Nekter å trekke seg etter VM-fiaskoen

England er mest sannsynlig ute av VM, men manager Roy Hodgson avviser at han vil trekke seg.

Den engelske landslagstreneren Roy Hodgson måtte svare på mange Suarez-spørsmål på pressekonferansen etter at England tapte for Uruguay.

England gikk på sitt andre strake tap i VM da britene ble senket av Uruguay og Luis Suarez torsdag.

Gerrard

En svært skuffet Steven Gerrad må innse at VM trolig er over.

Vinner Italia sine kommende kamper mot Costa Rica og Uruguay, og England slår til med en storseier over Costa Rica kan laget gå videre på målforskjell. Men sjansene er små, vedgår den engelske manageren.

– Sjansene er svært dårlige for oss nå. Vi trengte en uavgjort eller en seier i dag, men fikk ikke det, sier en ikke altfor optimistisk engelsk manager.

Han avviser samtidig at han vil vurdere sin stilling etter VM-fiaskoen.

– Jeg har ingen intensjoner om å trekke meg. Jeg er svært skuffet, selvsagt, men føler ikke at jeg må trekke meg. På den annen side, dersom fotballforbundet ikke mener jeg er rett mann, er avgjørelsen opp til dem. Ikke meg, påpeker Hodgson.

– Englands beste spiller

Liverpool-spiss Suarez var i storslag da han møtte sin lagkamerat Steven Gerrard, og etter kampen proklamerte han at han hadde drømt om målene:

– Ja, jeg drømte om målene. Jeg nyter dette øyeblikket med tanke på alt det vonde jeg har opplevd, all kritikken jeg fikk. Nå kan dere se, sa en gråtkvalt Suarez i et intervju etter kampen.

Roy Hodgson mener det var Englands beste spiller som skjøt laget hans ut av VM.

– Han ble valgt til «årets spiller» av nesten alle i England, og nå kom han tilbake etter å ha vært borte på grunn av skade. Som den toppspilleren han er trengte han kun to sjanser for å føre Uruguay videre.

– Det ødela samtidig våre muligheter til å komme oss videre i mesterskapet, la han til.

Saken fortsetter under video

VIDEO: Suarez sender Urugay i ledelsen (2-1).

Suarez sender Uruguay tilbake i ledelsen

Hadde kontroll på Suarez

Tapet innebærer at Hodgsons menn står med null poeng og er sist i gruppe D. De tre andre lagene, Costa Rica, Italia og Uruguay har alle tre poeng.

– Jeg synes vi hadde bra kontroll på Suarez i store deler av kampen. Det andre målet var en uheldig flikk fra Steven Gerrard som sendte Suarez alene mot mål. Han bommer ikke på slike sjanser.

England har stilt med et ungt og urutinert lag i dette VM, og forventningene har ikke vært de største til landslaget. Men til tross for to strake tap i VM, mener Hodgson at det unge engelske laget har vist tendenser til godt spill.

– Jeg synes vi har vist gode tendenser. I begge kampene har vi vist at vi er et lag i fremgang, men resultatene bestemmer alt. Jeg synes ikke England ble utspilt i dag, sa han.

Ikke vært i semi siden 1990

Hodgson overtok England kloss opp mot 2012-EM. Han steppet inn etter at Fabio Capello nektet å fortsette på grunn av John Terry-saken.

England har ikke vært i VM-semifinale siden 1990, og nå tyder mye altså på at troppen reiser hjem etter tirsdagens kamp. Engelskmennenes eneste tittel kom i VM på hjemmebane i 1966.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp