Eto'o enorm i Chelseas maktdemonstrasjon

Samuel Eto'o vartet opp med et strålende hat trick da Manchester United ble ydmyket av Chelsea på Stamford Bridge.

Samuel Etoo

Samuel Eto'o jubler for ett av sine tre mål i seieren over Manchester United. Kameruneren var kampens store profil da nedturen fortsatte for David Moyes og United.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

«José Mourinho, you wanted the job!» runget fra bortetribunen på Stamford Bridge i minuttene før storkampen mellom Chelsea og Manchester United.

Mourinho

José Mourinho gir tommelen opp. Manageren brydde seg fint lite om tilropene fra United-fansen.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

United-supporterne liker å innbille seg at Manchester United valgte David Moyes - «The Chosen One» - fremfor Mourinho som Sir Alex Fergusons etterfølger. Og nettopp det lot de Chelsea-manageren få høre.

Mourinho på sin side svarte bortefansen med et par komfortable vink og en tommel opp - som om han visste hvem som kunne gjøre narr av hvem etter kampslutt.

For etter kampen var det liten grunn for «The Special One» til å tenke på hva som kunne ha vært dersom han i stedet endte opp som manager på Old Trafford.

Eto'o med tre

Hans Chelsea-disipler vartet nemlig opp med en maktdemonstrasjon mot den regjerende seriemesteren. Manchester United var riktignok det beste laget det første kvarteret, men fra da av så Chelsea seg aldri tilbake.

Kameruneren Samuel Eto'o fikk tillit på topp fremfor Fernando Torres og takket for det ved å sende vertene foran etter 16 minutter.

Med noen lekre overstegsfinter lurte han vekk Phil Jones, før avslutningen fra like utenfor 16-meteren gikk via Michael Carrick og inn i det lengste hjørnet.

Like før pause doblet samme mann ledelsen fra kloss hold, før han tre minutter etter sidebyttet fullførte hat tricket etter en corner.

– Jeg er så glad, sa en kortfattet Eto'o i et intervju vist på TV2 etter kampen.

Spissen hadde avgjort kampen allerede halvveis, og Chelsea kontrollerte inn seieren foran et mildt sagt fornøyd hjemmepublikum.

De brydde seg lite om at innbytter Javier Hernandez reduserte for gjestene tolv minutter før slutt og fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Mourinho i hundre

Seieren betyr at Chelsea holder følge med serieleder Arsenal og serietoer Manchester City på toppen av tabellen.

– Det viktigste i dag var seieren og de tre poengene, sa Mourinho etter kampen.

Samtidig erkjente «The Special One» at det var stort å vinne sin hundrede seier i Premier League, og det på færre kamper enn Sir Alex Ferguson. Mens Ferguson trengte 162 kamper på bragden, nøyde Mourinho seg med 20 færre.

– Det er fint med hundre seiere. En slik rekord er en ny fantastisk ting i min karriere, sa Mourinho.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

David Moyes

En oppgitt David Moyes innser at motgangen fortsetter for Manchester United.

Foto: Matt Dunham / Ap

Snytt for straffe

Det hele kunne imidlertid sett annerledes ut for United om dommer Phil Dowd hadde blåst straffespark for gjestene på stillingen 1-0 til Chelsea.

Danny Welbeck ble taklet bakfra i det han skulle avslutte fra kort hold inne i Chelseas 16-meter, men dommeren vinket spillet videre.

Det skulle han ikke ha gjort ut ifra TV-bildene. Welbeck ble tydelig hindret, og den løse avslutningen gikk ufarlig rett på Petr Cech i Chelsea-buret.

Motgangen fortsetter

Luften gikk ut av bortelaget og Chelsea doblet ledelsen like etter. Dermed fortsetter motgangen for Manchester United, som står med hele sju tap på 22 seriekamper denne sesongen.

– Vi er nødt til å forbedre oss. Vi må bare fortsette å stå på, sa manager David Moyes i et intervju vist på TV2.

I tillegg til at tapet var tungt å svelge for Moyes, må han også finne seg i å klare seg uten kaptein Nemanja Vidic i de neste tre kampene.

Midtstopperen ble utvist på overtid etter en takling på Eden Hazard. En takling som trolig ikke skulle ført til mer enn et gult kort.

– Jeg har sett den situasjonen med Vidic på TV. Det er ikke rødt kort, men gult, var den klare dommen fra United-manageren.

Manchester United ligger på en sjuendeplass på tabellen, seks poeng bak Liverpool på den viktige fjerdeplassen som gir mesterligaspill neste sesong.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.