Høydepunkter 14. runde

Sogndal trygget tabelledelsen etter dramatisk målfest.

Sogndal-supportarar

Sogndal supporterne kan juble for at laget leder 1. divisjon.

Foto: Simon Solheim / NRK

Målfest på Fosshaugane

Sogndal - Follo 4-3

Serieleder Sogndal har fem poeng ned til Fredrikstad etter kveldens målfest på Fosshaugane.

Follo åpnet offensivt, og sjokkerte Sogndal med to kjempesjanser i åpningsminuttene. Hjemmelaget fant snart formen, og etter 19 minutter dunket Barry Kader ballen knallhardt i nettet fra 15 meter.

Like etter var Ole Jørgen Halvorsen frempå. Halvorsen kom på løp på høyrekanten, og fikk ballen av Ulrik Flo. Halvorsen satte ballen sikkert under en utrusende Glenn Arne Hansen, og det sto 2-0 til Sogndal.

Follo kjempet videre, og etter 26 minutter ble måltyven, Eirik Markegård, felt inne i feltet, og dommer blåste straffe. Den tok Markegård selv, og satte den hardt og sikkert til høyre for keeper.

Hovland-show

Even Hovland er ingen stor målscorer, og hadde bare scoret 3 mål på sine 61 1.Divisjonskamper før kveldens oppgjør.Det så ikke sånn ut da han i det 33.minutt fikk ballen på egenbanehakvdel, driblet fire mann, før han banket ballen i kassa fra 20 meters hold.

Etter pause var han der igjen da han økte til 4-1 med hodet, etter et frispark fra Ole Jørgen Halvorsen.

På stillingen 4-1 til hjemmelaget syntes kampen avgjort, men Follo hadde ikke gitt opp.

I det 59. minutt havnet ballen hos Markegård inne i feltet, og Follo-spissen klinket ballen i krysset. Spissens andre for kvelden.

Dramatiske sluttminutter

Like før kampslutt var Måltyven der igjen. Patrik Karoliussen slo inn i feltet, og Markegård raget høyest i lufta, og stanger inn sitt tredje for kvelden i det 87.minutt.

Follo satset alt fremover for å få utligningen i sluttminuttene, og like etter felles Markegård av Hovland inne i 16-meteren. Dommeren peker på straffemerket. Markegård tar selv straffen, men Sogndalkeeper Piotr Leciejewski blir matchvinner med en nydelig redning.

Dermed har Sogndal 5 poeng ned til tabelltoer Fredrikstad.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Video Sogndal-Follo

Målfest og tre poeng for Løv-Ham

Løv-Ham - Alta 4-2

Løv-Ham dominerte kampen fra start og Storesund scoret kampens første mål etter 16 minutter. Hjemmelaget fortsatte å skape sjanser og takket være en dødelig effektivitet foran mål, stod det 4-1 til til pause.

Kampens prestasjon kom fra Fredrik Haugen etter 24 minutter. Den unge midtbanespilleren, som hadde en god kamp mottok ballen på 20 meter og chippet ballen elegant over keeper og i lengste kryss. Målet kom bare tre minutter etter at Alta hadde utliknet til 1-1. Etter Haugens scoring var Løv-Ham foran resten av kampen.

Alta hevet seg i andre omgang, men selv om hjemmelaget ikke maktet å score flere mål, greide ikke Alta å snu kampen.

For Løv-Ham var tre poeng fra kveldens kamp svært viktig. De forlater bunnstriden og klatrer til 9. plass, fem poeng bak kvalikplass.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Video Løv-Ham - Alta

Borgvardt sikret poengene i sjansefattig kamp

NIL-Trysil - Sandnes Ulf 0-1

Det måtte et straffespark til for at ballen skulle ende i mål på Nybergsund stadion. Første omgang var sjansefattig, men nærmest var Allan Borgvardt som smelte ballen i tverrliggeren etter 13 minutter. Sandnes Ulf forsvarte seg godt hele kampen og hjemmelaget klarte aldri å bryte gjennom forsvarsmuren.

Borgvardt skulle vise seg farligst også i andre omgang. I det 76. minutt satte et straffespark kontant i nettet.

