Hopp til innhold

Nekter å trekke seg etter VM-fiaskoen

England er mest sannsynlig ute av VM, men manager Roy Hodgson avviser at han vil trekke seg.

Den engelske landslagstreneren Roy Hodgson måtte svare på mange Suarez-spørsmål på pressekonferansen etter at England tapte for Uruguay.

England gikk på sitt andre strake tap i VM da britene ble senket av Uruguay og Luis Suarez torsdag.

Gerrard

En svært skuffet Steven Gerrad må innse at VM trolig er over.

Vinner Italia sine kommende kamper mot Costa Rica og Uruguay, og England slår til med en storseier over Costa Rica kan laget gå videre på målforskjell. Men sjansene er små, vedgår den engelske manageren.

– Sjansene er svært dårlige for oss nå. Vi trengte en uavgjort eller en seier i dag, men fikk ikke det, sier en ikke altfor optimistisk engelsk manager.

Han avviser samtidig at han vil vurdere sin stilling etter VM-fiaskoen.

– Jeg har ingen intensjoner om å trekke meg. Jeg er svært skuffet, selvsagt, men føler ikke at jeg må trekke meg. På den annen side, dersom fotballforbundet ikke mener jeg er rett mann, er avgjørelsen opp til dem. Ikke meg, påpeker Hodgson.

– Englands beste spiller

Liverpool-spiss Suarez var i storslag da han møtte sin lagkamerat Steven Gerrard, og etter kampen proklamerte han at han hadde drømt om målene:

– Ja, jeg drømte om målene. Jeg nyter dette øyeblikket med tanke på alt det vonde jeg har opplevd, all kritikken jeg fikk. Nå kan dere se, sa en gråtkvalt Suarez i et intervju etter kampen.

Roy Hodgson mener det var Englands beste spiller som skjøt laget hans ut av VM.

– Han ble valgt til «årets spiller» av nesten alle i England, og nå kom han tilbake etter å ha vært borte på grunn av skade. Som den toppspilleren han er trengte han kun to sjanser for å føre Uruguay videre.

– Det ødela samtidig våre muligheter til å komme oss videre i mesterskapet, la han til.

Saken fortsetter under video

VIDEO: Suarez sender Urugay i ledelsen (2-1).

Suarez sender Uruguay tilbake i ledelsen

Hadde kontroll på Suarez

Tapet innebærer at Hodgsons menn står med null poeng og er sist i gruppe D. De tre andre lagene, Costa Rica, Italia og Uruguay har alle tre poeng.

– Jeg synes vi hadde bra kontroll på Suarez i store deler av kampen. Det andre målet var en uheldig flikk fra Steven Gerrard som sendte Suarez alene mot mål. Han bommer ikke på slike sjanser.

England har stilt med et ungt og urutinert lag i dette VM, og forventningene har ikke vært de største til landslaget. Men til tross for to strake tap i VM, mener Hodgson at det unge engelske laget har vist tendenser til godt spill.

– Jeg synes vi har vist gode tendenser. I begge kampene har vi vist at vi er et lag i fremgang, men resultatene bestemmer alt. Jeg synes ikke England ble utspilt i dag, sa han.

Ikke vært i semi siden 1990

Hodgson overtok England kloss opp mot 2012-EM. Han steppet inn etter at Fabio Capello nektet å fortsette på grunn av John Terry-saken.

England har ikke vært i VM-semifinale siden 1990, og nå tyder mye altså på at troppen reiser hjem etter tirsdagens kamp. Engelskmennenes eneste tittel kom i VM på hjemmebane i 1966.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Real Madrid nærmer seg Barcelona etter seier

  Real Madrid kuttet Barcelonas forsprang til fem poeng da de vant 2-0 på hjemmebane mot Valencia.

  Real Madrid jakter erkerivalen som for tiden innehar 1.-plassen i La Liga med et saftig forsprang. Etter torsdagens seier over Valencia skiller det fem poeng.

  Hjemmelaget inntok tidlig førersetet i kampen og presset mot mål, men slet med å få ballen i mål da gjestene forsvarte seg godt.

  Sju minutter etter pausen dundret Marco Asensio ballen i mål fra distanse og sendte «Los Blancos» i ledelsen. Minuttet etter økte Vincius Junior til 2-0 etter å ha løpt fra Valencias Gabriel Paulista.

  20 minutter før kampslutt så det ut til at den brasilianske midtstopperen var lei av å bli lekt med av landsmannen Vinicius Junior. Gabriel sparket ned Real Madrid-vingen og ble vist direkte rødt.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Sørloth kåret til månedens spiller

  Alexander Sørloth er kåret til januars beste spiller i La Liga. Det melder den spanske toppligaen på sine nettsider.

