Førte Norge til EM – uvisst om han fortsetter

Landslagssjef Roger Finjord har ført Norge til gruppeseier i EM-kvaliken, men det er ennå ikke bestemt om han leder laget i mesterskapet neste sommer.

Roger Finjord

STORSEIER: Roger Finjord ledet Norge til en knusende seier over Kasakhstan, men det er ikke avgjort om han leder laget i EM neste sommer.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

43-åringens kontrakt med Norges Fotballforbund går ut 31. desember 2016.

Men selv om Norge forlengst er klar for sluttspillet i Nederland har ikke Finjord undertegnet en ny avtale med kvinnelandslaget.

– Det er helt uproblematisk. Da jeg ble ansatt var målet soleklart. Det var å ta Norge til EM. Det har vi klart nå. Og så forholder vi oss veldig fint til det, sier Roger Finjord til NRK.

Erstattet Pellerud

Toppfotballsjef Nils Johan Semb opplyser at det er vanlig praksis i forbundet å vente til etter kvaliken med å diskutere kontraktsforlengelser.

– Vi har naturligvis en god dialog med Finjord. Kontrakten hans sier at det skal være en avklaring før 1. desember. Vi kommer til å bestemme oss i god tid før det, sier Semb til NRK.

Da Even Pellerud trakk seg som landslagssjef etter VM-sluttspillet i fjor sommer ble assistent Finjord valgt som erstatter.

– Jeg er voldsomt stolt over å få lede et av de to store flaggskipene i norsk fotball. Et flaggskip som er blitt sterkere og sterkere og som skal ut i nye farvann og har inderlig lyst til å lykkes, sa Finjord på en pressekonferanse på Ullevaal stadion.

Torsdag kveld var Norge knusende overlegne og slo Kasakhstan 10-0 i EM-kvaliken.

Uansett resultat mot svake Israel mandag blir Norge gruppevinner foran Østerrike.

Semb og Finjord

FORLENGER?: Toppfotballsjef Nils Johan Semb har ennå ikke gitt Roger Finjord ny kontrakt som landslagssjef for det norske kvinnelandslaget.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Reisedøgn avgjør

Men likevel er det uklart om det blir Finjord som skal lede laget neste år.

Hvordan er dialogen med NFF med tanke på forlengelse?

– Det er en kjempegod dialog med NFF, og det har det vært hele tiden. Målet har vært å fullføre kvaliken, og ta samtalene etter det. Så skal begge parter gjøre en vurdering angående videre samarbeid, sier Finjord.

– Har du lyst til å fortsette som landslagssjef?

– Det er som jeg sier. Det er helt uproblematisk at vi er kommet dit nå at vi skal ha disse samtalene. Samtalene er veldig gode. Og så handler det om en totalsituasjon. Jeg trives veldig godt med landslaget. Så får vi gjøre en vurdering når den tid kommer, sier Finjord.

43-åringen har bostedsadresse i Alta med familien, noe som veier tungt på avgjørelsen.

– Med en flott familie som bor der, og barn som begynner å bli ungdommer, spiller antall reisedøgn inn på avgjørelsen, sier Roger Finjord.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Gullfeiringen ble voldelig

  20 personer ble arrestert og tre polititjenestemenn påført skader da feiringen av seriemesterskapet til den skotske fotballklubben Rangers endte kaotisk lørdag, melder NTB.

  Rangers, som ledes av Liverpool-legenden Steven Gerrard, er seriemester for første gang på ti år.

  Etter kampen og ut i de sene nattetimer strømmet ekstatiske fans ut i Glasgows gater for å feire. Etter hvert måtte bevæpnet politi settes inn for å ta hånd om supportere som utagerte.

  – Mens festlighetene fortsatte, begynte deler av folkemengden i økende grad å oppføre seg uregjerlig. Eiendommer ble påført skade, og folk ble overfalt, sier politiinspektør i Glasgow, Mark Sutherland.

  – Våre betjenter ble gjenstand for folkemengdens oppmerksomhet, og det ble kastet raketter og romerske lys mot dem, tilføyer han.

  Minst tre politimenn skal ha blitt skadd.

  Glasgow har den siste tiden opplevd en klar stigning i antall smittetilfeller.

  Skotske myndigheter har tidligere kritisert klubbledelsen for den evne til å kontrollere egne fans. Det skjedde blant annet da ligagullet var et faktum i mars. Også da strømmet tusenvis ut i gatene tross pandemien.

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Andrew Milligan / AP
 • Første mål for Hedenstad

  Vegar Eggen Hedenstad scoret sitt første mål i tyrkisk fotball da Karagümrük knuste Denizlispor 5-1 i siste serierunde lørdag.

  Nordmannen fastsatte resultatet på overtid og scoret dermed også klubbens siste mål for sesongen. Den endte med 8.-plass i eliteserien.

  Alexander Søderlund ble byttet ut etter en time da Rizespor tapte 0-2 for Basaksehir.

  Eliteserien fotball 2020: Rosenborg - Stabæk (2-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Zlatan mister EM

  Zlatan Ibrahimovic slipper operasjon, men må han pleie kneet i halvannen måned framover. Ifølge Sveriges landslagssjef Janne Andersson mister han EM.

  I en pressemelding opplyser Milan at Ibrahimovic må gjennomgå en «konservativ behandling» i seks uker. Serie A-klubben utdyper ikke hva den legger i det begrepet.

  – Han har dessverre meddelt at skaden stopper ham fra å delta i EM. Det er jo trist både for Zlatan og oss. Jeg snakket med Zlatan i dag (lørdag). Jeg håper han snart er tilbake på banen igjen, sier Andersson ifølge Aftonbladet og Expressen.

  Sverige starter EM mot Spania 14. juni. Siste gruppekamp går ni dager senere. Deretter er det utslagsrunder.

  Ibrahimovic hinket av banen med knetrøbbel i 3–0-seieren over Juventus sist helg. Undersøkelser har slått fast at han ikke har skader på leddbånd.

  Ibrahimovic fyller 40 år 3. oktober. Hans comeback i EM var sett på som et skikkelig krydder for mesterskapet, men nå kan han glemme disse planene. (NTB)

  Zlatan.
  Foto: TIZIANA FABI / AFP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United