NRK Meny
Normal

Jubel for Ronaldo

Manchester United spilte uavgjort , men kunne juble for at Ronaldo var tilbake på banen.

Cristiano Ronaldo gjør seg klar for comebacket
Foto: JON SUPER / AP

United hadde det meste av spillet og også de fleste sjansene på hjemmebane, men gjestene hadde den farligste sjansen.

Den kom i det 60. minuttet da Guille Franco hælsparket innlegget fra høyrekanten på innsiden av stolpen. United-målvakt Edwin Van der Sar kunne trekke et lettelsens sukk da returen kom tilbake til klypene hans.

Carlos Tevez hadde en gigantsjanse etter 71 spilte minutter, men avslutningen hans ble reddet på streken, og Jonny Evans hadde en ball i stolpen 10 minutter senere, men også denne gangen uten uttelling.

Hjemmelaget hadde også en sjanse som traff metallet, men nikken til Evans åtte minutter før full tid gikk på utsiden av stolpen.

Jubel for Ronaldo

Det mest gledelige for United-fansen etter kampen måtte være at Cristiano Ronaldo kom inn som innbytter midtveis i 2.omgang og så ut til å være i god form.

Ronaldo scoret 42 mål for United sist sesong. Etter sommerens EM-sluttspill har det handlet mest om en enkel operasjon og en ikke fullt så enkel overgangssaga. Det vil si: En mulig overgang. Verdens beste spiller signaliserte at han ville til Real Madrid.

Mektige Sir Alex Ferguson nektet. Først etter langvarig uenighet la Ronaldo overgangsplanene på is.

Derfor ble det spekulert i hvordan Ronaldo ville bli møtt av publikum på Old Trafford (74.944 sjeler onsdag kveld) da han skulle sesongdebutere.

De mottok ham som den hjemkomne sønnen.

Ronaldo klarte imidlertid heller ikke å sette ballen i mål. Det nærmeste han kom var på det første sparket han hadde på ballen, men han fikk ikke hundre prosent treff på ballen og skuddet ble enkelt reddet av en god Villarreal-keeper.

Aldri

Aldri har et lag klart å forsvare en seier i mesterligaen. Milan klarte det sist da verdens gjeveste klubbturnering fortsatt het serievinnercupen først på 1990-tallet.

United gjør et nytt forsøk denne sesongen. Først må de avansere fra gruppespillet. Alle fire lag i gruppen står med ett poeng og 0-0 etter at det ble målløst også mellom Celtic og AaB.

- Gi meg 10 poeng så er jeg fornøyd, sa Sir Alex Ferguson på forhånd. Etter duellen mot Villarreal står han i hvert fall med ett poeng.

Og med en frelser på vei tilbake.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.