NRK Meny
Normal

Follo søkte aldri om lisens

Follo sendte aldri søknad om lisens for å få spille i 1. divisjon innen 15. september, slik reglene krever. Og det har de ikke informert verken spillere, sponsorer eller andre om, etter det NRK erfarer.

Video Follo har ikke søkt om lisens - spillerne visste ingenting

Cupfinalistene Follo skal ikke ha søkt om å få lisens for å få spille i 1. divisjon

Alle klubber må ha lisens for å kunne spille i de to øverste divisjonene. Lisensen krever blant annet at man har en sunn økonomi og de rette fasiliteter på stadion.

Ettersom Follo ikke skal ha søkt kan de heller ikke klage på lisensavslaget, ettersom det ikke foreligger noen søknad.

Frank Celius

Styreleder Frank Celius

- Vi er skuffet over at vi tilsynelatene ikke får lisens, sier styreleder i Follo, Frank Celius, til NRK.

- Har dere i det hele tatt levert inn en søknad om lisens?

- Det vil jeg ikke kommentere. Det er vel ulike meninger om det, men jeg vil ikke kommentere det, sier han videre.

Kommer dere til å benytte dere av klagefristen som utløper neste onsdag?

- Vi får vurdere hva vi har av resultater på søndag, så vil vi vurdere neste skritt ut i fra det, sier Celius.

Ikke sagt noe

Etter det NRK forstår, har Follo dermed visst helt siden 15. september at de ikke får lisens. De visste også at de ikke har oppfylt lisenskravene, verken i form av en handlingsplan, eller fordi de ikke har en økonomi som oppfyller lisenskravet.

Det vil si at allerede da de slo Rosenborg i semifinalen i cupen 22. september, visste klubbens ledelse at de ikke kunne unngå nedrykk. For de hadde ikke søkt om å få lov til å spille i 1. divisjon.

Svein Graff

Svein Graff i Norges Fotballforbund

Foto: NRK

- Follos økonomiske situasjon er så krevende og de er så langt fra å innfri de forpliktelsene i klubblisensen, og derfor får de heller ikke lisens for 2011, sier infosmasjonssjef i Norges Fotballforbund, Svein Graff, til NRK.

- Hovedpoenget er at de har en betydelig gjeld, og så skal de komme opp med en handlingsplan for å få økonomien så god at den tilfredsstiller klubblisensen, og de er langt unna det per i dag, forklarer han videre.

Ingen visste

Ledelsen i Follo skal heller ikke ha informert spillere, sponsorer eller andre om at det ikke blir spill i 1. divisjon neste år, uansett utfallet siste serierunde søndag.

Christian Pettersen

Lagkaptein Christian Pettersen

Foto: NRK

- Det vet jeg ingen ting om. Selv om jeg jobber i klubben så har jeg ikke deltatt i den prosessen, og kan derfor ikke kommentere det, sier lagkaptein Christian Pettersen da han blir konfrontert med opplysningene.

Spillerne hadde et møte med klubbledelsen etter torsdagens trening, men der hadde de tydelig fått beskjed om hva de kunne uttale seg om.

Hva tenker du om at Follo aldri har levert inn noen søknad?

- Det var nytt for meg. Jeg håper at vi vinner til helgen, så får vi jobbe derfra, sier Pettersen som også jobber som markedsansvarlig i klubben.

Det må være bittert om dere klarer dere og likevel ikke får lisens?

- Det er helt sikkert, avslutter Pettersen.

Heller ikke fansen visste at nedrykket allerede var klart 15. september. På sin hjemmeside inviterer de fansen til busstur til den avsluttende kampen i Moss.

Søndag kl 13.00 spiller Follo FK borte mot Moss på Melløs I kampen for å overleve! Vi ønsker at hele Follo skal ta turen ned til Moss og setter dermed opp gratis busser fra Oppegård, Langhus og Ski, skrev Follo på sin hjemmeside sist tirsdag.

Ikke Europa

Skulle Follo vinne cupfinalen ville det i vanlige tilfeller gi plass for europacupspill neste sesong, men det kommer det trolig heller ikke til å bli noe av.

- Hvis de vinner cupfinalen er du sportslig kvalifisert for spill i Europa, men for å spille der må man ha en nasjonal lisens, så Follo får ikke spille i europacupen selv om de vinner cupfinalen dersom de ikke har lisensen i orden nasjonalt, sier Graff i Fotballforbundet.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.