Nytt Gerrard-mareritt

På under to måneder har Steven Gerrard gjort miss som langt på vei både kostet Liverpool seriegullet og sendte England ut av VM.

Suarez trøster Gerrard

Tomålsscorer Lius Suarez trøster Steven Gerrard etter Englands tap.

Foto: BEN STANSALL / Afp

19. juni, 84 minutter er spilt mot Uruguay, stillingen er 1-1:
Englands lagkaptein Steven Gerrard går opp for å heade unna et langt utspill fra Uruguays keeper.

Han når bare nesten opp.

I stedet for å heade fremover i banen, blir det en perfekt stuss bakover i banen. Ballen havner rett i beina på Uruguays giftige spiss Luis Suarez, som plutselig er er alene med keeper. Han gjør ingen feil, og avgjør kampen.

Det kan ha sendt England ut av VM - to måneder etter en annen svært kostbar Gerrard-miss.

Glapp ligagullet

27. april 2014: Liverpool har hatt en fantastisk vårsesong. Dersom de unngår feilsteg i serieinnspurten, vinner de et svært etterlengtet seriegull.

Liverpool møter Chelsea i en av flere skjebnekamper i ligatittelen.

Rett før pause sklir Gerrard som bakerste mann. Demba Ba tar ballen og hamrer den i mål. Liverpool tapte 2-0, og plutselig har de ikke lenger grepet om ligagullet.

To serierunder senere er det Manchester City som kan heve ligatrofeet.

Av og til er fotballen grusom, også mot de aller beste.

Demba Ba scorer mot Liverpool

Steven Gerrard kunne bare se på at Demba Ba ga Chelsea ledelsen, etter å ha forært Ba ballen i forkant.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

For selv om Steven Gerrard er en udiskutabel fotballstorhet, har han bragt like mye skuffelse som gleder til fotballfansen de siste månedene.

– Han er en matchvinner og har et stort konkurranseinstinkt, så det svir sikkert ekstra for han at han er tungen på vektskåla i negativ forstand, sier NRKs ekspert Lise Klaveness.

Gerrard

Se Gerrard-tabben som ga Uruguay-seieren.

Klaveness mener imidlertid at ansvaret for den siste Suarez-scoringen i torsdagens VM-kamp må deles.

– Det er like mye forsvarets ansvar å falle av for å dekke rommet. Jeg synes det er mer foruroligende at Gerrard er så svak ellers, sier hun.

Klaveness mener Gerrard langt fra var på sitt beste mot Uruguay.

– Han har hatt en strålende sesong, men han klarer ikke å være delaktig i Englands angrep. Han skyter uvørent, pasningene blir for lange, og han er ikke der han skal være på innleggene, sier Klaveness.

Laster Twitter-innhold

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Stam fikk sparken i MLS-klubb

  Den tidligere fotballstjernen Jaap Stam er ferdig som hovedtrener i FC Cincinnati, melder NTB.

  Han har vært i jobben siden mai 2020, men med 20 poeng på 25 kamper og nest siste plass fikk klubbledelsen nok.

  Som spiller var Stam innom Manchester United, PSV, Lazio, Milan og Ajax. Han har også vært trener i Feyenoord, Reading og inntil nå FC Cincinnati.

  Soccer Feyenoord Stam
  Foto: Scott Heppell / AP
 • Ingen straff for superligaklubbene

  Real Madrid, Barcelona og Juventus blir ikke straffet av Uefa for medvirkningen i superligaprosjektet inntil videre. De ni andre klubbene slipper også bøter, skriver NTB.

  I en pressemelding fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) sent mandag kveld kommer det fram at den juridiske prosessen som ble satt i gang, og deretter satt på pause i juni, nå blir annullert. (©NTB)

  UEFA Super League
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Karantene-krøll for flere spillere

  Argentina har tatt ut tre Premier League-spillere i sin nyeste landslagstropp. Aston Villas Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso og Cristian Romero (begge Tottenham) er tatt ut til VM-kvalifiseringskampene mot Paraguay, Uruguay og Peru, men alle som ankommer Argentina fra Storbritannia må være i karantene i ti dager.

  Det kan bety nye kaos-scener, som da Brasil-Argentina ble avbrutt 5. september. Årsaken var at brasilianske myndigheter mente Argentina brøt karantenereglene.

  Covid-bråk Brasil-Argentina
  Foto: Andre Penner / AP
 • Rashford på vei tilbake

  Ole Gunnar Solskjær startet uken med positive skadenyheter, melder NTB. Angrepsspilleren Marcus Rashford, som ikke har spilt så langt denne sesongen på grunn av en skulderskade, er snart tilbake.

  – God mandag. Jeg skal til legen for en konsultasjon fredag. Dersom alt er bra, vil jeg få grønt lys til å begynne kontakttrening, skriver Rashford på Twitter.

  Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen norske tilskuere i Tyrkia

  Norges bortekamp mot Tyrkia 8. oktober blir uten bortesupportere, skriver Norges Fotballforbund (NFF) på sine hjemmesider. De skriver at tyrkiske myndigheter ikke tillater norske supportere på kampen.

  Tre dager senere skal Norge møte Montenegro hjemme på Ullevaal stadion. Der forventer forbundet 25.000 tilskuere, melder NTB.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Gibraltar
  Foto: Lise Åserud / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo