Hopp til innhold

- Vi vil ta Rosenborg tilbake til røttene

Jan Jönsson er ferdig som trener for Rosenborg etter bare to bronsemedaljer i serien på to år. Nå vil klubben tilbake til røttene, slik de spilte før.

Jan Jönsson

Jan Jönsson og Rosenborg skiller lag to år før svenskens kontrakt med klubben går ut

Foto: NRK

"Jan Jönsson og Rosenborg Ballklub har blitt enige om at deres veier skilles to år før kontrakten går ut", heter det i pressemeldingen.

- I 2011 ble det litt mer nytt lag enn det vi hadde tenkt oss. I år har prestasjonene blitt bedre, men ikke gode nok og raskt nok, sa Jönsson da Rosenborg holdt pressekonferanse.

- Vi har tatt to medaljer på to år, men jeg vet de er av feil valør, sa Jönsson.

Jan Jönsson

- Jeg forstår klubben, men det er trist å slutte, sa Jan Jönsson

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
- Trist å slutte

- Det er trist å slutte, men jeg forstår at klubben har lyst til å "venda bladet" og fortsette med noe nytt, la han til.

- Dere skilles som venner?

- Ja, det gjør vi absolutt, både jeg, ledere og spillere. Jeg har hatt to fine sesonger her, sa Jönsson, som synes Rosenborg har opptrådt ryddig i prosessen. Selv fikk han beskjeden tirsdag.

Jönsson kom fra Stabæk før 2011-sesongen og har ledet Rosenborg til seriebronse både i fjor og i år. Han ledet også Rosenborg til gruppespill i europaligaen i høst.

"Tilbake til røttene"

"Dette er i tråd med klubbens målsettinger, men vi har ikke spillemessig prestert på det nivået vi har ønsket verken i 2011 eller i 2012. Klubben er også av den formening at laget har et potensial som ikke har blitt tatt ut i fullt monn", heter det videre i pressemeldingen.

- Hvem blir ny trener?

- Det vet vi ikke ennå. Det eneste jeg vil si, er at vi vil tilbake til røttene, sa styrelederen Ivar Koteng.

- Betyr det Nils Arne Eggen?

- Han kan iallfall å spille som Nils Arne Eggen. Men han står ikke på,lista, var svaret.

Hoftun leder trenerjakten

Rosenborg påpeker at Jönsson har opplevd store utskiftninger i spillerstallen og en anstrengt økonomi i de to årene han har ledet klubben.

- De utfordringene har blitt litt større enn det vi trodde for to år siden, sa Jan Jönsson på pressekonferansen.

Han har også introdusert flere unge spiller på A-laget, og dermed lagt et godt grunnlag for sin etterfølger, skriver Rosenborg, som sier seg spesielt fornøyd med at Jönsson tok klubben til gruppespillet i europaligaen i år.

Rosenborg starter jobben med å finne ny trener umiddelbart, og dette arbeidet skal ledes av sportslig leder Erik Hoftun.

- Vi ser at vi må tilbake til klubbens røtter, til noe i nærheten av der vi var før, sa Hoftun.

- Hva skal til for at en trener skal bli i Rosenborg mer enn to år?

- Noe av svaret der ligger nok i at vi nå vil tilbake til røttene, sier styrelederen.

- Er Per Joar Hansens navn på lista?

- Han er blant kandidatene som kan være aktuelle, ja.

Fotball

 • Glimt-profil mister cupsemifinalen mot Vålerenga

  Bodø/Glimt må klare seg uten Brice Wembangomo når det skal kjempes om cupfinalebillett mot Vålerenga i Oslo torsdag.

  Det er Avisa Nordland som onsdag melder at Wembangomo ikke var med da Glimt-troppen satte seg på flyet til hovedstaden.

  Høyrebacken pådro seg en skade i seriekampen mot Vålerenga søndag og ble ikke friskmeldt i tide til cupoppgjøret mot samme motstander.

  Tidligere denne uken ble det også kjent at Runar Espejord er uaktuell i lengre tid som følge av en skade. (NTB)

  Brice Wembangomo
  Foto: Alessandro Crinari / AP
 • Skandalekamp fullført med ny Ajax-baklengs – kaoset i storklubben fortsetter

  Fotballstorheten Ajax røk 0-4 for Feyenoord i den avbrutte kampen i den nederlandske æresdivisjonen onsdag. Samtidig røk en ny leder ut dørene i Amsterdam.

  Det råder kaos i Ajax-leiren. Nylig fikk teknisk direktør Sven Mislintat sparken, og onsdag ble det opplyst at også styreleder Pier Eringa forlater sin post.

  Samtidig ble søndagens storkamp mot Feyenoord, som måtte avbrytes som følge av tribunebråk, fullført. Kampen ble gjenopptatt på stillingen 3-0 til Feyenoord.

  I løpet av de 36 minuttene som gjensto å spille røk Ajax på ytterligere et baklengsmål, slik at stillingen til slutt ble 0-4. Storklubben fra Amsterdam er i krise.

  – Spesielt når det ikke går bra, er det viktig å være der som rådgiver. Men jeg er ikke døv for kritikken og ikke blind for situasjonen Ajax er i nå, sier avtroppende styreleder Pier Eringa i en uttalelse.

  Ajax har startet sesongen med kun én seier, to uavgjorte kamper og to tap. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Bayern Münchens Gnabry med armbrudd – må opereres

  Bayern Münchens Serge Gnabry (28) må belage seg på flere ukers skadepause etter å ha brukket armen.

  Det skjedde da Bayern München spilte og slo Preussen Münster i den tyske cupen tirsdag kveld, skriver Bayern München på klubbens hjemmeside.

  Den tyske landslagsspissen må igjennom en operasjon allerede onsdag. Det ble klart da han ble røntgenundersøkt mens lagkameratene fortsatt var opptatt med kampen.

  – Det er bittert for ham personlig, men også for oss. Han er en viktig spiller for laget og en sterk personlighet, sa Bayern Münchens trener Thomas Tuchel. (NTB)

  Germany Soccer Cup
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Nederlandsk storkamp ble avbrutt etter skandalescener – skal fullføres for tomme tribuner

  De resterende 35 minuttene av søndagens storkamp i nederlandsk fotball mellom Ajax og Feyenoord skal spilles bak lukkede dører kommende onsdag.

  Det opplyser fotballforbundet i Nederland mandag.

  Søndagens oppgjør ble avbrutt tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen var oppgjøret også stanset to ganger, for så å bli gjenopptatt.

  Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

  På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

  De stygge scenene representerte et nytt bunnpunkt i den krisen Ajax står i. Storklubben sliter både på og utenfor banen. Med bare fem poeng på fire kamper har det nederlandske mesterlaget opplevd sin dårligste start på en sesong siden 1964/65. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP