Henning Berg til Island?

Lillestrøm-trener Henning Berg skal være aktuell som ny landslagstrener for Island.

Henning Berg

Henning Berg kan være på vei bort fra Åråsen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Berg skal sammen med svenske Lars Lagerbäck og islandske Runar Kristinsson være de største kandidatene til å overtta jobben etter at Olafur Johannesson slutter i jobben sin neste måned, melder VG.

- Jeg trives i jobben jeg har i LSK. men en gang i framtiden kan det være av interesse å ta et lag ut i Europa. Jeg har den internasjonale erfaringen som spiller, og som trener vil du alltid bli best mulig, sier Berg til avisen.

Den tidligere utenlandsproffen og landslagsprofilen vil ikke kommentere om det har vært kontakt mellom partene. Berg som tidligere også har trent Lyn, har kontrakt med Lillestrøm fram til 2013.

Nest sist

Island spiller sin siste kamp i EM-kvalifiseringen mot Portugal om to uker, og etter det vil jobben med å skaffe laget en ny landslagssjef intensiveres. Island ligger nest sist i Norges gruppe med bare fire poeng på sju kamper.

Lars Lagerbäck var tidligere landslagssjef i Sveirige og førte laget til to VM- og tre EM-sluttspill. Den tildigere Lillestrøm-spilleren Runar Kristinsson er nå trener for det islandske topplaget KR Reykjavik.

Den tidligere Manchester United-profilen Roy Keane har også blitt nevnt i sammenhengen som ny islandsk landslagssjef.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp