Høydepunkter 14. runde

Sogndal trygget tabelledelsen etter dramatisk målfest.

Sogndal-supportarar

Sogndal supporterne kan juble for at laget leder 1. divisjon.

Foto: Simon Solheim / NRK

Målfest på Fosshaugane

Sogndal - Follo 4-3

Serieleder Sogndal har fem poeng ned til Fredrikstad etter kveldens målfest på Fosshaugane.

Follo åpnet offensivt, og sjokkerte Sogndal med to kjempesjanser i åpningsminuttene. Hjemmelaget fant snart formen, og etter 19 minutter dunket Barry Kader ballen knallhardt i nettet fra 15 meter.

Like etter var Ole Jørgen Halvorsen frempå. Halvorsen kom på løp på høyrekanten, og fikk ballen av Ulrik Flo. Halvorsen satte ballen sikkert under en utrusende Glenn Arne Hansen, og det sto 2-0 til Sogndal.

Follo kjempet videre, og etter 26 minutter ble måltyven, Eirik Markegård, felt inne i feltet, og dommer blåste straffe. Den tok Markegård selv, og satte den hardt og sikkert til høyre for keeper.

Hovland-show

Even Hovland er ingen stor målscorer, og hadde bare scoret 3 mål på sine 61 1.Divisjonskamper før kveldens oppgjør.Det så ikke sånn ut da han i det 33.minutt fikk ballen på egenbanehakvdel, driblet fire mann, før han banket ballen i kassa fra 20 meters hold.

Etter pause var han der igjen da han økte til 4-1 med hodet, etter et frispark fra Ole Jørgen Halvorsen.

På stillingen 4-1 til hjemmelaget syntes kampen avgjort, men Follo hadde ikke gitt opp.

I det 59. minutt havnet ballen hos Markegård inne i feltet, og Follo-spissen klinket ballen i krysset. Spissens andre for kvelden.

Dramatiske sluttminutter

Like før kampslutt var Måltyven der igjen. Patrik Karoliussen slo inn i feltet, og Markegård raget høyest i lufta, og stanger inn sitt tredje for kvelden i det 87.minutt.

Follo satset alt fremover for å få utligningen i sluttminuttene, og like etter felles Markegård av Hovland inne i 16-meteren. Dommeren peker på straffemerket. Markegård tar selv straffen, men Sogndalkeeper Piotr Leciejewski blir matchvinner med en nydelig redning.

Dermed har Sogndal 5 poeng ned til tabelltoer Fredrikstad.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Video Sogndal-Follo

Målfest og tre poeng for Løv-Ham

Løv-Ham - Alta 4-2

Løv-Ham dominerte kampen fra start og Storesund scoret kampens første mål etter 16 minutter. Hjemmelaget fortsatte å skape sjanser og takket være en dødelig effektivitet foran mål, stod det 4-1 til til pause.

Kampens prestasjon kom fra Fredrik Haugen etter 24 minutter. Den unge midtbanespilleren, som hadde en god kamp mottok ballen på 20 meter og chippet ballen elegant over keeper og i lengste kryss. Målet kom bare tre minutter etter at Alta hadde utliknet til 1-1. Etter Haugens scoring var Løv-Ham foran resten av kampen.

Alta hevet seg i andre omgang, men selv om hjemmelaget ikke maktet å score flere mål, greide ikke Alta å snu kampen.

For Løv-Ham var tre poeng fra kveldens kamp svært viktig. De forlater bunnstriden og klatrer til 9. plass, fem poeng bak kvalikplass.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Video Løv-Ham - Alta

Borgvardt sikret poengene i sjansefattig kamp

NIL-Trysil - Sandnes Ulf 0-1

Det måtte et straffespark til for at ballen skulle ende i mål på Nybergsund stadion. Første omgang var sjansefattig, men nærmest var Allan Borgvardt som smelte ballen i tverrliggeren etter 13 minutter. Sandnes Ulf forsvarte seg godt hele kampen og hjemmelaget klarte aldri å bryte gjennom forsvarsmuren.

