Her blir England snytt for ett mål

Rasende engelskmenn ble snytt for et mål da Tyskland ydmyket England i VM.

Tyskland - England: 4-1

England mot Tyskland ble akkurat den klassikeren mange hadde håpet på forhånd. Til tross for kampens fem scoringer, er det likevel målet som ikke ble godkjent de fleste vil snakke om i ettertid.

STEM: Avgjorde dommeravgjørelsen kampen?

Følg NRKsport på Facebook

På stillingen 2-1 til Tyskland skjøt Frank Lampard knallhardt mot det tyske målet. Ballen gikk via tverrliggeren og over målstreken. TV-bildene viste at ballen var soleklart inne.

Dommer Jorge Larrionda var imidlertid av motsatt oppfatning, og England ble snytt for et mål.

NRKSport.no fulgte kampen

- Kan ikke lastes

Dommersjef i NFF, Rune Pedersen sier til NRK.no at.han ikke er overbevist om at dommeren kan lastes.

- Dommeren her er ute på 22 meter. Assistentdommeren er på 12-13 meter, etter det jeg kunne se på tv-bildene. Når en ball slår i tverrligger og ned, skal du se både raskt og godt, for å kunne vurdere om det er mål. De må være 100 prosent sikre på at ballen har vært over linja, sier han.

Les: Flere dommere kunne ha reddet engelsk «mål»

Resultatservice fotball-VM

Største tap noensinne

Tapet er ydmykende for England og vil føre til heftig debatt om Capellos fremtid som landslagssjef.

Les: Capello skal diskutere jobben

Dette er nemlig Englands største tap i et sluttspill, og Tysklands største seier over England i VM noensinne.

Det er statistikk med sterk bismak for engelskmennene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Begynte best

Tyskland var det førende laget i det meste av 1. omgang. England slet med dårlig bevegelse i laget og maktet ikke å skape noe offensivt

Det tok Miroslav Klose 20 minutter å føre Tyskland opp i ledelsen. Neuer slo et langt utspill og plutselig var han alene med keeper. Klose greide å holde Upson unna og satte ballen i mål bak en utmanøvrert James.

Les: Klose likt med Pelé

Fortsatte å presse

Et totalt overlegent Tyskland fortsatte å presse England, og 12 minutter etter den første scoringen kom nok en kalddusj for de mange engelskmennene som fulgte kampen.

Det var nok en gang Klose som var fremme foran det engelske målet. Han spilte fri Thomas Müller som fant Podolski alene på bakerste stolpe, og tyskeren plasserte ballen knallhardt i det lengste hjørnet.

UIpson reduserte

På dette tidspunktet i kampen så det mørkt ut for England. Tyskland var spillemessig overlegne, og Englands forsvar slet mot et offensivt og sikkert angrep.

Etter 37 minutter greide imidlertid Matthew Upson å snu kampen etter at Gerrard fant Upson på en corner. Keeper Manuel Neuer gikk ut, men feilberegnet totalt, og Upson kunne heade ballen i mål.

Kun ett minutt etter reduseringen kom så situasjonen som vil bli diskutert i England i flere dager fremover.

Stem: Avgjorde dommeravgjørelsen kampen?

Tok over litt av spillet

England tok over mye av spillet i begynnelsen av 2. omgang. Det virket som om den feilaktige dommeravgjørelsen inspirerte de engelske spillerne til økt innsats.

Men da Tyskland økte til 3-1 ved Thomas Müller etter 67 minutter, gikk lufta ut av England.

Da Müller igjen økte til 4-1, var kampen i realiteten avgjort.

Tyskland har i 44 år klaget over Englands 3-2-mål som avgjorde VM-finalen i 1966 og ga britene deres eneste store tittel. Den ballen spratt ned på streken og var aldri inne. Nå har England noe å klage på i minst de neste 44 år.

Diskutér kampen!

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • – Tottenham vil bøtelegge Kane

  Sky Sports melder mandag kveld at Tottenham planlegger å bøtelegge superspiss Harry Kane fordi 28-åringen ikke møtte opp til trening i dag.

