NRK Meny
Normal

Pepet av banen – måtte forklare seg for supporterne

Trener Rikard Norling tok seg tid til å svare frustrerte supportere da Brann gikk på nok et hjemmetap. Nå blinker nedrykkslampene i Bergen.

Norling

HÅNDHILSTE: Rikard Norling snakket lenge med Brann-supporterne etter kampslutt.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Norling

PRESSET: Brann-trener Rikard Norling.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Jeg forstår at de er skuffet. De har all grunn til det, sier Norling til TV 2 etter kampen.

Treneren gikk rett bort til de frustrerte supporterne da sluttsignalet gikk. Her tok han seg tid til å svare på de mange tilropene fra stadion.

– Vi gjør så godt vi kan. Jeg føler vi skulle ha vunnet denne. Det fortjente vi, synes jeg, sier Brann-treneren, som ikke ønsket å si hva han diskuterte med supporterne.

– Det får bli mellom oss.

Elendig hjemmestatistikk

Brann var «nødt» til å vinne etter å ha tapt terreng for nedrykksrivalene de siste serierundene. Men rødtrøyene, som er eliteseriens desidert svakeste hjemmelag med kun 10 poeng på eget gress, fikk det for tøft også mot Sarpsborg 08.

Etter at Fredrik Haugen sendte supporterne til himmels i første omgang, slo nemlig Sarpsborg kraftig tilbake. Kampen bølget frem og tilbake på stillingen 1-1, men åtte minutter før slutt kontret gjestene inn vinnermålet.

Les videre under kampsammendraget.

Sarpsborg 08 vant 2-1 over Brann.

Gudmundur Thórarinsson var både kald og god da han vendte bort Andreas Vindheim og banket inn 2-1 bak Piotr Leciejewski.

Dermed blir Brann stående med 23 fattige poeng, ett poeng bak Sogndal på kvalik-plass, men med én kamp mer spilt.

  • Se oppdatert tabell nederst i saken!

Satset på muskler

Det var imidlertid bergenserne som kom best i gang fredag da Kasper Skaanes fikk en kjempesjanse allerede etter 36 sekunder, men ballen skled av foten da vingen skjøt fra 14 meter.

Brann-trener Rikard Norling valgte å flytte opp Azar Karadas fra midtforsvaret til spissplassen ved siden av Marcus Pedersen. Dermed hadde bergenserne en meget slagkraftig duo på topp.

Og etter 26 minutter fikk hjemmelaget betalt. Pedersen kriget med Sarpsborg-forsvarerne, og klareringen gikk via en forsvarsspiller til Karadas, som spilte gjennom Haugen.

22-åringen sendte ballen via Sarpsborg-keeper Gudmund Kongshavn og stolpen – og i mål.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Haugen

VIKTIG SCORING: Her jubler Brann-spillerne etter at Fredrik Haugen (nr. to fra h.) sendte hjemmelaget i føringen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Gigantiske sjanser

Etter en sjansefattig 1.-omgang, hvor Alejandro Castro var nærmest for gjestene, ble kampen enda mer åpen etter pausen.

I det 71. minutt fikk Pedersen en gyllen mulighet til å doble ledelsen, men Kongshavn slang ut beina og stoppet skuddet fra seks meter.

Og i det påfølgende angrepet vant innbytter Bojan Zajic et hjørnespark for gjestene, og ballen havnet til slutt hos Andreas Nordvik, som banket inn utligningen.

Zajic satte ordentlig fart i Sarpsborg-laget, og midtbanespilleren var selv nær ved å sette inn 2-1 drøyt ti minutter før slutt. Men avslutningen gikk rett i stolpen bak Piotr Leciejewski.

I stedet var det altså Gudmundur Thórarinsson sørget for at Sarpsborg tok med seg alle poengene fra Bergen.

– Dette var moro. Vi hadde ikke mye press på oss i denne kampen, og jeg synes at vi vant fortjent. Da de scoret fortsatte vi å spille ball, og vi fikk mye rom på midten. Da kom også scoringene, sa Thórarinsson.

Dette er de gjenstående kampene for Brann:

  • Borte mot Bodø/Glimt 26. oktober.
  • Hjemme mot Sogndal 2. november.
  • Borte mot Haugesund 9. november.
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter