Gerrard med «hat trick»: – Endelig var vi kliniske

Steven Gerrard (31) var sist på alle tre scoringene da Liverpool fikk en etterlengtet seier i Merseyside-derbyet mot Everton.

Steven Gerrard feirer scoring mot Everton

Jamie Carragher feirer kaptein Steven Gerrards første scoring mot Everton.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Liverpool - Everton 3-0

Steven Gerrard feirer scoring mot Everton

Gerrard scoret tre mål i sin 400. seriekamp for de helrød.

Foto: Jon Super / Ap

– Det er spesielt å score hattrick. Vi spilte en glimrende kamp rent lagmessig, vi ga ikke Everton en sjanse. Endelig var vi kliniske, noe vi ikke har vært tidligere i sesongen, sier Gerrard.

Kapteinen, som spilte sin 400. kamp i Premier League tirsdag, var sentral gjennom hele kampen - og i en sesong der Liverpool-spissene har slitt med å score, viste veteranen hvordan det skal gjøres.

Fyldig kampreferat: Liverpool - Everton 3-0

Gerrard x 3

Liverpool-kapteinen er nå tidenes mestscorende i de prestisjefylte oppgjørene mot erkerivalen, med sju fulltreffere.

Det første målet kom etter 34 minutters spill.

Martin Kelly forsøkte et skudd fra kanten av sekstenmeteren, men Howard reddet. Returen havnet i beina på den 31-år gamle kapteinen, som med et delikat touch løftet ballen over alt og alle og inn i nettmaskene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Gerrard scorer mot Everton

Gerrard løfter ballen over Everton-spillerne, og scorer det første målet.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Like etter pause var Gerrard på rett plass til rett tid nok en gang. Suarez driblet seg forbi Sylvain Distin på kanten, og spilte ballen ut til Gerrard. Denne gangen var «Mr. Liverpool» mer kontant - og hamret ballen opp i nettaket.

– Vi har et fjell å bestige for å komme oss inn i topp fire, men vi skal ta én kamp om gangen, sier Gerrard.

Everton greide aldri å sette sitt preg på kampen, og helt på tampen - tre minutter på overtid - satte Gerrard inn sitt tredje for kvelden.

To målgivende av Suarez

Kapteinen førte ballen over halve banen, spilte ballen til Suarez, som med sin andre målgivende pasning fant Gerrard igjen. Med en enkel avslutning fra kort hold, ble Gerrard «hattrick-hero» - det første hattricket i et Merseyside-derby på over tretti år.

På sidelinjen kunne lagets manager Kenny Dalglish smile bredt.

– En kjempebra forestilling fra alle på banen. Vi fikk endelig belønning for god innsats i lang tid, sa en lettet Dalglish etter kampen.

Tabell: Premier League 2011/2012

Med tirsdagens seier er Liverpool fortsatt på 7.-plass på tabellen - 10 poeng bak Arsenal på 4.-plass, som innehar den siste mesterliga-plassen.

Fotballnyheter