Forstår at Drillo holdt seg hjemme

ULLEVAAL STADION (NRK.no): – Jeg føler med ham, sier landslagskeeper Rune Almenning Jarstein.

Jarstein

Rune Almenning Jarstein spilte en god kamp mot Island. Keeperen har ingen problemer med å forstå at gamletreneren ble hjemme.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Flere av landslagsspillerne som har vært med i hele VM-kvaliken, først under Drillo og nå til slutt under Per-Mathias Høgmo, forstår at Drillo ikke orket å ta turen ned til Ullevaal tirsdag kveld.

Egil Olsen

BLE HJEMME: Egil Olsen så kveldens landskamp fra TV-stua i hans eget hjem på Sognsvann i Oslo.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Jeg kjenner Drillo og vet at han ikke er glad i så mye styr, sier en av Drillos mest trofaste elever Tom Høgli til NRK.no etter Island-kampen.

Egil Olsen ledet Norge i åtte av ti VM-kvalifiseringskamper, men da det hele ble avsluttet med 1-1 mot Island på et glissent Ullevaal holdt han seg hjemme i boligen på Sognsvann bare noen hundre meter unna Ullevaal stadion.

Før kampen innrømmet han overfor NRK at årsaken er alt bråket rundt det han selv mener er sparkingen av ham fra landslagsjobben. 71-åringen orket ikke alt styret han fryktet ventet dersom han dukket opp på Ullevaal.

Hangeland ringte Drillo

– Jeg forstår at han ikke orket. Jeg føler med han, det har vært veldig mye fokus rundt han og han ville sikkert blitt møtt av mange spørsmål hvis han var her, sier landslagskeeper Rune Almenning Jarstein som har spilt ni av ti kvalikkamper.

Landslagskaptein Brede Hangeland sier han ringte Drillo på søndag og takket for tiden de hadde sammen på landslaget.

– Det synes jeg er greit å gjøre, sier Hangeland som også snakket med tidligere assistent Ola By Rise og landslagets mangeårige fysioterapeut Roar Robinson søndag.

Les også: Hallén beklager: – Har skadet norsk fotballs omdømme

Markering

På spørsmål om han forstår Drillos valg om å bli hjemme tirsdag kveld svarer kapteinen diplomatisk:

– Det får være hans avgjørelse, og det legger jeg meg ikke oppi. Det hadde vært hyggelig om han kom, men han satt vel godt hjemme i stolen også kan jeg tenke meg, sier Hangeland med et lite smil.

– Det var helt greit at han ikke var her, vi kjenner han jo, sier Høgli som håper den mangeårige landslagstreneren får en verdig avslutning.

– Når tiden er inne for det håper jeg vi kan hylle han på skikkelig vis, sier han.

Egil Olsen orker ikke å gå på landskamp. Holder seg hjemme og ser Norge - Island fra sofaen.
Reporter: Marius Skjelbæk
Foto: Odd Iversen

VIDEO: Derfor så Drillo Norge-Island hjemme. Reporter: Marius Skjelbæk.

Fotballnyheter