Jarstein debuterer

Odd-keeper Rune Almenning Jarstein får sin debut på landslaget når de i morgen møter Argentina på Ullevaal.

Rune A. Jarstein, Norge og Odd Grenland
Foto: Ulveseth, Birte / SCANPIX

- Jeg ble veldig glad. Det er noe jeg har håpet på og drømt om veldig lenge, så det skal bli veldig morro, sier Rune A. Jarstein til NRK etter dagens landslagstrening.

Hvordan blir det å få den debuten mot Argentina ?

- Det er spillere alle kjenner til, og med fullsatt stadion skal det bli veldig bra, sier han videre.

Landslagstrener Åge Hareide har bestemt seg for for at Jarstein og Brann-målvakt Håkon Opdal skal stå hver sin omgang i morgendagens kamp.

Jarstein har storspilt i målet til Odd Grenland denne sesongen, men på landslaget har stilt bak både Thomas Myhre og Håkon Oppdal i køen. Etter Myhres tabbekamp mot Tyrkia har Oppdal tatt over jobben som førstekeeper mens Jarstein nå er førstereserve. Derfor er det viktig for landslagssjef Åge Hareide og gi Jarstein debuten nå mot Argentina.

- Det er viktig å gi Rune debuten i tilfelle vi skulle få noen problemer med Håkon. Når Rune har debutert og fått den tryggheten. Håkon har stått veldig godt for oss så det er ikke et så vanskelig valg, men Rune banker på døra og det er fint at de kan gi hverandre litt pes på det, sier landslagstrener Åge Hareide.

- Jeg føler meg i mitt livs form og skal gripe sjansen å gjøre mitt beste, så får vi se hva som skjer framover, avslutter en optimistisk debutanten.

Norges lag mot mot Argentina:

Norge (4-3-3):

Håkon Opdal/Rune A. Jarstein (en omgang hver), Jarl Andre Storbæk, Ronny Johnsen, Brede Hangeland, John Arne Riise Bjørn, Helge Riise, Martin Andresen, Kristofer Hæstad Daniel Braaten, John Carew, Morten Gamst Pedersen.

Argentina (4-3-3):

Oscar Ustari Javier Zanetti, Ezequiel Garay, Nicolas Burdisso, Gabriel Milito, Luis Gonzalez, Javier Mascherano, Maxi Rodrguez Ezequiel Lavezzi, Lionel Messi, Diego Milito. Javier Zanetti er Argentinas kaptein.

Fotballnyheter