Høydepunkter 9. runde

Her ser du høydepunktene fra 9. serierunde. Kampene ble spilt 1. og 2. juni.

Mjøndalen-spillerne feirer etter scoring
Foto: NRK / SCANPIX

Nrksport fulgte alle kampene spark for spark

Toppscorerlisten for 1.Divisjon

God underholdning på Nedre Eiker

Mjøndalen-HamKam 3-2

Mjøndalen tok i mot HamKam på Nedre Eiker Stadion, og de drøye 1400 frammøtte fikk se en meget underholdende kamp med høyt tempo og mange mål.

Kampen var jevnspilt med gode sjanser fra begge lag, men det var Mjøndalen som fikk det første målet ved Erik Midtgarden etter en pen lobb, midtveis i første omgang.

Video nsps_upload_2009_6_1_22_2_40_146.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Se sammendrag av kampen her (uten kommentar).

Mjøndalen fortsatte med storspill, og like før pause scoret Glenn Hilleren for hjemmelaget etter ett hjørnespark.

HamKam gjorde en god innsats og hadde flere sjanser, men fant nettet for sent. Mjøndalens Hilleren scoret sitt andre mål tidlig i andre omgang, og kampen virket kjørt. Hjemmelaget fikk også to scoringer annulert før det løsnet for HamKam helt mot slutten.

HamKam klarte å skape litt spenning med to mål helt på slutten, men hjemmelaget kunne til slutt juble for 3-2-seier.

Offside = Mål?

Skeid-Løv-Ham 1-2

Seiersmål av den sjeldne sorten

Oslo-laget tok i mot Løv-Ham som har hatt en god start på sesongen, og kjemper i toppen av tabellen. Begge lag fikk ett mål like før pause, men det var vinnermålet til Løv-Ham som var kveldens situasjon på Bislett.

Skeid-keeper Molenaar tror dommer har blåst for offside, og kaster ballen rolig fra seg for å ta frisparket. Løv-Hams Arve Walde oppfattet situasjonen kjapt, snappet til seg ballen og satte den i nettet bak en forvirret Molenaar.

Dermed klatret Løv-Ham til tredjeplass på tabellen.

Overbevisende av Sogndal

Sogndal-Tromsdalen 3-0

Sogndal hadde mulighet til å klatre helt til topps på tabellen med seier mot Tromsdalen, og på hjemmebane gjorde gjorde de en god figur. Mål fra Ulrik Flo, Anders Stadheim og Tarjei Dale sørget for solid hjemmeseier foran de 1800 frammøtte. Tromsdalen leverte en dårlig kamp, og truet sjeldent hjemmelaget.

Video nsps_upload_2009_6_1_20_36_38_141.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Se målene fra kampen her.

Dermed har Sogndal like mange poeng som Konsvinger før Tom Nordlies mannskap møte Nybergsund-Trysil på onsdag, og topper tabellen med bedre målforskjell.

Notodden reiste seg

Notodden-Alta 2-1

Notodden starte best i en noe tam kamp med lavt tempo. Likevel var det Alta som tok ledelsen like etter pause ved en pent skudd fra Jan Tommy Haugli.

Notodden reiste seg like etter med en utligning av Trond Toresen og mot slutten av kampen presset de på for å få vinnermålet. Det fikk de ti minutter før slutt da Borgar Velta dunket ballen i nettet med en vakker heading.

Dermed måtte Alta to den lange turen hjem på nederste del av tabellen, mens Notodden kom seg opp på en 8. Plass.

Ny trener ga ett poeng

Bryne-Moss 3-3

Mons Ivar Mjelde ble presentert som ny Bryne-trener før kampstart, og fikk se sitt nye mannskap vise god innsats og vilje.

Video nsps_upload_2009_6_1_22_27_19_147.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Se målene fra kampen her.

Bryne ledet også 2-0 etter halvtimen spilt, men så våknet bortelagets Kenneth Kvalheim. Angriperen scoret tre mål for Moss, og sørget for at Brynes siste scoring og angrepsvilje kun holdt til ett poeng.

Tremålsscorer i Sarpsborg

Sarpsborg 08-Stavanger 4-0

Den tidligere Odd-spilleren Martin Wiig ble dagens mann på Sarpsborg Stadion. Wiig scoret tre mål og var imponerende i kveldens oppgjør. Seieren var meget fortjent, og viste at Stavanger har mye å rette på om de vil holde seg i 1. Divisjon.

Fotballnyheter