  Sørloth får prisen etter å ha scoret tre mål på fire kamper, og står totalt med åtte mål så langt denne sesongen. Det tallet gjør han også til Real Sociedads toppscorer så langt.

  – Det er veldig kult. Jeg har pleid å være ganske nøktern de gangene jeg har fått noen priser tidligere, men månedens spiller i La Liga er helt rått. Det er et bevis på at jeg har gjort det godt, og det er bare fryktelig, fryktelig artig, sier Sørloth til TV 2.

  – Det er en god nyhet både for oss og for ham at han blir kåret til månedens spiller. Vi har hatt en god sesong hittil, og Alexander har gjort en ekstraordinær jobb, sier sportsdirektør Roberto Olabe til TV 2.

  Siste kamp i januar var målløs av nordmannen, men da Sørloth scoret borte mot Rayo Vallecano i runden før det, hadde han scoret i sin femte kamp på rad. To mål før nyttår, og tre mål i januar.

  Robert Lewandowski fikk prisen forrige måned. Den ble gitt for oktober, etter som det var VM-pause i november og desember. Martin Ødegaard fikk også utmerkelsen da han spilte for Real Sociedad i 2019.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Rodrigo med langvarig skadeavbrekk

  Leeds United-spilleren Rodrigo Moreno (31) er ute med skade i opp mot to måneder.

  Sist lørdag tok Leeds imot Accrington Stanley i FA-cupen. Yorkshire-laget sikret seg seieren 3-1, men måtte se sin storscorer Rodrigo Moreno takke for seg med en ankelskade. På klubbens nettside bekreftes det nå at spanjolen er ventet å være på sidelinjen i opp mot to måneder.

  – Det medisinske støtteapparatet er sikre på at Rodrigo vil være tilbake i spill i slutten av mars, står det.

  31-åringens fravær kan bli tungt for det hvitkledde laget som har et hektisk kampprogram i vente og møter Nottingham Forest kommende helg. Klubben ligger foreløpig på 15.-plass i ligaen.

  Leeds skal også møte et formsterkt Manchester United to ganger i løpet av fire dager i Premier League.

  Rodrigo har så langt funnet nettmaskene tolv ganger denne sesongen. ti av dem i Premier League.

  (©NTB)

  rodrigo
  Foto: Jon Super / AP
 • John Heitinga er ny Ajax-trener

  Ajax har ansatt John Heitinga (39) som ny hovedtrener ut sesongen. Han etterfølger Alfred Schreuder, som fikk sparken forrige uke.

  Ajax melder om ansettelsen i en pressemelding på klubbens nettside.

  Schreuder mistet jobben etter sju kamper på rad uten seier. Han tok over ansvaret for førstelaget i den tradisjonsrike klubben ved starten av sesongen, etter at Erik ten Hag ble hentet til Manchester United.

  Etter avskjedigelsen av Schreuder har Ajax valgt å la John Heitinga få stige i gradene. 39-åringen trente U23-laget til Ajax og er godt kjent med klubben. Han hadde ansvaret da Ajax slo Excelsior sist helg.

  Heitinga har spilt for Ajax i to perioder. Han har også spilt for Atlético Madrid i Spania, Everton og Fulham i England og Hertha Berlin i Tyskland. Heitinga har også 87 landskamper for Nederland og var en del av laget som tok sølv i fotball-VM i 2010. Han ble utvist i finalen mot Spania.

  Amsterdam-giganten ligger foreløpig på 4.-plass i den nederlandske æresdivisjonen, fem poeng bak ligaleder Feyenoord.

  (©NTB)

  John Heitinga er ny Ajax-trener
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Skadd Mbappé mister mesterligakamp mot Bayern

  Kylian Mbappé har en lårskade og er satt ut av spill i tre uker. Paris Saint-Germain må greie seg uten ham i det første møtet med Bayern München i mesterligaen.

  Den franske storklubben gikk ut med de dårlige nyhetene dagen etter 3-1-seieren over Montpellier. Mbappé haltet der av banen etter en halvspilt omgang.

  Storscoreren har fått påvist en skade i venstre lår. Den holder Mbappé ute i tre uker, og det gjør at han mister hjemmekampen mot Bayern i åttedelsfinalen i Champions League 14. februar.

  Han går også glipp av flere oppgjør i Ligue 1.

  (©NTB)

  skadd mbappe
  Foto: Thibault Camus / AP
Sørloth
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia