Eggen møter AIKs steinharde skotte

Rosenborg-trener Nils Arne Eggen møter sin rake motsetning i kveldens mesterligakvalifisering mot AIK. Alex Miller passer betegnelsen «jernmann».

Nils Arne Eggen og Alex Miller

Nils Arne Eggen skal få bryne seg på tøffingen Alex Miller i kveldens mesterliga-kvalik mot AIK.

Foto: Scanpix/Reuters

Nils Arne Eggens trenerstil kan være streng. For all del.

Men på den andre trenerbenken i kveldens oppgjør mot svenske AIK møter 69-åringen sin overmann hva gjelder disiplin i skotske Alex Miller.

Følg de viktigste hendelsene i kampen her: AIK - Rosenborg kl 20.45

Utradisjonell trener-stil

Siden han tok over AIK, «Allmänna Idrottsklobben», i juni, har den tidligere Rangers-spilleren flere ganger kritisert sine egne spillere høylydt i media, solgt unna to av supporternes favorittspillere, og innført et strengt treningsopplegg der lite er overlatt til tilfeldighetene.

Skottens utradisjonelle og autoritære styremåte har gitt Miller et «tough guy»-image i svensk presse.

Og en historie fra hans spillerkarriere i Rangers forsterker dette imaget ytterligere.

Les også: Hamrén tror Rosenborg vinner

(artikkelen fortsetter under bildet)

Rosenborg-trener Nils Arne Eggen

Rosenborgs-trenervikar Nils Arne Eggen leder trønderne for 91. gang i Europa-sammenheng i kveld.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Brakk kjeven - fortsatte å spille

Under en skotsk cupfinale på 1970-tallet, brakk Miller kjeven i løpet av kampen. Til tross for store smerter, fortsatte «jernmannen» å spille.

– Ansiktet mitt var vondt. Men du spiller ikke fotball med ansiktet, sa Miller etter kampen.

Etter å ha tapt for Malmö nylig, gikk 61-åringen ut i svensk presse og sa at han trengte flere menn og færre gutter på laget.

– Selv om vi er på bortebane, skal ikke laget prestere dårligere av den grunn. Banen er like stor og gresset har samme fargen, tordnet det fra Miller.

På trenerfronten er ikke Miller en hvem-som-helst. Skotten var assistenttrener for både Gérard Houllier og Rafael Benitez i Liverpool, og var i trenerteamet da Merseyside-klubben vant Champions League i 2005. Hardhausen trekker frem Liverpools 2005-årgang som et prakteksempel på riktig innstilling.

– Da vi vant finalen så du millionærer gråte av glede. Det handler ikke om penger, det handler om å vinne, sier Miller.

Mandag: Jönsson overtar Rosenborg

(artikkelen fortsetter under bildet)

Rafael Benitez og Alex Miller

Alex Miller var Rafael Benitez' høyre hånd i Liverpool i en årrekke. Dette bildet ble tatt før finaledagen i Champions League i 2007, der Liverpool tapte 2-1 for AC Milan.

Foto: JOHN KOLESIDIS / REUTERS

– Begge lag skal kjenne det

AIK har ikke kvalifisert seg til mesterligaens gruppespill siden 1999. Det har Miller tenkt å gjøre noe med. Foran kveldens oppgjør mot Rosenborg er det store forventninger i Sverige, og den svenske pressen kaller kampen «Slaget om Skandinavia».

– Det kommer til å bli en vanskelig kamp. Rosenborg har masse erfaring med å spille Champions League-kamper. Det viktigste blir å ikke slippe inn mål på hjemmebane, sier Miller dagen før dagen.

Etter Millers overtagelse har AIK begynt å vinne kamper igjen etter en særdeles trå start på sesongen. Etter kun seks poeng på de 11 første kampene, står de regjerende mesterne nå med tre seire på de siste fem kampene.

Trener-bautaen har studert Rosenborg nøye før kveldens første oppgjør.