Med Borgvardts straffemål, halte han og Sandnes Ulf i land en sliteseier, i en kamp som var preget av defensivt spill og lite sjanser.

Etter kveldens runde i 1. divisjon, ligger NIL-Trysil på 8. plass med 18 poeng, tre poeng bak kvalikplass. Sandnes Ulf klatrer til 10. plass med 14 poeng, ett fattig poeng over nedrykkstreken som er tre plasser lenger ned på tabellen.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Video NIL-Trysil - Sandnes Ulf

Bodø/Glimt suverene på Aspmyra

Bodø/Glimt-Tromsdalen 2-0

Bodø/Glimt fortsetter å vinne på hjemmebane, og er nå oppe i seks seiere på Aspmyre og kun ett tap. Kampen mot Tromsdalen i dag var preget av veldig mange cornere, hele 24 stykker, 17 til hjemmelaget, der to resulterte i mål. Det første kom ved Michael Haukås etter 21 minutter. I det 32. minutt var det veteranen Runar Berg sin tur, en corner blir spilt inn i feltet, og heades ut i bena på Runar Berg som skrur ballen over keeper og i mål fra omtrent 35 meter.

Bodø/Glimt fortsatte trykket i andre omgang, men maktet ikke å score. Men laget fra Bodø vant fult fortjent over et svakt tromsdalen lage som skapte svært lite. Bodø/Glimt må nok begynne å vinne på bortebane også skal de ha noen sjanse til å nå opprykk, neste sjanse kommer mot Ranheim om en uke.

Tromsdalen nærmer seg nedrykkstreken

Dermed klatrer Bodø/Glimt opp på en fjerde plass med 21 poeng, mens Tromsdalen er på 11. plass med kun 14 poeng, etter at 13 kamper er unnagjort.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Video Bodø/Glimt-Tromsdalen

Strømmen tok alle tre poengene.

Strømmen-Sarpsborg 08 2-1

Sarpsborg kun best på tribunen.

Sarpsborg var best på tribunen i Strømmen, men på banen måtte de se seg slått. Sarpsborg startet best og spilte en god første omgangder de var det beste laget, men en god Hording holdt buret rent i de første 45 minuttene for vertslaget.

Hjemmelaget best i andre

I andre omgang var det Strømmen som var det beste laget. Kun få minutter satte Andreas Moen inn 1-0. Etter det handlet det meste om Strømmen som skapte godt med sjanser og i det 86 minutt doblet de ledelsen, nok en gang ved Andreas Moen. Sarpsborg svarte i det påfølgende angrepet, og reduserte til 2-1 ved Michael trulsen. Reduseringen kom litt for sent for Sarpsborg, og alle tre poengene blir igjen i Strømmen.

Strømmen klatrer

Dermed klatrer Strømmen opp en plass og er nå på syvende plass, mens Sarpsborg 08 detter ned en plass, og er dermed på femte plass.

Nrksport fulgte kampen

Video Strømmen-Sarpsborg

Solid av FFK

Fredrikstad - Bryne 3-0

Fredrikstad hadde kontroll fra start til slutt mot ett tamt Bryne-lag.

Hjemmelaget åpnet offensivt, og brukte 12 minutter på å finne nettmaskene. Amin Askar sendte av gårde et skudd fra 16 meter, som snek seg inn ved stolperoten.

Bryne hadde lite å svare med, og FFK fortsatte dominansen frem til pause, men uten å omsette sjansene til mål

I det 57 minutt kom FFK på en overgang. Amin Askar fant Joackim Thomassen umarkert, og Thomassen banket ballen inn ved stolpen. Like etter ble Celso Borges servert etter nydelig forarbeid av ungutten Simen Rafn, og kunne bare bredside inn 3-0.

Nrksport fulgte kampen

Video FFK-BRYNE

Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Ronaldo og Rashford tilbake i trening – kan bli aktuelle mot Brentford

  Manchester United-manager Ralf Rangnick kan glede seg over at trioen Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford og Paul Pogba er tilbake i trening.

