Hopp til innhold

Se missene som kommer til å hjemsøke Rooney

Han scoret til slutt, men kanskje kommer Wayne Rooney til å huske VM bedre for de avslutningene som ikke gikk i mål.

Wayne Rooney har kun en scoring i VM så langt, men han har hatt flere gode sjanser.

Se de fire sjansene som Rooney kommer til å erge seg over i månedene som kommer.

Fire sjanser – fire bom. Det var status for Wayne Rooney før han fikk en glimrende pasning fra Glen Johnson og spaserte inn sin første VM-scoring i en kamp England tapte 2-1 mot Uruguay.

Wayne Rooney har en trøblete historikk i VM, og før målet mot Uruguay, hadde det gått ni og en halv kamp og 759 spilte minutter før han fikk hull på byllen.

Nå ser det imidlertid ut til at det målet blir lite verdt.

Selv om det i skrivende stund fortsatt er et syltynt håp, er det nå små sjanser for at England går videre i VM. Kanskje ville det sett annerledes ut om Wayne Rooney hadde utnyttet disse sjansene bedre.

I videoen over kan du se alle de fire sjansene.

Mot Italia på stillingen 2-1 til Italia.

Wayne Rooney får ballen på rundt ti-elleve meter. Legger an til skudd i lengste hjørne med trekker ballen tilbake mot nærmeste. Keeperen er utspilt, men ballen går utenfor.

Mot Urugay på stillingen 0-0.

Rooney får sjansen på et frispark like utenfor seksten-meteren. Frisparket er godt slått, men går noen centimeter utenfor det venstre krysset. Keeperen er utspilt.

Mot Uruguay på stillingen 0-0.

Steven Gerrard slår et frispark fra venste inn på lengste stolpe, og der kommer Wayne Rooney. Men han kommer ikke høyt nok, ballen går fra bannebrasken og oppover, og treffer dermed tverrliggeren istedenfor nettmaskene.

Mot Uruguay på stillingen 1-0 til Uruguay.

Leighton Baines slår inn fra venstre og Danny Welbeck klarer ikke å ta med seg ballen. Det gjør imidlertid Wayne Rooney som legger ballen til rette og klemmer til med venstrefoten. Keeperen Fernando Muslera er med på notene, og redder skuddet.

Laster Twitter-innhold

Tror du England hadde gått videre om Rooney hadde satt en eller flere av disse sjansene? Si din mening i kommentarfeltet!

Fotball

 • Aursnes' trener fikk ny kontrakt etter ni måneder

  Roger Schmidt (56) nyter kjempesuksess i sin første sesong som Benfica-trener. Fredag forlenget han avtalen med Lisboa-klubben til sommeren 2026.

  Tyskeren har mye av æren for at Benfica er blitt blant Europas mest underholdende lag. Kun to tap på 43 kamper er fasiten så langt.

  Med slike resultater nøler ikke Benfica-ledelsen med å plusse på to år til på trenerkontrakten.

  I den portugisisk ligaen topper hovedstadsklubben ti poeng foran toeren Porto, og i Champions League er de klare for kvartfinalespill mot italienske Inter. Drømmen om å gjøre noe virkelig stort i den gjeveste europacupen lever.

  Fredrik Aursnes har under Schmidt fått en nøkkelrolle på Benficas midtbane.

  (©NTB)

  Roger Schmidt og Aursnes
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Tromsø forsterket med Viking-angriper

  Mai Traore (23) lånes ut til Tromsø fra Viking ut årets sesong med opsjon på forlengelse.

  Den guineanske angriperen har de siste månedene vært på utlån i OH Leuven i belgisk fotball. Avtalen varte egentlig til i sommer, men nå vender Traore i stedet nordover, skriver NTB.

  – Vi ser fram til å få Traore med på laget. Han er en spennende angrepsspiller som vi har fulgt over lengre tid, og som vi har stor tro på i sesongen som kommer, sier Tromsøs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen i en uttalelse på klubbens hjemmeside.

  Mai Traore
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • HamKam låner spiss fra RBK

  Rasmus Wiedesheim-Paul (24) skal spille årets sesong i HamKam. Den svenske angriperen leies inn fra Rosenborg.

  Overgangen ble bekreftet av begge eliteklubbene fredag kveld.

  Wiedesheim-Paul har vært en del av RBK-stallen siden høsten 2020. Der har han spilt 26 kamper og scoret seks mål.

  Svensken har de siste årene også vært lånt ut til Mjällby og Helsingborg i hjemlandet.

  (©NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Rosenborg (1-3)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Bekreftet: Rosenborg hentet finsk spiss

  Agon Sadiku (20) er klar for spill i Rosenborg og Eliteserien kommende sesong. Han kommer inn som en «kriseløsning» etter at Ole Sæter pådro seg en skade.

  Sadiku kommer fra Honka i hjemlandet Finland. RBK bekreftet overgangen og en kontraktslengde på fem sesonger i en Twitter-melding fredag kveld.

  Ifølge Nettavisen skal Sadiku koste i underkant av 7 millioner kroner. Eventuelle bonuser kommer i tillegg.

  RBKs spissjakt ble trappet opp da undersøkelser viste at Ole Sæter er ute med en muskelskade fram til midten av mai. Hans fravær ville vært tungt for laget å dekke inn internt. I tillegg har trønderne hentet Oscar Aga foran sesongstart.

  Kjetil Rekdals menn går i gang med Eliteserien hjemme mot Viking 10. april.

  (©NTB)

  Kjetil Rekdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Avis: PL-klubber vil forby bettingsponsorer på draktene

  Klubbene i Premier League er enige om en avtale som gjør at gamblingselskap ikke skal få lov til å fronte seg som hovedsponsor på klubbenes drakter.

  Ifølge The Times skal klubbene møtes torsdag, og en endelig avtale er ventet å komme på plass. Et eventuelt vedtak kan måtte vente til juni når Premier League har sitt sommermøte. Endringene skal foregå over en treårsperiode.

  8 av 20 klubber i toppdivisjonen har et gamblingselskap som hovedsponsor på drakten. Av de åtte er Fulham og Newcastle, men det er fra før bestemt at de skal ha andre sponsorer fra neste sesong.

  Det er likevel ventet at de klubbene som fortsatt ønsker det, vil få lov til å ha gamblingsponsor på ermene på drakten. Sponsorendringene i den engelske toppfotballen kommer av at den britiske regjeringen utarbeider et lovforslag som vil forby reklame for gambling.

  Ifølge The Times har en ikke navngitt klubb opplyst om at de mister rundt 130 millioner kroner i inntekt om de mister sin sponsor. (NTB)

  Britain Soccer Conference League
  Foto: Kin Cheung / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund