Hopp til innhold

Nytt Gerrard-mareritt

På under to måneder har Steven Gerrard gjort miss som langt på vei både kostet Liverpool seriegullet og sendte England ut av VM.

Suarez trøster Gerrard

Tomålsscorer Lius Suarez trøster Steven Gerrard etter Englands tap.

Foto: BEN STANSALL / Afp

19. juni, 84 minutter er spilt mot Uruguay, stillingen er 1-1:
Englands lagkaptein Steven Gerrard går opp for å heade unna et langt utspill fra Uruguays keeper.

Han når bare nesten opp.

I stedet for å heade fremover i banen, blir det en perfekt stuss bakover i banen. Ballen havner rett i beina på Uruguays giftige spiss Luis Suarez, som plutselig er er alene med keeper. Han gjør ingen feil, og avgjør kampen.

Det kan ha sendt England ut av VM - to måneder etter en annen svært kostbar Gerrard-miss.

Glapp ligagullet

27. april 2014: Liverpool har hatt en fantastisk vårsesong. Dersom de unngår feilsteg i serieinnspurten, vinner de et svært etterlengtet seriegull.

Liverpool møter Chelsea i en av flere skjebnekamper i ligatittelen.

Rett før pause sklir Gerrard som bakerste mann. Demba Ba tar ballen og hamrer den i mål. Liverpool tapte 2-0, og plutselig har de ikke lenger grepet om ligagullet.

To serierunder senere er det Manchester City som kan heve ligatrofeet.

Av og til er fotballen grusom, også mot de aller beste.

Demba Ba scorer mot Liverpool

Steven Gerrard kunne bare se på at Demba Ba ga Chelsea ledelsen, etter å ha forært Ba ballen i forkant.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

For selv om Steven Gerrard er en udiskutabel fotballstorhet, har han bragt like mye skuffelse som gleder til fotballfansen de siste månedene.

– Han er en matchvinner og har et stort konkurranseinstinkt, så det svir sikkert ekstra for han at han er tungen på vektskåla i negativ forstand, sier NRKs ekspert Lise Klaveness.

Gerrard

Se Gerrard-tabben som ga Uruguay-seieren.

Klaveness mener imidlertid at ansvaret for den siste Suarez-scoringen i torsdagens VM-kamp må deles.

– Det er like mye forsvarets ansvar å falle av for å dekke rommet. Jeg synes det er mer foruroligende at Gerrard er så svak ellers, sier hun.

Klaveness mener Gerrard langt fra var på sitt beste mot Uruguay.

– Han har hatt en strålende sesong, men han klarer ikke å være delaktig i Englands angrep. Han skyter uvørent, pasningene blir for lange, og han er ikke der han skal være på innleggene, sier Klaveness.

Laster Twitter-innhold

Fotball

 • The Guardian: United-beilere høyner budene

  Både sir Jim Ratcliffe og sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani skal ha høynet budene sine i håp om å ta over Manchester United. Det melder den engelske storavisa The Guardian.

  Foreløpig er det de to partenes bud som er kjent, men budene ganske så ulike. Mens Al Thani visstnok ønsker seg hele kaka av klubben, skal det være aktuelt med 69 prosent av klubben for Ratcliffes del.

  69 prosent er eierandelen til Glazer-familien.

  Fristen for å legge inn nytt bud var 22.00 onsdag kveld.

  Ineos chairman Jim Ratcliffe is pictured at Old Trafford
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Reiten matchvinner i knallsterk borteseier mot Lyon

  Guro Reiten sikret et meget godt og sterkt utgangspunkt mot Lyon i Mesterligaen da hun sørget for at Chelsea vant 1-0 i Lyon.

  Med det har blåtrøyene gode muligheter til å ta seg til semifinalen i turneringen.

  – Det var kjempeartig. Vi fikk en tøff trekning i Lyon, og de var vunnet Mesterligaen mange ganger før - senest i fjor. Det var ingen lett oppgave, og vi måtte forsvare oss bra. Vi tok vare på muligheten, og 1-0 er vi veldig fornøyd med, sier Reiten til NRK.

  Reiten satte ballen i nettmaskene like før halvtimen var spilt. Det skjedde på vakkert vis da hun curlet ballen i lengste hjørne med feil fot.

  – Jeg så alle spillerne ble dratt mot høyre, mens jeg var ute til venstre. Jeg ropte så høyt jeg klarte, og fikk pasningen. Jeg måtte bare prøve å curle den i venstre. Jeg så ikke ballen gå inn, men jeg hørte det da folk jublet, forteller Chelsea-profilen.

  Ada Hegerberg var på sin side endelig tilbake i troppen igjen etter et langt skadeopphold, men hun ble værende på benken hele kampen.

  Maren Mjelde kom inn på tampen av kampen og fikk i overkant av fem minutter på banen.

  Returoppgjøret spilles i London om åtte dager.

  Chelsea
  Foto: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP
 • Norsk drømmestart i G19-kvalifiseringen til EM

  Det norske G19-landslaget i fotball slo Romania 4-0 i åpningskampen i EM-kvalifiseringen i Frankrike.

  Isak Hansen-Aarøen, Erik Flataker og Andreas Rædergård Schjelderup (25) scoret målene før pause, mens innbytter Magnus Riisnæs fastsatte resultatet til 4-0 i det siste spilleminutt.

  Norge som ledes av Louis Pinenta møter Frankrike lørdag og Nord-Irland tirsdag. Det er kun gruppevinneren som går til EM-sluttspillet på Malta i juli. (NTB)

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix / NTB
 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund