NRK Meny
Normal

Jönsson slutter etter sesongen

Jan Jönsson slutter som trener i Stabæk etter årets sesong, opplyser klubben.

Video Jönsson
Foto: Nyhetsspiller

Foreløpig vil han ikke si noe om hvor han havner neste år.

- Vi var enige om å ta en avgjørelse innen 1. juni, og opptatt av å offentliggjøre avgjørelsen så tidlig at det ikke blir flere spekulasjoner, sa Jönsson til NTB etter Stabæks trening på Nadderud mandag.

- Nye klubber tenker jeg ikke på nå. Jeg skal gjøre ferdig de nærmeste kampene for Stabæk. Samtaler med andre kan det bli i juli og august, men det blir definitivt Stabæk ut sesongen, sa Jönsson.

Hvem bør ta over Stabæk nå? Kom med forslag nederst i saken!

Jan Jönsson tok over Stabæk 1. januar 2005 og ledet klubben direkte opp fra 1. divisjon til eliteserien. Han ledet også klubben til seriegull i 2008. Dermed har han vært den treneren i eliteserien som har sittet lengst.

Aktuell for Rosenborg

Det har i lang tid vært spekulert i hva Jan Jönsson skal gjøre etter sesongen. Flere medier har meldt at han er den heteste kandidaten til å ta over Rosenborg etter sesongen.

Rosenborg mistet suksesstreneren Erik Hamrén til Sveriges landslag forrige uke, og Nils Arne Eggen tok over ut sesongen.

Dermed er Rosenborg på trenerjakt for kommende sesong, og Jönsson er trolig en av kandidatene.

Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, sier til NRK ikke vil kommentere om Jan Jönsson er aktuell som trener.

- Vi jobber kontinuerlig med trenerspørsmålet og hvem som skal erstatte vikar Nils Arne Eggen, sier Hoftun til NRK.

Vil ha en som Jönsson

Stabæk har vært så fornøyd ned Jan Jönsson at de vil se som etter en trener som er mest mulig lik svensken.

- Det kommer til å bli en trener som skal viderefører Jan Jönssons trenerfilosofi. Janne har gjort en enstående innsats for Stabæk både på og utenfor banen. Han har en klar forestilling hvordan fotball skal spilles, den står nedfelt i Stabæks sportslige strategi, og vi skal finne en trener som skal bygge videre på den. Så det kommer til å bli hurtig, teknisk og ferdighetsorientert fotball, sier styremedlem Ingebrigt Steen Jensen til NRK.

- Vi håper også å finne en hyggelig, blid og bra mann som skal gå i blomstertoget og være en del av lokalmiljøet sånn som Jan Jönsson har vært, sier Steen Jensen videre.

Fotballnyheter