke Rosenborg. Med ett unntak.

Utligningen til 1-1 kom etter en lang pasning fra Mikael Lustig til Steffen Iversen. Iversen, for anledningen i midtspissrollen, fant en Markus Henriksen på et herlig løp, og 18-åringen plasserte ballen i mål mellom føttene på keeper.

Rosenborg og Atlético Madrid

Rosenborg-spillerne jublet for scoringen til Markus Henriksen

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Etter fire kamper i årets europaliga har Rosenborg skaffet seg tre poeng i gruppe B. I de to siste kampene i gruppespillet møter de mot Bayer Leverkusen og Aris Thessaloniki, og trønderne må nok ha poeng i begge for å ha et håp om avansement.

- Det behøver ikke å være over, men det blir langt vanskeligere, avsluttet Eggen.

Les: Vidal sendte Leverkusen til topps

Fotballnyheter