Førte Norge til EM – uvisst om han fortsetter

Landslagssjef Roger Finjord har ført Norge til gruppeseier i EM-kvaliken, men det er ennå ikke bestemt om han leder laget i mesterskapet neste sommer.

Roger Finjord

STORSEIER: Roger Finjord ledet Norge til en knusende seier over Kasakhstan, men det er ikke avgjort om han leder laget i EM neste sommer.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

43-åringens kontrakt med Norges Fotballforbund går ut 31. desember 2016.

Men selv om Norge forlengst er klar for sluttspillet i Nederland har ikke Finjord undertegnet en ny avtale med kvinnelandslaget.

– Det er helt uproblematisk. Da jeg ble ansatt var målet soleklart. Det var å ta Norge til EM. Det har vi klart nå. Og så forholder vi oss veldig fint til det, sier Roger Finjord til NRK.

Erstattet Pellerud

Toppfotballsjef Nils Johan Semb opplyser at det er vanlig praksis i forbundet å vente til etter kvaliken med å diskutere kontraktsforlengelser.

– Vi har naturligvis en god dialog med Finjord. Kontrakten hans sier at det skal være en avklaring før 1. desember. Vi kommer til å bestemme oss i god tid før det, sier Semb til NRK.

Da Even Pellerud trakk seg som landslagssjef etter VM-sluttspillet i fjor sommer ble assistent Finjord valgt som erstatter.

– Jeg er voldsomt stolt over å få lede et av de to store flaggskipene i norsk fotball. Et flaggskip som er blitt sterkere og sterkere og som skal ut i nye farvann og har inderlig lyst til å lykkes, sa Finjord på en pressekonferanse på Ullevaal stadion.

Torsdag kveld var Norge knusende overlegne og slo Kasakhstan 10-0 i EM-kvaliken.

Uansett resultat mot svake Israel mandag blir Norge gruppevinner foran Østerrike.

Semb og Finjord

FORLENGER?: Toppfotballsjef Nils Johan Semb har ennå ikke gitt Roger Finjord ny kontrakt som landslagssjef for det norske kvinnelandslaget.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Reisedøgn avgjør

Men likevel er det uklart om det blir Finjord som skal lede laget neste år.

Hvordan er dialogen med NFF med tanke på forlengelse?

– Det er en kjempegod dialog med NFF, og det har det vært hele tiden. Målet har vært å fullføre kvaliken, og ta samtalene etter det. Så skal begge parter gjøre en vurdering angående videre samarbeid, sier Finjord.

– Har du lyst til å fortsette som landslagssjef?

– Det er som jeg sier. Det er helt uproblematisk at vi er kommet dit nå at vi skal ha disse samtalene. Samtalene er veldig gode. Og så handler det om en totalsituasjon. Jeg trives veldig godt med landslaget. Så får vi gjøre en vurdering når den tid kommer, sier Finjord.

43-åringen har bostedsadresse i Alta med familien, noe som veier tungt på avgjørelsen.

– Med en flott familie som bor der, og barn som begynner å bli ungdommer, spiller antall reisedøgn inn på avgjørelsen, sier Roger Finjord.

Fotballnyheter