Hangeland etter dramaet: - Dette var stort

Kampens beste spiller Brede Hangeland var overalt da Fulham stjal et poeng fra Manchester United. Først scoret han selvmål, så utlignet han med et hodestøt helt på tampen.

SOCCER-ENGLAND/

Brede Hangeland i duell med Manchester Uniteds nysignering Chicharito.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

FBL-ENG-PR-FULHAM-MANU

Paul Scholes gratuleres av Patrice Evra etter sin 150. scoring for Manchester United.

Foto: CARL DE SOUZA / Afp

Kampfakta: Fulham - Manchester U 2-2

Kampen mellom Manchester United og Fulham var en relativt ordinær affære fram til det 84. minutt. Så eksploderte det. Med Brede Hangeland i hovedrollen.

Den store nordmannen er ikke først og fremst kjent for å være fotrapp, og på en United-corner greide han ikke flytte leggen raskt nok.

Selvmål for nordmannen, og United tok føringen 2-1.

- Jeg kikket opp på klokken, og så at det var fem minutter igjen av kampen. Da håpet jeg bare at vi skulle få en corner. Og det gjorde vi jo, gliste Hangeland da han ble intervjuet av britisk tv etter kampen.

Scoret på hodet

For Hangeland skulle få sin oppreisning. Etter Nani hadde økt dramatikken ytterligere ved å bomme et straffespark, steg Hangeland til værs på en corner.

Nordmannen knallet inn Fulhams andre utligning i kampen, og sikret klubben et poeng mot storklubben fra Manchester.

- Forferdelig følelse

Hangeland ble kåret til kampens beste spiller, men lovet å dele vinnersjampanjen med keeperdebutant Stockdale, som altså reddet Nanis straffe.

- Det var stort å score, men jeg følte meg som en syndebukk en stund. Det er en forferdelig følelse å score selvmål, men jeg kunne ikke gjort mye annerledes, sa Hangeland til britisk tv etter kampen.

(saken fortsetter under bildet)

SOCCER-ENGLAND/

Engasjerte Mark Hughes og like engasjerte sir Alex Ferguson.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Scholes i 150

Tidlig i kampen så det ut til å bli Paul Scholes' kamp. Scholes har scoret mål på løpende bånd siden United-debuten for 16 år siden, og søndag traff han igjen. Dermed scoret han sitt 150. mål for Manchester United.

I det 11. minutt fikk den lille rødtoppen fikk en elegant éntouchs-pasning fra Dimitar Berbatov, og knallet til på direkten. Ballen skrudde inn i det nederste hjørnet, og Scholes kunne feire sitt 150. mål på 647 kamper for United.

- Det er aldri lett å score fra over tjue meter, men han har gjort det gjennom hele karrieren, sa sir Alex Ferguson i tv-intervjuet etter kampen.

Scholes har vært målfarlig helt siden debuten i United. I sin aller førstekamp for laget scoret han to mål i ligacupen mot Port Vale i 1994.

Les: United må klare seg uten Ferdinand

(saken fortsetter under bildet)

simon davies

Simon Davies fikk sjansen i Uniteds felt i første omgang, men brassesparket gled rolig inn til keeper Edwin van der Sar.

Foto: CARL DE SOUZA / Afp

Fulham sterkt tilbake

Fram til scoringen hadde United hatt en klar føring, men etter målet la de seg bakpå, og Fulham kjempet seg sakte, men sikkert inn i kampen. Første omgang ebbet ut i 0-1, men Fulham skulle få lønn for strevet etter pause.

Etter hvilen startet United best, men etter 57 minutter var det Fulham som fikk scoring.

Damien Duff gjorde en fantastisk finte, og plutselig var Patrice Evra borte vekk. Duff fikk ballen til Zamora, som slo inn til Simon Davies. Davies gjorde ingen feil, og Fulham utlignet.

Ydmyk sir Alex

Etter målet skrudde United opp tempoet, og både Dimitar Berbatov og Paul Scholes var nære. Også Fulhams Bobby Zamora kunne ha scoret. Før det hele altså eksploderte i det 84. minutt.

- Vi burde vunnet, men Fulham fortjente poenget. De spilte bedre enn oss i andre omgang, sier Ferguson.

Les: Oppdatert Premier League-tabell

park davies

Det ble en spennende kamp på Craven Cottage. Her er Manchester Uniteds Ji-Sung Park i duell med Simon Davies.

Foto: Anthony Devlin / Ap

Fotballnyheter