Hopp til innhold

Nytt Gerrard-mareritt

På under to måneder har Steven Gerrard gjort miss som langt på vei både kostet Liverpool seriegullet og sendte England ut av VM.

Suarez trøster Gerrard

Tomålsscorer Lius Suarez trøster Steven Gerrard etter Englands tap.

Foto: BEN STANSALL / Afp

19. juni, 84 minutter er spilt mot Uruguay, stillingen er 1-1:
Englands lagkaptein Steven Gerrard går opp for å heade unna et langt utspill fra Uruguays keeper.

Han når bare nesten opp.

I stedet for å heade fremover i banen, blir det en perfekt stuss bakover i banen. Ballen havner rett i beina på Uruguays giftige spiss Luis Suarez, som plutselig er er alene med keeper. Han gjør ingen feil, og avgjør kampen.

Det kan ha sendt England ut av VM - to måneder etter en annen svært kostbar Gerrard-miss.

Glapp ligagullet

27. april 2014: Liverpool har hatt en fantastisk vårsesong. Dersom de unngår feilsteg i serieinnspurten, vinner de et svært etterlengtet seriegull.

Liverpool møter Chelsea i en av flere skjebnekamper i ligatittelen.

Rett før pause sklir Gerrard som bakerste mann. Demba Ba tar ballen og hamrer den i mål. Liverpool tapte 2-0, og plutselig har de ikke lenger grepet om ligagullet.

To serierunder senere er det Manchester City som kan heve ligatrofeet.

Av og til er fotballen grusom, også mot de aller beste.

Demba Ba scorer mot Liverpool

Steven Gerrard kunne bare se på at Demba Ba ga Chelsea ledelsen, etter å ha forært Ba ballen i forkant.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

For selv om Steven Gerrard er en udiskutabel fotballstorhet, har han bragt like mye skuffelse som gleder til fotballfansen de siste månedene.

– Han er en matchvinner og har et stort konkurranseinstinkt, så det svir sikkert ekstra for han at han er tungen på vektskåla i negativ forstand, sier NRKs ekspert Lise Klaveness.

Gerrard

Se Gerrard-tabben som ga Uruguay-seieren.

Klaveness mener imidlertid at ansvaret for den siste Suarez-scoringen i torsdagens VM-kamp må deles.

– Det er like mye forsvarets ansvar å falle av for å dekke rommet. Jeg synes det er mer foruroligende at Gerrard er så svak ellers, sier hun.

Klaveness mener Gerrard langt fra var på sitt beste mot Uruguay.

– Han har hatt en strålende sesong, men han klarer ikke å være delaktig i Englands angrep. Han skyter uvørent, pasningene blir for lange, og han er ikke der han skal være på innleggene, sier Klaveness.

Laster Twitter-innhold

Fotball

 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • Bayern tok første stikk mot Maanums Arsenal

  Bayern München vant det første kvartfinaleoppgjøret mot Arsenal 1-0 på hjemmebane i mesterligaen.

  Dermed har Frida Maanum og resten av Arsenal kniven på strupen før returoppgjøret i London 29. mars.

  Det var tyskerne som kom best i gang da Lea Schüller nikket vertene i ledelsen sju minutter før pause. Det ble også kampens eneste mål i den første kvartfinalen.

  Bayern trenes av Alexander Straus, som i sommer forlot Brann. Han har fått i oppgave å lede de rødkledde til toppen av europeisk fotball.

  Med på lasset tok også Straus med seg Tuva Hansen, som spilte hele kampen ut for tyskerne, mens Emilie Bragstad først fikk komme på etter 90 minutter.

  Germany Women's Soccer
  Foto: Peter Kneffel / AP
 • Bodø/Glimt bekrefter Haikin-retur

  Nikita Haikin overrasker, og returnerer til Bodø/Glimt. Russeren har kun vært borte fra klubben siden januar, da han dro til engelske Bristol City.

  – Velkommen hjem, skriver klubben.

  Oppholdet ble altså kortvarig, og kontrakten med Bristol City er terminert.

  Nå har Haikin skrevet under en kontrakt med Glimt som strekker seg til sommeren 2026.

  Etter at Haikin forlot Glimt, har Julian Faye Lund vært keeper i laget. Samtidig har klubben ikke lagt skjul på at den jakter en ny førstekeeper.

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Naalsund skadet seg i United-debuten – ute i seks til åtte uker

  To måneder etter overgangen til Manchester United fikk endelig Lisa Naalsund debuten sin i helgen. Det tok imidlertid bare 26 minutter før hun skadet seg.

  – Jeg var godt inne i kampen, og jeg har trent hardt for å være der. Men alt blir så bortkastet når dette skjer. Jeg ble oppgitt over kroppen, sa Naalsund Bergensavisen.

  Naalsund gjorde overgang til Manchester United i januar, men har måttet vente i over to måneder før hun endelig fikk debuten sin mot Lewes i kvartfinalen av FA-cupen.

  27-åringen startet kampen sammen med Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir, men måtte av allerede etter 26 minutter. Overfor BA utdyper Naalsund omfanget av skaden:

  – En grad 2-strekk. Jeg er ute i seks til åtte uker. (NTB)

  Fotball kvinner, A-landslaget har medietreff før EM
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund