NRK Meny
Normal

Henriksens revansje

Mot Bayer Leverkusen for tre dager siden var Markus Henriksen en skygge av seg selv. Mot Brann søndag reddet han Rosenborg.

Henriksen scoret to praktmål da Rosenborg vant 3-2 mot Brann.

Etter drøyte ti minutter ga Henriksen trønderne en drømmestart da han fyrte løs fra 20 meter og sendte ballen bak Håkon Oppdal i Brann-målet. Målet var fint, men to mintter før slutt, på stillingen 2-2, ble 18-åringen matchvinner med et ennå penere langskudd som duppet ned bak Oppdal.

Henriksen har nå scoret seks seriemål - alle på bortebane.

– Det var deilig med seier i dag, men jeg håper snart å score på Lerkendal også, sa Henriksen til NRK etter kampen.

Kontrasten til torsdagens Europaliga-kamp mot Bayer Leverkusen kunne knapt vært større. Der fungerte lite for Henriksen, men mot Brann var han tilbake.

Er Henriksen god nok for landslaget? Diskutér nederst i saken!

(Saken fortsetter under bildet.)

Markus Henriksen

Markus Henriksen og Rosenborg feirer den viktige seieren mot Brann.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Imponerende bortestatistikk

Også Rosenborgs bortestatistikk er imponerende, serielederen har nå 27 strake bortekamper i serien uten tap. Med seks serierunder igjen leder Rosenborg med sju poeng på Vålerenga og mye må gå Oslo-lagets vei for at de skal ta gull.

– Denne seieren viser at vi er et godt fotballag og et godt bortelag og det skal vi fortsette å være. Hvorfor vi er så gode på bortebane er vanskelig å si, jeg synes vi er god hjemme også, sier Henriksen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Huseklepp i duell med Demidov

Huseklepp i duell med Demidov.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Omdiskutert straffe

Det var en fartsfylt kamp i Beren søndag der Rosenborg fikk et omdiskutert straffespark snaue ti minutter etter pause. Dommeren mente Christian Kalvenes handset selv om han holdt armene tett inntil kroppen. Iversen som ble byttet inn minutter før straffesituasjonen, scoret sikkert på straffen og ligger nå bare to mål bak Mohamed «Moa» Abdellaoue (15 mål) på toppscorertronen . Siden «Moa» har dratt til tysk fotball har «Ivers» god mulighet på tittelen.

Birkir Sævarsson og Petter Vaagan Moen scoret Branns mål. Spesielt 2-2-målet til Vaagan Moen kom etter bra spill av Brann. Mjelde stormet ned på venstrekanten og slo flott inn til Vaagen Moen som scoret.

Sjanser

Det var imidlertid Rosenborg som hadde flest store sjanser.

Like etter pause var for eksempel Bakary Saré centimetere fra å sende RBK i ledelsen da han fikk ballen på én meter, men ting skjedde så raskt at belgieren ikke rakk mer enn å kaste frem hodet og sende ballen like over. Hadde han brukt bryskassen hadde det vært mål.

To headinger av Rade Prica burde også vært scoring, men svensken som har scoret i de to siste bortekampene, hadde ikke dagen mot Brann og bommet på begge headingene selv om han sto helt umarkert få meter fra mål.

Er Henriksen god nok for landslaget? Diskutér her!

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia