Gull-Wold advarer før nytt Europa-spill: – Vi må henge med. Det er ganske mye vi må ta tak i

JESSHEIM/OSLO (NRK): Med nok et seriegull i boks, skal Lillestrøm ut i mesterligaen igjen. Kaptein Ingrid Moe Wold har ikke bare lyse spådommer før et nytt Europa-eventyr.

Laster innhold, vennligst vent..

For etter at både hun, resten av laget og trener Hege Riise kunne puste lettet ut etter en sen scoring som sikret klubbens sjette ligamesterskap på rad, fikk Moe Wold spørsmål om hva de kanarigule må gjøre for å heve seg i mesterligaen.

– Mye å ta tak i

I år røk de nemlig ut allerede i kvalifiseringen mot Anderlecht. Uvant kost for en klubb som Lillestrøm som sist sesong kom til kvartfinalen mot Barcelona.

– Det er vanskelig å si. Vi må gjøre som mange andre norske klubber. Vi må henge med. Jeg tror det er ganske mye vi må ta tak i, sier Moe Wold med klar henvisning til at det skjer mye på kvinnesiden i andre ligaer enn i den norske.

– Jeg skal ikke stå og ramse opp det her og nå. Vi er i hvert fall der at vi er i mesterligaen neste år, sier hun og smiler.

bzW-Y3GvkBQ

FIKK BLOMSTER: Ingrid Moe Wold mottar et foreløpig bevis på at hun og LSK Kvinner har vunnet seriegull nok en gang. Bak står alle lagvenninnene.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Mye trøbbel

Hege Riise rangerer denne sesongens gull som «en kandidat til ett av de beste» av bragdene de siste seks sesongene.

Grunnen er at det har vært et trøblete år. Landslagsspillerne Guro Reiten og Ingrid Syrstad Engen forsvant til Chelsea og Wolfsburg. Emilie Haavi har vært skadet. For å nevne noe.

– Vi har hatt skadeproblemer. Vi har hatt spillere som har forsvunnet. I høst røk vi i mesterliga-kvalifiseringen. Men derifra har vi ikke sett oss tilbake. Det er jevnere kamper, men vi finner en måte å vinne på, eller spille uavgjort som i dag, sier hun.

-oX3xkQ6LcQ

GA TRØST: Hege Riise går fra spiller til spiller etter at Lillestrøm røk ut av mesterligaen tidligere denne sesongen.

Foto: David Catry / NTB scanpix

– Samling i bånn

Veteran og landslagsback Moe Wold var ikke helt fornøyd med lagets gjennomføring mot Kolbotn søndag. Men hun synes i hvert fall at det var deilig å ha avgjort serien to runder før slutt. Hun mener Lillestrøm kan være «ekstremt stolte over denne høsten».

For høsten startet med tap for Klepp og senere kom altså mesterliga-exiten. Det har åpenbart preget dem.

– Vi hadde samling i bånn og det skulle komme noe godt ut av det. Det gjorde vi med bravur. Vi tok seriegull, sier Moe Wold, og smiler enda litt til.

Pangskudd sørget for ledelse

Det skjedde altså ikke uten nerver i LSK-leiren. De tok riktignok ledelsen fullt fortjent i det 24. minutt.

Therese Sessy Aasland avanserte inn på Kolbotns halvdel. Hun fant Thorsnes feilvendt og med en forsvarer i ryggen. LSK-spissen la pent igjen til angrepsmakker Synne Skinnes Hansen. Hun skulle vise seg å være svært treffsikker i en vanskelig skuddposisjon.

Fra 18 meter hamret landslagsspilleren inn 1-0. Avslutningen gikk knallhardt langs bakken og rett i lengste hjørne.

Noen flere mål ble det ikke de første 45 minuttene.

Kolbotn-dobbel

Etter hvilen florerte feilene begge veier. Lagene klarte ikke sy sammen mange pasningene på rad før ballen skiftet eier. De enorme rommene som oppstod var det Kolbotn som klarte å utnytte i det 65.minutt.

Og for et forarbeid av Tonje Pedersen. Hun skled forbi noen LSK-spillere. Tok med seg ballen like utenfor 16-meteren. Der slapp hun videre til Eline Hegg. Kantspilleren brukte to berøringer før ballen lå klistret i det ene hjørnet.

Med et drøyt kvarter igjen av kampen fikk også Herlovsen betalt for å jage hele kampen gjennom. Veteranen og landslagsspissen ble satt opp omtrent alene med keeper. Der gjorde hun ingen feil. 2-1 var et faktum.

– De har vært suverene

På dette tidspunktet så det ut til at Lillestrøm måtte legge gull-sjampanjen tilbake på kjøl. Etter Herlovsen-scoringen, så ikke gjestene ut til å ha noe å svare med.

Men i det 86. minutt klarerte Kolbotn ut i det såkalte returrommet. Der stod Emilie Woldvik. 20-åringen fikk god tid til å både sikte og lade. Det gjorde hun godt. Woldvik hamret ballen rett i korthjørnet bak en sjanseløs Hilde Gunn Olsen i Kolbotn-buret.

2-2 stod seg også etter de tre tillagte minuttene. Dermed kunne de kanarigule juble for gull til slutt.

– De har vært suverene i hele år. Fullt fortjent, det er bare å gratulere, sier Isabell Herlovsen, som også kunne juble litt søndag. Med ett poeng er de blåhvite nemlig sikret nok en sesong i Toppserien neste år.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bruno Fernandes klar for United

  Det bekrefter Manchester United på sine egne hjemmesider. United har blitt enige med Sporting Lisboa om en overgangssum i dag, og den medisinske testen gjenstår. Sky Sports melder om en overgangssum på 810 millioner norske kroner.

  Bruno Fernandes er klar for Manchester United.
  Foto: Filipe Amorim / AFP
 • Medier: Rösler til Düsseldorf

  Tyske Uwe Rösler (51) overtar Fortuna Düsseldorf etter Friedhelm Funkel, skriver flere tyske medier.

  Funkel fikk sparken onsdag etter svake resultater. Fortuna ligger helt sist i 1. Bundesliga og har tre poeng opp til trygg plass.

  Tidligere har Rösler trent blant andre Lillestrøm, Viking, Molde, Wigan, Leeds, og sist svenske Malmö.

  – 51-åringen vil ha treneransvaret i lørdagens hjemmekamp mot Eintracht Frankfurt, skriver nyhetsbyrået AFP.

  Jo Inge Berget tilbake i Malmö FF
  Foto: Johan Nilsson/tt / NTB scanpix
 • Thiem senket verdensener Nadal

  Dominic Thiem storspilte og stoppet Rafael Nadal i kvartfinalen i Australian Open i tennis. Østerrikerens slo Nadal i tiebreak tre ganger og vant kampen med settsifrene 7-6 (7-3), 7-6 (7-4), 4-6, 7-6 (8-6). Thiem, som er rangert som verdens 5. beste tennisspiller, møter tyskeren Alexander Zverev i semifinalen. I den andre semifinalen møtes Novak Djokovic og Roger Federer. Det blir den 50. kampen mellom dem.

  Dominic Thiem slo Rafael Nadal ut av Australian Open
  Foto: David Gray / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal