Normal

«Captain Fantastic» med gavepakke til erkerivalen

Liverpools Steven Gerrard sørget for at Manchester United nå har et forsprang på hele ni poeng i ligateten, men City-manager Roberto Mancini nekter å gi opp gulldrømmen.

Gerrard

Steven Gerrard, med tilnavnet 'Captain Fantastic', jubler etter å ha sendt Liverpool foran. Trolig skapte han mye jubel hos erkerival Manchester United i samme slengen.

Foto: Jon Super / Ap

Gerrard

Denne Gerrard-suseren kan vise seg svært viktig i gullkampen i Premier League.

Foto: Jon Super / Ap

– Ligaen er ikke avgjort. Vi må kanskje vinne alle kampene som er igjen, men det er ikke ferdig, sier Mancini, vel vitende om at City spiste opp åtte poeng på kortere tid i fjor.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard var sterkt delaktig i at City bare fikk med seg ett poeng mot de helrøde søndag.

Kun en Pepe Reina på bærtur, som ble fulgt opp av et drømmetreff fra Sergio Agüero, reddet de lyseblå fra å komme tomhendt fra det meget fartsfylte oppgjøret.

– De fortjente uavgjort i dag. Det er dessverre ikke nok for vår del i kampen om tittelen. Vi har for mange poengdelinger, sier Manchester Citys James Milner i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

En viss sir Alex Ferguson sitter nok og gnir seg i hendene på andre siden av byen.

Etter at United gjorde sin jobb mot Fulham lørdag, har Ferguson en liten hånd på det gjeve ligatroféet.

God start fra gjestene

Liverpool startet kampen best, og hadde presset de første 25 minuttene, men det hjalp fint lite da James Milner trakk seg fri på venstrekanten.

Den tidligere Aston Villa-spilleren slo presist inn til Edin Dzeko foran mål, som enkelt kunne dytte inn ledermålet til City.

Bosnieren havnet i begivenhetenes sentrum også når Liverpool utlignet seks minutter senere. City-spissen ble nemlig liggende etter en tøff takling fra Daniel Agger, uten at verken Liverpool-spillerne eller dommeren ville stoppe spillet.

(Les videre under bildet)

Dzeko

Dzeko sendte Manchester City foran.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Angrepet endte med at Daniel Sturridge på mesterlig vis banket inn 1-1 fra 20 meter, akkompagnert av en øredøvende pipekonsert fra hjemmepublikumet.

– Dommerne ga signal om å fortsette, og det var det vi gjorde. Fansen var naturligvis ikke fornøyd, men vi fulgte bare dommerens ord, sier Sturridge til BBC.

Heller ikke Dzeko var fornøyd. Han kom seg besynderlig raskt på beina for å skjelle ut linjedommeren, men fikk ingen annen respons enn det gule kortet fra sjefsdommer Anthony Taylor.

Liverpool har ikke hatt for vane å snu kamper de ligger under denne sesongen, men en snau halvtime ut i andre omgang gjorde de nettopp det.

Reina-bærtur reddet poeng for City

Kaptein Steven Gerrard vartet opp med en scoring av godt gammelt slag, da han tok ned en dårlig klarering på 25 meter og banket den inn bak Joe Hart.

Scoringen skapte trolig jubel helt til den røde delen av Manchester, men bare seks minutter senere skapte City igjen balanse i regnskapet etter en keepertabbe av Pepe Reina i Liverpool-buret.

Reina forlot målet sitt for å jage en ball ut mot hjørneflagget, men ble rundet av Sergio Aguero, som på mesterlig vis satte ballen i nota fra spiss vinkel.

Tabben viste seg helt avgjørende, for ingen av lagene klarte å produsere flere mål.

Fotballnyheter