NRK Meny
Normal

Her har han blitt tidenes yngste eliteseriespiller

15 år, åtte måneder og 15 dager gamle Zymer Bytyqi er den yngste spilleren som noen sinne har fått spilletid i eliteserien.

Zymer Bytygi

Zymer Bytygi fikk 13 minutter mot Haugesund. Dermed er han tidenes yngste eliteseriespiller.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Kampreferat: Sandnes Ulf - Haugesund 0-2

– Jeg har gjort det bra i det siste, men jeg hadde ikke trodd jeg skulle få min debut i eliteserien så tidlig i år, sier Zymer Bytyqi til NRK.

13 minutter før slutt i kampen mellom Sandnes Ulf og Haugesund kom øyeblikket han hadde ventet på.

15-åringen tok over for høyrekanten Fredrik Torsteinbø og fikk sine første minutter på banen.

– Det var veldig kjekt. Det er et høyt nivå her, sier unggutten, som har som målsetting å spille seg inn på Sandnes Ulfs A-lag, og at drømmen på sikt er å komme til tysk fotball.

Giftige spisser

Djurdic Søderlund

Alexander Toft Søderlund (t.v) og Nikola Djurdjic (t.h.) har jublet mye sammen denne sesongen. Her sammen med Michael Haukås fra kampen mot Aalesund tidligere i år.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

På banen var det imidlertid langt mer rutinerte spillere som dominerte. Den giftigste angrepsduoen til Haugesund, Nikola Djurdjic og Alexander Søderlund scoret hvert sitt, og begge er oppe i åtte eliteseriemål.

Bare Moldes Davy Claude Angan har flere med ni.

Både Søderlund og Djurdjic er kalde og dyktige i avgjørende situasjoner. Spisser lever av å levere foran mål, og det gjør radarparet fra Haugesund i slikt monn at de neppe får lov til å fullføre sesongen sammen. Det vil ikke overraske om det kommer inn bud på én av dem eller begge.

Asle Andersen, trener for Sandnes Ulf, traff spikeren på hodet i sin oppsummering:

– Haugesund har to gode spisser som er mer effektive enn oss. Vi hadde våre muligheter før pause, men misbrukte dem.

Med venstre

Søderlund var først ut i Sandnes. Målet må han dele med Maic Sema, som raidet glitrende på venstresiden i forkant av scoringen. Hans innlegg med venstrebeinet ble sendt i videre i mål av Søderlunds venstrefot. Skuddet gikk mer eller i mindre i åpent mål via stolpen.

Midtveis i 2. omgang ble det 0-2. Søderlund spilte fri makker Djurdjic, som enkelt og kontrollert satte ballen i korthjørnet uten at Sandnes Ulfs keeper Aslak Falch klarte å stoppe ballen.

Lapskaus

Kampen ble aldri god. Haugesunds trener Jostein Grindhaug karakteriserte spillet til sitt eget lag før pause som «totalt lapskaus». Det bedret seg litt etter pause, og det var lite å si på at Haugesund tok med seg alle tre poengene.

Takket være spissduoen avgjorde de kampen foran mål. Hjemmelaget spilte seg til få sjanser og utnyttet heller ikke de få de fikk.

– Nok en gang har vi spisser som avgjør. Vi hevet oss i 2. omgang, sa Haugesunds trener Jostein Grindhaug.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.