– De angriper som et lag, og forsvarer seg som et lag. Jeg kan love at etter to kamper mot Rosenborg, kommer begge lag til å kjenne at de har vært gjennom en hard kvalik-runde, avslutter Miller.

Hvem går videre, Rosenborg eller AIK? Si din mening!

Fotball

 • City tok over tabelltoppen

  Manchester City hadde få problemer med å ta seg av West Bromwich tirsdag kveld. To ganger Ilkay Gündogan og et mål hver av Raheem Sterling, Riyad Mahrez og João Cancelo sørget for at City vant 5–0.

  Dermed tok de lyseblå over tabelltoppen fra Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. De er nå et poeng foran byrivalen med like mange kamper spilt.

  I den andre senkampen tirsdag fortsatte oppturen for Arsenal. Stuart Armstrong sendte Southampton i ledelsen, men Nicolas Pépé, Bukayo Saka og Alexandre Lacazette gjorde at Arsenal tok tre nye poeng og klatret til åttendeplass på tabellen.

 • Full fyring mellom Zlatan og Lukaku

  Christian Eriksen ble matchvinner for Inter i cupderbyet mot Milan hvor Zlatan Ibrahimovic sto både for mål og rødt kort i 2-1-kampen.

  Mot slutten av omgangen ble den en ordentlig tungvektsduell da Ibrahimovic og Romelu Lukaku la panne mot panne etter en krangel som oppsto da Lukaku fikk røff behandling.

  Situasjonen endte med at begge spissene fikk gult kort, og da Ibrahimovic fikk sitt andre gule i andre omgang, måtte Milan spille resten av kampen med ti mann på stillingen 1–0.

  Lukaku utlignet for Inter, men Christian Eriksen sørget altså for at det var Milan som tok seg videre fra cupen.

  APTOPIX Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • King matchvinner

  Joshua King hadde en god dag på jobben for Bournemouth da de tok seg videre i FA-cupen med 2-1-seier mot Crawley.

  Først hadde han en målgivende pasning da Jack Wilshere sendte Bournemouth i ledelsen. Etter en snau time utlignet Tom Nichols, men så dukket King opp igjen.

  Nordmannen fikk ballen etter et nydelig angrep fra Bournemouth. Han la hurtig om til skudd og plasserte den ned i hjørnet.

  Dermed er King og co. klare for åttedelsfinale mot Burnley.

  King
  Foto: Mike Hewitt / AFP
 • West Ham klatret til fjerdeplass

  David Moyes har virkelig fått fart på sakene i West Ham denne sesongen. Tirsdag tok de sin fjerde seier på rad i Premier League da Crystal Palace ble slått 3–2.

  Thomas Soucek scoret to mål, mens Craig Dawson satte inn West Hams tredje for kvelden. Wilfried Zaha og Michy Batshuayi tegnet seg på scoringslisten for Crystal Palace.

  Dermed klatret West Ham til fjerdeplass før de andre lagene har spilt sin kamp denne runden.

  I en annen kamp som gikk samtidig vant Leeds 2–1 mot Newcastle. Dermed holder Marcelo Bielsas menn seg godt over nedrykksstreken, mens Newcastle har blandet seg inn i bunnen av tabellen.

  Premier League - Crystal Palace v West Ham United
  Foto: John Walton / Reuters
 • Tuchel ny Chelsea-manager

  Thomas Tuchel er bekreftet som ny manager for Chelsea, det melder klubben på sine hjemmesider. Den tyske fotballtreneren har signert en 18-måneders kontrakt med mulighet for forlengelse.

  – Jeg kan ikke vente med å møte det nye laget mitt og konkurrere i den mest spennende ligaen. Jeg er takknemlig for å være en del av Chelsea-familien, det føles fantastisk, sier Tuchel i pressemeldingen.

  Tuchel fikk sparken av Paris Saint-Germain for drøyt én måned siden etter å ha vært trener for hovedstadslaget i over to og et halvt år.

  oFVHNRFwAc0
  Foto: Charles Platiau / Reuters