  England-kapteinen skal angivelig ønske seg bort fra klubben, og ifølge flere engelske medier takket Tottenham nei til et bud på 100 millioner pund fra Manchester City tidligere i sommer.

  Spurs skal ifølge Sky Sports være «skuffet» over at Kane ikke møtte opp til trening i dag.

  Kane
  Foto: Ettore Ferrari / AP
 • Foreslår helsevarsel på fotballar

  Forsvarsspelarar har endå større risiko for demens og andre nevropatiske seinskadar etter karrieren enn andre utespelarar. Men tryggast er det å vere keeper.

  Det går fram av ein studie frå University of Glasgow. Forskarane der har kome til denne konklusjonen etter å ha granska ei rekke tidlegare profesjonelle spelarar.

  Granskinga styrkjer resultata frå tidlegare forsking, som viser ein klar samanheng mellom demens og fotballheadingar.

  Risikoen for målvakter er omtrent som gjennomsnittet i folket. Men for utespelarar er risikoen fire gonger så høg, og for forsvarsspelarar fem gonger, viser undersøkinga.

  Risikoen aukar også med lengda på karrieren.

  – I motsetnad til andre former for slike sjukdomar, veit vi no årsaka. Derfor kan vi også hindre det, seier nevropat og professor Willie Stewart.

  Og kjem med ein brannfakkel:

  – Er heading absolutt nødvendig i fotballen i i framstida? Eller sagt på ein annan måte: Er eksponerting av demens absolutt nødvendig for fotball, eller kan ei anna form for fotballkamp bli vurdert?

  – Vi er komne så langt i å finne årsakene at vi snart bør selje fotballar med helsevarsel: Gjentekne headingar av ein fotball kan gi auka risiko for demens, seier professoren.

  Heading, fotball
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Bodø/Glimt henter talent fra Åsane

  Bodø/Glimt har sikret seg 18 år gamle Joel Mvuka Mugisha fra 1.-divisjonsklubben Åsane. Unggutten har signert en fireårsavtale med bodøværingene.

  Det melder klubben selv på egne nettsider mandag.

  Kantspilleren har av flere blitt beskrevet som et av de største talentene i Norges nest øverste divisjon, og spilte mer eller mindre fast for Åsane forrige sesong.

  – Jeg vil gripe muligheten med en gang, men det kommer helt sikkert til å ta tid. Jeg er forberedt på å være tålmodig, sier fotballtalentet om overgangen til Glimt.

  – Jeg er god én mot én, både defensivt og offensivt. Jeg tror det blir mye show på sidene, sier Mvuka, legger han til.

  Joel Mugisha
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Lille vant den franske supercupen

  En klassescoring fra Xeka sørget for at Lille vant den franske supercupen med 1-0-seier over Paris Saint-Germain søndag.

  Oppgjøret mellom sist sesong serievinnere i Lille og cupvinnere i PSG ble spilt i Tel Aviv i Israel. Der var det Lille som trakk det lengste strået og vant klubbens første supercuptittel. Dermed fikk den nyansatte Jocelyn Gourvennec en drømmestart som Lille-trener.

  Xeka ble matchvinner med sin scoring etter 45 minutter. Portugiseren fikk ballen på 15 meter og hamret til. Sekunder senere lå den i nettmaskene bak Keylor Navas.

  Israel Soccer French Super Cup
  Foto: Ariel Schalit / AP
 • Drømmedebut for Dønnum

  Aron Dønnum fikk en pangstart på sin Standard Liege-karriere da han noterte seg for en målgivende pasning like før slutt. Standard Liege vant 2–1 over Waregem.

  Dønnum kom inn etter 76 minutter og gjorde seg bemerket umiddelbart. Minuttet før full tid fikk landslagsspillerne ballen ute til høyre. Han dro seg inn i boksen og slo ballen hardt inn på bakerste stolpe. Abdoul Tapsoba var på rett plass til rett tid og bredsidet inn 2–1.

  Det ble også sluttresultatet i den andre seriekampen til Standard Liege. De spilte uavgjort 1–1 i første kamp mot Genk og har fire poeng. Det holder til 3.-plass etter de to første kampene.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB