Hopp til innhold

Her har han blitt tidenes yngste eliteseriespiller

15 år, åtte måneder og 15 dager gamle Zymer Bytyqi er den yngste spilleren som noen sinne har fått spilletid i eliteserien.

Zymer Bytygi

Zymer Bytygi fikk 13 minutter mot Haugesund. Dermed er han tidenes yngste eliteseriespiller.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Kampreferat: Sandnes Ulf - Haugesund 0-2

– Jeg har gjort det bra i det siste, men jeg hadde ikke trodd jeg skulle få min debut i eliteserien så tidlig i år, sier Zymer Bytyqi til NRK.

13 minutter før slutt i kampen mellom Sandnes Ulf og Haugesund kom øyeblikket han hadde ventet på.

15-åringen tok over for høyrekanten Fredrik Torsteinbø og fikk sine første minutter på banen.

– Det var veldig kjekt. Det er et høyt nivå her, sier unggutten, som har som målsetting å spille seg inn på Sandnes Ulfs A-lag, og at drømmen på sikt er å komme til tysk fotball.

Giftige spisser

Djurdic Søderlund

Alexander Toft Søderlund (t.v) og Nikola Djurdjic (t.h.) har jublet mye sammen denne sesongen. Her sammen med Michael Haukås fra kampen mot Aalesund tidligere i år.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

På banen var det imidlertid langt mer rutinerte spillere som dominerte. Den giftigste angrepsduoen til Haugesund, Nikola Djurdjic og Alexander Søderlund scoret hvert sitt, og begge er oppe i åtte eliteseriemål.

Bare Moldes Davy Claude Angan har flere med ni.

Både Søderlund og Djurdjic er kalde og dyktige i avgjørende situasjoner. Spisser lever av å levere foran mål, og det gjør radarparet fra Haugesund i slikt monn at de neppe får lov til å fullføre sesongen sammen. Det vil ikke overraske om det kommer inn bud på én av dem eller begge.

Asle Andersen, trener for Sandnes Ulf, traff spikeren på hodet i sin oppsummering:

– Haugesund har to gode spisser som er mer effektive enn oss. Vi hadde våre muligheter før pause, men misbrukte dem.

Med venstre

Søderlund var først ut i Sandnes. Målet må han dele med Maic Sema, som raidet glitrende på venstresiden i forkant av scoringen. Hans innlegg med venstrebeinet ble sendt i videre i mål av Søderlunds venstrefot. Skuddet gikk mer eller i mindre i åpent mål via stolpen.

Midtveis i 2. omgang ble det 0-2. Søderlund spilte fri makker Djurdjic, som enkelt og kontrollert satte ballen i korthjørnet uten at Sandnes Ulfs keeper Aslak Falch klarte å stoppe ballen.

Lapskaus

Kampen ble aldri god. Haugesunds trener Jostein Grindhaug karakteriserte spillet til sitt eget lag før pause som «totalt lapskaus». Det bedret seg litt etter pause, og det var lite å si på at Haugesund tok med seg alle tre poengene.

Takket være spissduoen avgjorde de kampen foran mål. Hjemmelaget spilte seg til få sjanser og utnyttet heller ikke de få de fikk.

– Nok en gang har vi spisser som avgjør. Vi hevet oss i 2. omgang, sa Haugesunds trener Jostein Grindhaug.

Fotball

 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP