Normal

Glisne tribuner

Omberammingene i fotball-VM gikk kraftig ut over publikumsframmøtet til Norges siste gruppekamp.

Dragon Stadion i Hangzhou
Foto: MARCUS BRANDT / AFP

Da kampen mot Ghana startet i Hangzhou, var det bare noen få tusen til stede på en arena som rommer 50.000. Norge spilte sine to første kamper samme sted, da med over 30.000 entusiastiske tilskuere på plass.

I de to første rundene spilte Norge siste kamp i et dobbeltarrangement. Ved start i første kamp var det færre tilskuere, men ikke på langt nær så få som torsdag.

Mange som hadde billett til kamp onsdag hadde ikke anledning til å møte opp dagen etter, og særlig ikke til en kamp som startet i arbeidstiden. Norges kamp hadde avspark 17.00 lokal tid.

Kampen skulle egentlig vært spilt i Shanghai onsdag, men ble flyttet til Hangzhou og avviklet som dobbeltarrangement med Brasil Danmark som opprinnelig skulle spilles onsdag i Hangzhou.

Onsdag fikk 60.000 kinesere bomtur til stadion i Tianjin der de håpet å se vertslaget knuse New Zealand. Mange av dem fortvilte da de fikk høre at kampen var utsatt et døgn.

- Jeg har kommet fra Wuhan (100 mil unna), og jeg må være tilbake der i morgen. Jeg har ingen sjanse til å se kampen torsdag, sa en av dem til nyhetsbyrået Reuters.

Fotballnyheter