Borgvardt skulle vise seg farligst også i andre omgang. I det 76. minutt satte et straffespark kontant i nettet.

Med Borgvardts straffemål, halte han og Sandnes Ulf i land en sliteseier, i en kamp som var preget av defensivt spill og lite sjanser.

Etter kveldens runde i 1. divisjon, ligger NIL-Trysil på 8. plass med 18 poeng, tre poeng bak kvalikplass. Sandnes Ulf klatrer til 10. plass med 14 poeng, ett fattig poeng over nedrykkstreken som er tre plasser lenger ned på tabellen.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Video NIL-Trysil - Sandnes Ulf

Bodø/Glimt suverene på Aspmyra

Bodø/Glimt-Tromsdalen 2-0

Bodø/Glimt fortsetter å vinne på hjemmebane, og er nå oppe i seks seiere på Aspmyre og kun ett tap. Kampen mot Tromsdalen i dag var preget av veldig mange cornere, hele 24 stykker, 17 til hjemmelaget, der to resulterte i mål. Det første kom ved Michael Haukås etter 21 minutter. I det 32. minutt var det veteranen Runar Berg sin tur, en corner blir spilt inn i feltet, og heades ut i bena på Runar Berg som skrur ballen over keeper og i mål fra omtrent 35 meter.

Bodø/Glimt fortsatte trykket i andre omgang, men maktet ikke å score. Men laget fra Bodø vant fult fortjent over et svakt tromsdalen lage som skapte svært lite. Bodø/Glimt må nok begynne å vinne på bortebane også skal de ha noen sjanse til å nå opprykk, neste sjanse kommer mot Ranheim om en uke.

Tromsdalen nærmer seg nedrykkstreken

Dermed klatrer Bodø/Glimt opp på en fjerde plass med 21 poeng, mens Tromsdalen er på 11. plass med kun 14 poeng, etter at 13 kamper er unnagjort.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Video Bodø/Glimt-Tromsdalen

Strømmen tok alle tre poengene.

Strømmen-Sarpsborg 08 2-1

Sarpsborg kun best på tribunen.

Sarpsborg var best på tribunen i Strømmen, men på banen måtte de se seg slått. Sarpsborg startet best og spilte en god første omgangder de var det beste laget, men en god Hording holdt buret rent i de første 45 minuttene for vertslaget.

Hjemmelaget best i andre

I andre omgang var det Strømmen som var det beste laget. Kun få minutter satte Andreas Moen inn 1-0. Etter det handlet det meste om Strømmen som skapte godt med sjanser og i det 86 minutt doblet de ledelsen, nok en gang ved Andreas Moen. Sarpsborg svarte i det påfølgende angrepet, og reduserte til 2-1 ved Michael trulsen. Reduseringen kom litt for sent for Sarpsborg, og alle tre poengene blir igjen i Strømmen.

Strømmen klatrer

Dermed klatrer Strømmen opp en plass og er nå på syvende plass, mens Sarpsborg 08 detter ned en plass, og er dermed på femte plass.

Nrksport fulgte kampen

Video Strømmen-Sarpsborg

Solid av FFK

Fredrikstad - Bryne 3-0

Fredrikstad hadde kontroll fra start til slutt mot ett tamt Bryne-lag.

Hjemmelaget åpnet offensivt, og brukte 12 minutter på å finne nettmaskene. Amin Askar sendte av gårde et skudd fra 16 meter, som snek seg inn ved stolperoten.

Bryne hadde lite å svare med, og FFK fortsatte dominansen frem til pause, men uten å omsette sjansene til mål

I det 57 minutt kom FFK på en overgang. Amin Askar fant Joackim Thomassen umarkert, og Thomassen banket ballen inn ved stolpen. Like etter ble Celso Borges servert etter nydelig forarbeid av ungutten Simen Rafn, og kunne bare bredside inn 3-0.

Nrksport fulgte kampen

Video FFK-BRYNE

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp