Hopp til innhold

Gullvinneren ydmyket: – En skamplett

LILLESTRØM (NRK): Seriemester LSK slapp bare inn 16 mål denne sesongen. Fire av dem kom under gullfesten – på hjemmebane.

Herlovsen

SKUFFET: Toppseriens toppscorer Isabelle Herlovsen og LSK gikk på sitt andre tap denne sesongen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Haavi

UTVIST: Emilie Haavi.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– De har vært profesjonelle gjennom hele sesongen, men dette er en skamplett, kommenterte NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Da var det klart at Kolbotn, som heller ikke hadde noe å spille for, ville legge en aldri så liten demper på gullfesten med sviende 0-4 i LSK-hallen.

– Ingen forklaring

– Hva skal man si? Det er en første gang for alt, sier LSK-trener Monica Knudsen til NRK.

– Jeg har ingen forklaring. Vi blir ikke så dårlige på én uke.

For en uke siden ble nemlig Trondheims-Ørn slått 5-0 på bortebane. Nå må Knudsen vekke spillerne i tide til mesterligaspill (onsdag) og ikke minst cupfinalen.

– Vi må stramme oss opp. Slik kan det ikke se ut, sier Knudsen.

På stillingen 0-1 ble Emilie Haavi utvist for vertene da hun felte Cecilie Liane på vei gjennom.

– Det er ikke mye å si på den, sier Haavi selv.

Medkila med sensajonell berging

Samtidig som gullfesten startet i LSK-hallen, starter en litt mer overraskende fest lengre nord: Medkila klarte nemlig å unngå nedrykk med et nødskrik ved å slå Trondheims-Ørn 2-1 i sluttminuttene.

Siden Amazon Grimstad tapte 4-1 for Stabæk på Nadderud, er det sørlendingene som må ta turen ned.

Medkila, som har holdt sisteplassen store deler av sesongen, har truffet med formen og klarte altså å kapre kvalifiseringsplass i aller siste serierunde.

– Det er tungt å rykke ned. Jeg er litt tom for tanker akkurat nå, sier Amazon Grimstad-styreleder Hans Inge Sævareid.

Laster innhold, vennligst vent..
Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Sjansesløseri i Ålesund – Haugesund vant på overtid

  Da Aalesund sløste med sjansene og slet med å sette ballen i mål sikret Haugesund tre poeng i Eliteserien da de vant 2-1 lørdag kveld.

  Etter 81 minutter med fullstendig sjansesløseri fra begge lag, klarte endelig Alioune «Badou» Ndour å sende gjestene i ledelsen.

  Spissen ble spilt opp inne i 16-meteren og skled inn ett skudd til høyre for Sten Grytebust i hjemmemålet.

  Dessverre for Haugesund holdt ikke ledelsen i ett minutt engang. Kristoffer Ødemarksbakken spilte opp Kristoffer Barmen inne i 16-meteren, som banket til og skøyt ballen opp i nettaket.

  Ett minutt på overtid sto Bilal Njie alene inne i feltet og nikket Haugesund i ledelsen igjen. Dermed kunne gjestene slippe jubelen løs og ta med seg tre poeng hjem. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Haugesund
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Jesus herjet med Leicester

  Gabriel Jesus strålte for Arsenal i hjemmedebuten mot Leicester lørdag. Brasilianeren var kampens store spiller med to mål og to assist i 4-2-seieren på Emirates.

  Det første målet var en perle da Jesus skrudde ballen i lengste hjørne fra 13-14-meter. For mål nummer to fikk han god hjelp av Jamie Vardy som stusser ballen til en umarkert Jesus på bakre stolpe.

  I andre omgang satt han opp både Granit Xhaka og Gabriel Martinelli til hver sin scoring. Arsenal-stopper William Saliba med et selvmål og James Maddison reduserte for gjestene.

  Gabriel Jesus
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Haaland nominert til Gullballen

  Manchester Citys nye superspiss, Erling Braut Haaland, er nominert til Gullballen for andre år på rad.

  Haaland scoret 22 mål og hadde åtte assist i Bundesligaen for Borussia Dortmund i fjor. Forrige helg debuterte han i Premier League med to mål mot West Ham.

  Totalt er 30 spillere nominert. I fjor ble han nummer elleve.

  Premier League - West Ham United v Manchester City
  Foto: TONY OBRIEN / Reuters
 • Reagerer på Haalands Viaplay-rolle: – Grunn til å bli mistenksom

  Erling Braut Haalands rolle som ambassadør for Viaplay får presseveteran Trygve Aas Olsen til å reagere. Viaplay mener det går helt fint.

  Fredag sendte Viaplay ut en pressemelding der det ble klart at Haaland og Viaplay inngår et samarbeid. Det er ikke kjent hva ambassadørrollen til Haaland innebærer konkret, men han blir blant annet trolig å se i Viaplays markedsføring for Premier League.

  Trygve Aas Olsen, mediekritiker og fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk (IJ), er blant dem som mener publikum har grunn til å reagere.

  – Viaplays publikum får grunn til å mistenke Viaplays journalister og kommentatorer for å ville favorisere Haaland på et eller annet vis fordi han har en forretningsmessig tilknytning, sier Olsen til NTB.

  Sportssjef Kristian Oma i Viaplay viser til Viaplays avtale med Formel 1-fører Max Verstappen.

  – Den er kommersiell, og så dekker vi ham etter gjeldende journalistiske prinsipper redaksjonelt. Det er de to sporene som er nødt til å holdes atskilt. Det er egentlig ikke noe hokuspokus i det, forklarer Oma til NTB.

  – Hvis Haaland går ti kamper uten å score, vil det være et akkurat like kritisk blikk fra oss som fra alle andre. Det kan jeg garantere.

  Olsen mener spekulasjoner om inhabilitet allerede har oppstått.

  – Det er en saklig grunn til å bli mistenksom her. Da har Viaplay selv satt seg i en situasjon hvor troverdigheten er svekket, sier Olsen. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Positivt skadenytt for Glimt-keeperen

  Bodø/Glimt-keeper Nikita Haikin ser ut til å være klar til kamp mot Dinamo Zagreb etter skaden han pådro seg mot Zalgiris.

  – Slik det ser ut nå, ser det ut som jeg mest sannsynlig kan spille, sier Haikin til TV 2.

  Haikin blir derimot ikke å se i fredagens kamp mot Sarpsborg. Da blir det trolig Julian Faye Lund i målet. Han fikk sin Glimt-debut mot Zalgiris.

  Haikin måtte bli byttet ut mot det litauiske laget tirsdag etter å ha blitt taklet stygt. Etter kampen hadde han krykker.

  – Det går bedre og bedre. Foten er litt hoven, men definitivt ikke brukket, og det ser positivt ut, legger han til.

  Tirsdag kveld spiller Glimt sin første kamp mot Dinamo Zagreb i playoffrunden i mesterligaen. Det skal spilles om en lukrativ billett til gruppespillet over to kamper. Taperen er uansett sikret spill i europaligaen. (NTB)

  Første runde i kvalifisering til Champions League 2022/2023: Bodø/Glimt - Klaksvik (3-0)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Molde