Italiensk stil sendte franske PSG videre

Franske PSG måtte klare seg uten sin superstjerne Zlatan Ibrahimovic, men klarte likvel å sikre seg avansement til kvartfinalen i Mesterligaen.

Ezequiel Lavezzi

Ezequiel Lavezzi scoret PSGs 1-1 mål.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Etter en sjansefattig første omgang, smalt det i andre omgang i kampen mellom PSG og Valencia.

Tidlig i andre omgang tok Valencia ledelsen da Valencias Tino Costa vant en ball etter feilpasning fra PSG. Costas lagkamerat Jonas fikk tak i ballen, og la den til rette for seg selv, før han smalt ballen inn i venstre hjørne bak PSGs Sirigu.

Baklengs hevet PSG

Før Valencias scoring lå PSG lavt og spilte forsiktig. De virket tydelig ukomfortable, men det så likevel ut til å være en klar kampplan fra PSG-trener Carlo Ancelotti. PSG hadde to mål å gå på fra den første kampen ettersom de fikk med seg to bortemål. Da Valencia scoret, hevet PSG spillet sitt og det ga etterhvert resultater.

– Jeg synes Valencia hadde ballen altfor mye, sier PSGs venstreback Maxwell til Viasat 4 etter kampen.

Midtveis i andre omgang reduserte PSG da Valencias Daniel Parejo mistet ballen midt på ballen. Kevin Gameiro fikk tak i ballen og setter fart mot Valencias 16-meter, før han sentret ballen til Ezequiel Lavezzi som skjøt rett på keeper, men argentineren fikk pirket ballen i mål.

– Det er et stort steg for oss å gå videre i Mesterligaen. Dette er en stor kveld for oss, mener Maxwell.

Etter scoringen gikk PSG tilbake til sin opprinnelig tilnærming til kampen og rodde avansementet til kvartfinalen i land.

Manglende presisjon

Første omgangen var preget av to disiplinerte lag, men Valencia som måtte vinne kampen for å avansere til kvartfinalen hadde ballen mest.

I de første 20 minuttene av kampen, glimtet ved flere anledninger opp med glimrende kombinasjoner, offensivt og kom til flere sjanser, som de ikke klarte og utnytte. Etter halvspilt omgang sank tempoet, og det var lite som skjedde.

Totalt sett var det en omgang preget av manglende presisjon på den siste tredjedelen av begge banehalvdeler.

Zlatan suspendert

PSGs superstjerne Zlatan Ibrahimovic fikk ikke lov til å kaste glans over onsdagens returoppgjør. Han ble utvist etter en stygg takling på tampen av den førset kampen mellom kveldens duellanter.

– Zlatan er en god spiller, og vi håper han at dette var den eneste kampen han måtte sone, sier Maxwell.

Også PSGs italienske unggutt Marco Veratti var utilgjengelig i tirsdagens kamp. Til gjengjeld var den brasilianske stjernemidtstopperen Thiago Silva tilbake fra start.

Også i Valencia-leiren var det flere utilgjengelige spillere. Adil Rami og Ricardo Costa, som vanligvis utgjør Valencias midtstopperduo, var begge ute med skader. Det betød at Valencia stilte noe svekket defensivt med Victor Ruiz og Jérémy Mathieu.

Fotball

 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters
 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Rooney ble Derby-manager fast

  Wayne Rooney, den tidligere Manchester United-stjernen, er ansatt som manager for Derby FC på permanent basis, melder klubben på sine nettsider. Rooney har ledet klubben siden slutten av november, og har nå signert for 2,5 år fremover.

  Rooney
 • Ferdig i Vålerenga

  Midtstopper Johan Lædre Bjørdal og Vålerenga er enige om å avslutte kontrakten seks måneder før tiden.

  – Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og det er deilig å kunne avslutte tiden her med den sesongen vi hadde i fjor og medaljen hengende rundt halsen. Jeg er glad for det jeg har bidratt med, sier han til klubbens egen nettside.

  34-åringen kom fra belgiske Zulte Waregem før 2019-sesongen. Han står med 40 kamper for Oslo-klubben.

  Bjørdal sier han ikke har planer om å legge opp, men spille «noen år til».

  Johan Lædre Bjørdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Graham Hansen forlenger

  Den norske landslagsstjernen Caroline Graham Hansen (25) har forlenget med Barcelona fram til 2023.

  Graham Hansen som ankom klubben fra Wolfsburg sommeren 2019, har bundet seg til Barcelona fram til 2023 melder klubben på sine nettsider fredag.

  Kantspilleren ble kåret til den Norges beste fotballspiller i 2020.

  Hun har scoret 16 mål på 39 kamper for Barcelona. Hun har vunnet både ligaen, den spanske supercupen og den katalanske cupen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: Marc Gonzalez Aloma / Zuma Press