NRK Meny
Normal

Kan legge ned Kanarifansen

Lillestrøm-leder Frank Grønlund er lei bråk. Han truer med å legge ned Kanarifansen.

Lillestrømsupporterne, Kanarifansen, under kampen mot Stabæk på Nadderud
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

- Dette er et endelig oppgjør vi skulle tatt for lenge siden, sier Grønlund til Aftenposten.

Normalt samarbeider LSK tettet med fansen, men etter bråket i kampen mot Stabæk har forholdet kjølnet reelt. 25 bråkmakere er allerede blitt utestengt fra resten av årets kamper på Åråsen.

Frank Grønlund

Frank Grønlund.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

To til tre år uten supportergruppe

- Om ikke Kanarifansen kvitter seg med disse nå, må hele gruppen tas. Da må, etter min mening, Kanarifansen oppløses og starte på nytt. Så får de bruke de to-tre årene det tar å bygge opp en ny supportergruppe uten bråkmakere, sier LSK-sjefen.

Han mener fansen nå ødelegger klubbens omdømme. Mot Stabæk skjemmet fansen seg ut med ordensforstyrrelser, slåssing, urinering og bengalske lys. Både i serieåpningen mot Tromsø og i fjorårets cupfinale ødela LSK-fansen seter for tusenvis av kroner.

Høyrisikokamp

Kommende match mot Vålerenga er klassifisert som høyrisikokamp. Frykten for mer bråk er stor.

Kanarifansen sier de kommer til å bruke selvjustis mot dem som bryter reglene. De avviser også påstandene om at det finnes nazisympatisører blant grupperingene i Kanarifansen.

- De er i tilfellet ikke medlemmer hos oss. Alle i Kanarifansen er mot vold, og vi har ingen politiske sympatier i den retningen, sier leder Jan Jansen til Aftenposten.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.