  Det avslørte et bilde Ronaldo publiserte på Twitter mandag. Rangnick snakket om troppen på en pressekonferanse foran onsdagens møte med Brentford, og han hadde følgende å si om de tre stjernespillerne:

  – Cristiano og Marcus trente i går og trener i dag. Vi må vente til etter dagens trening for å se om de er klare. Per nå tror jeg at begge kan være tilgjengelige.

  – Paul hadde sin første trening med laget i går, og han viste hvilken ekstraordinær spiller han kan være, sier Rangnick om Pogba, som har vært ute med skade siden starten av november.

  – Han er ikke klar for kampene denne uken. Jeg håper at han kan være tilgjengelig etter vinterpausen når vi møter Middlesbrough i cupen (4/2) og Burnley (8/2). (NTB)

  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Aftonbladet: Grytebust nær overgang til IFK Göteborg

  Landslagskeeper Sten Grytebust skal være på vei fra FC København til spill i svensk fotball for IFK Göteborg.

  Det er den svenske avisen Aftonbladet som hevder å ha kilder på at overgangen nærmer seg å bli en realitet.

  32 år gamle Grytebust har en fortid i Aalesund og danske OB, men var i fjor høst utlånt til danske Vejle.

  Han har slitt med å få spilletid i FC København de siste sesongene. Denne sesongen har Kamil Grabara vært førstevalget på keeperplassen. Svenske Karl-Johan Johnsson har også stått foran Grytebust i køen.

  Den norske landslagskeeperens kontrakt med FCK utløper til sommeren. (NTB)

  Sten Grytebust
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Jarstein nærmer seg trening med laget etter kneoperasjon

  Rune Almenning Jarstein er snart tilbake i trening med lagkameratene i Hertha Berlin etter kneoperasjonen i slutten av november.

  Den norske keeperprofilen var gjennom et inngrep for å fikse menisken og brusken i kneleddet for halvannen måned siden. Nå jobber han mot et skadecomeback.

  – Rune kom seg bra gjennom kneoperasjonen. Han jobber for tiden med rehabilitering og er delvis på treningsbanen. Det vil imidlertid ta litt tid før Rune er i form igjen, sier Hertha Berlins sportsdirektør Fredi Bobic, ifølge Berliner Zeitung.

  Jarstein har ikke spilt for klubblaget siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars i fjor. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse. (NTB)

  Jarstein
  Foto: Donovan Torres
 • Real Madrid-helten Paco Gento er død

  Tittelgrossisten Francisco «Paco» Gento López, som spilte for Real Madrid fra 1953 til 1971, døde tirsdag, 88 år gammel.

  Det opplyser den spanske fotballstorheten på sitt nettsted. Gento var ærespresident i Real Madrid og en av klubbens største legender. Han er den eneste fotballspilleren som har vunnet den gjeveste europacupen, nå Champions League, seks ganger.

  I Madrid vant han også tolv ligatitler, to cuptitler og flere interkontinentale titler. Venstrekanten spilte 600 kamper for laget og scoret 182 mål.

  – Real Madrid vil gjerne uttrykke våre kondolanser og vår kjærlighet til hans kone Marie Luz, hans sønner Francisco og Julio, hans barnebarn Aitana og Candela og alle hans slektninger, kollegaer og kjære, skriver klubben.

  Gento spilte også 43 landskamper for Spania. Etter spillerkarrieren var han trener for Real Madrids juniorlag og senere Castellón, Palencia og Granada. (NTB)

  Francisco paco Gento
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Lewandowski årets spelar

  Robert Lewandowski er kåra til året spelar for 2020/21. Bayern Münchens polske storscorar gjekk til topps på FIFAs "The Best"-galla i kveld.

  Han scora 48 mål på 40 kampar sist sesong. Han slo også Gerd Müllers 49 år gamle rekord for Bundesliga med eitt mål og enda på 41.

  Lewandowski vann prisen for andre gong. Den første var i desember 2020.

  Dei andre spelarane i finaleheatet var Lionel Messi og Mohamed Salah.

  Årets beste kvinnelege fotballspelar blei Barcelonas Alexia Putella.

  Chelsea tok begge prisane for årets trenar, ved Thomas Tuchel og Emma Hayes.

  Robert Lewandowski
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters