Hopp til innhold

Italiensk stil sendte franske PSG videre

Franske PSG måtte klare seg uten sin superstjerne Zlatan Ibrahimovic, men klarte likvel å sikre seg avansement til kvartfinalen i Mesterligaen.

Ezequiel Lavezzi

Ezequiel Lavezzi scoret PSGs 1-1 mål.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Etter en sjansefattig første omgang, smalt det i andre omgang i kampen mellom PSG og Valencia.

Tidlig i andre omgang tok Valencia ledelsen da Valencias Tino Costa vant en ball etter feilpasning fra PSG. Costas lagkamerat Jonas fikk tak i ballen, og la den til rette for seg selv, før han smalt ballen inn i venstre hjørne bak PSGs Sirigu.

Baklengs hevet PSG

Før Valencias scoring lå PSG lavt og spilte forsiktig. De virket tydelig ukomfortable, men det så likevel ut til å være en klar kampplan fra PSG-trener Carlo Ancelotti. PSG hadde to mål å gå på fra den første kampen ettersom de fikk med seg to bortemål. Da Valencia scoret, hevet PSG spillet sitt og det ga etterhvert resultater.

– Jeg synes Valencia hadde ballen altfor mye, sier PSGs venstreback Maxwell til Viasat 4 etter kampen.

Midtveis i andre omgang reduserte PSG da Valencias Daniel Parejo mistet ballen midt på ballen. Kevin Gameiro fikk tak i ballen og setter fart mot Valencias 16-meter, før han sentret ballen til Ezequiel Lavezzi som skjøt rett på keeper, men argentineren fikk pirket ballen i mål.

– Det er et stort steg for oss å gå videre i Mesterligaen. Dette er en stor kveld for oss, mener Maxwell.

Etter scoringen gikk PSG tilbake til sin opprinnelig tilnærming til kampen og rodde avansementet til kvartfinalen i land.

Manglende presisjon

Første omgangen var preget av to disiplinerte lag, men Valencia som måtte vinne kampen for å avansere til kvartfinalen hadde ballen mest.

I de første 20 minuttene av kampen, glimtet ved flere anledninger opp med glimrende kombinasjoner, offensivt og kom til flere sjanser, som de ikke klarte og utnytte. Etter halvspilt omgang sank tempoet, og det var lite som skjedde.

Totalt sett var det en omgang preget av manglende presisjon på den siste tredjedelen av begge banehalvdeler.

Zlatan suspendert

PSGs superstjerne Zlatan Ibrahimovic fikk ikke lov til å kaste glans over onsdagens returoppgjør. Han ble utvist etter en stygg takling på tampen av den førset kampen mellom kveldens duellanter.

– Zlatan er en god spiller, og vi håper han at dette var den eneste kampen han måtte sone, sier Maxwell.

Også PSGs italienske unggutt Marco Veratti var utilgjengelig i tirsdagens kamp. Til gjengjeld var den brasilianske stjernemidtstopperen Thiago Silva tilbake fra start.

Også i Valencia-leiren var det flere utilgjengelige spillere. Adil Rami og Ricardo Costa, som vanligvis utgjør Valencias midtstopperduo, var begge ute med skader. Det betød at Valencia stilte noe svekket defensivt med Victor Ruiz og Jérémy Mathieu.

Fotball