Ny sjef i Villa

Aston Villa har ansatt Alex McLeish som ny manager i klubben. Skotten kommer fra byrival Birmingam.

Birmingham-manager Alex McLeish

Den nye manageren i Aston Villa, Alex McLeish.

Foto: GLYN KIRK / AFP

McLeish sa opp jobben sin i Birmingham via e-post bare for fem dager siden. 52-åringen tar dermed over jobben etter Gerard Houllier som måtte gi seg i Villa på grunn av sykdom.

- Jeg er stolt over å ha fått denne jobben, sier Alex McLeish til klubbens hjemmeside.

Etter en svak start på sesongen endte Aston Villa endte til slutt på en niendeplass på tabellen, men McLeish ikke klarte å forhindre at Birmingham rykket ned fra Premier League denne sesongen.

Managerens fortid i Birmingham har ikke falt i smak hos Villa-fansen, som har protestert kraftig mot ansettelsen av 52-åringen

- Jeg kan forstå at noen av fansen vil stille spørsmål ved at jeg kommer, men jeg kan forsikre dem om at jeg er det rette mannen til å føre klubben videre og at jeg vil gi alt for at den skal bli en suksess, sier McLeish videre.

Les: Houllier kan være ferdig i Villa

Villa møter Fulham i første serierunde: Terminlisten for Premier League

McLeish har tidligere vært landslagssjef for Skottland og hanhar også trent Rangers, Motherwell og Hibernian.

Som spiller fikk han neste 500 kamper for Aberdeen og 77 landskamper for Skottland.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Pelé ute av sykehus

  Den brasilianske fotballegenden Pelé er utskrevet fra intensivavdelingen på sykehuset etter et kort opphold. Han skriver selv i et innlegg på Instagram at han er på bedringens vei.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst fra tykktarmen, og ble i utgangspunktet utskrevet fra sykehus på onsdag. Fredag ble han likevel gjeninnlagt på intensiven, men ble sjekket ut et knapt døgn senere.

  Ifølge sykehuset Sao Paulo Albert Einstein Hospital ble den gamle fotballstjernen gjeninnlagt som et forebyggende tiltak for hans helse.

  Pelé
  Foto: Benedikt Von Loebell / AFP
 • Gir seg som Bryne-trenar

  Etter tre år i Bryne FK har trenar Jan Halvor Halvorsen no gitt beskjed om at han vil gi seg etter sesongen, det melder klubben i dag. Styret og dagleg leiar jobbar no med å finne ein ny hovudtrenar. Bryne ligg per nå på ein 14.-plass på tabellen i Obosligaen.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Arild Eskeland / NRK
 • Coman hjarteoperert

  Kingsley Coman er blitt operert for problem med hjarterytmen. Den franske Bayern München-vingen blir truleg berre ute i to veker.

  Coman blei bytta inn i Bayerns 3-0-siger over Barcelona i meisterligaen onsdag. Dagen etter blei han operert, og klubben hans opplyser at alt gjekk som det skulle.

  – Han har eit lite problem med hjarterytmen. Han har det veldig bra og har litt smerte ved såret. Når såret er grodd, vil han begynne med å trene seg opp igjen. Det vil ikkje ta meir enn ti dagar til to veker før han er tilbake i full trening, sa Bayern-trenar Julian Nagelsmann på ein pressekonferanse fredag.

  Bundesliga - Bayern Munich v Borussia Moenchengladbach
  Foto: Christof Stache / Reuters
 • Bryne-trener ferdig etter sesongen

  Jan Halvor Halvorsen gir seg som Brynes hovedtrener etter sesongen. 1.-divisjonsklubben opplyste om den kommende avgangen fredag. 58-åringen ledet klubben opp til 1. divisjon i fjor og har vært i rogalandsklubben siden oktober 2018.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo