Hopp til innhold

Fabregas: - De hadde én sjanse og scoret på den. Gratulerer.

Didier Drogba kjempet, falt, filmet, klaget, sutret på dommeren - og scoret det avgjørende målet som gir Chelsea et glimrende utgangspunkt før returmøtet mot Barcelona i mesterligaens semifinale.

Drogba i Barcelona-kampen

Didier Drogba scoret på overtid av første omgang og ga Chelsea ledelsen. Og da feiret han slik.

Foto: NTBScanpix

– Det var vanskelig i kveld, men vi vant og det er det viktigste, sa kampens eneste målscorer Didier Drogba etter kampen.

Laster innhold, vennligst vent..
Didier Drogba mot Barca

Didier Drogba var høyt og lavt i løpet av kampen.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

For Chelsea må sies å ha vært svært heldige med hvordan den første av to semifinalekamper mot Barcelona utviklet seg.

Bortelaget hadde flest skudd, flest pasninger, klart flest sjanser, og totalt over 70 prosents ballbesittelse.

Men statistikk vinner som kjent ikke kamper, og på Chelseas ene store sjanse i kampen falt avgjørelsen.

Messi-feil ga Drogba-jubel

Like før pause hadde Barcelona ballen som vanlig, og skulle bare trille ball til pausesignalet lød.

Men så mistet Lionel Messi ballen til Frank Lampard like ved midtsirkelen.

Lionel Messi

Lionel Messis Chelsea-kompleks fortsatte onsdag. Driblefanten hadde ingen god kamp.

Foto: Matt Dunham / Ap

At ballsikre Messi skulle rote bort ballen på det tidspunktet virket ikke Barcelona-spillerne å ha noe tro på, og kom i ordentlig ubalanse da Lampard slo en glimrende crosser over til Ramires på høyrekanten.

Brasilianeren stormet nedover kanten, og sendte ballen lavt inn i feltet. Ballen havnet i beina på den eneste Chelsea-spilleren i nærheten, Didier Drogba.

Han utnyttet sjansen til det fulle, og fikk akkurat nok fart på kula til at Valdés' redning bare ble en forlengelse av ballens endelige bestemmelsessted: nettmaskene.

– Det var en vanskelig kamp, de forsvarte seg godt. De hadde én sjanse og scoret på den, så gratulerer til Chelsea, sa en skuffet Fabregas etter kampen.

Sjansesløseri

Drogbas mål ble merkelig nok kampens eneste, for at Barcelona ikke utlignet - eller for den saks skyld vant kampen - er intet annet enn et lite under.

Sanchez skjøt i tverrliggeren, Fabregas' chipforsøk ble reddet like foran streken, og på overtid stod stolpen i veien for Pedro Rodriguez' aller siste forsøk på å skape balanse i regnskapet.

Og dette var bare noen av Barcelonas enorme sjanser. Totalt hadde Barcelona seks store sjanser til å utligne, men scoringen uteble.

Les også: Måltyven Gomez ordnet 2-1 til Bayern

Hjemme bra, borte best

Sjelden har et bortelag vært så dominerende i en så avgjørende kamp i mesterligaen. Barcelona vant skuddstatistikken 24-5, skudd på mål-statistikken 6-1, i tillegg slo de totalt 754 (!) pasninger mot Chelseas 158.

– Vi måtte være tålmodige, de hadde ballen vanvittige mye gjennom hele kampen. Vi jobbet beinhardt kampen igjennom, sa Chelsea-kaptein John Terry.

Lionel Messi, mannen som har scoret 14 mål så langt i turneringen, kom aldri til de store sjansene - og gikk dermed målløs av banen for sjuende gang på rad mot Chelsea.

– Det er vanskelig mentalt å holde fokus hele tiden. De er et ekspesjonelt godt lag, men vi var briljante over hele banen og fikk betalt for det. Men vi var heldige, innrømmet Petr Cech, som leverte flere matchvinnende tigersprang i Chelsea-buret.

Det endte altså 1-0 til Chelsea, som gjør at returoppgjøret på Camp Nou neste tirsdag skal bli svært interessant å følge.

Ettersom Barcelona ikke scoret, har de ingen bortemålsfordel i returoppgjøret og er avhengig av å slå Chelsea med minst to mål for å gå direkte videre - hvis de ikke skulle vinne 1-0 og dermed ta kampen til ekstraomganger.

Kaptein Terry innrømmer at han gruer seg en smule til heksgryta som venter dem på Camp Nou.

– Det kommer til å bli tøft, de er et fantastisk lag. Men spiller vi som i kveld, skal vi klare oss bra, sa Terry.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Uruguay snublet etter flere stolpetreff

  Uruguay klarte ikke å senke Heung-min Sons Sør-Korea, men de var ekstremt nære i et målløst oppgjør.

  For i andre omgang stanget Diego Godin en godt slått ball mot mål, men ballen traff stolpen i stedet.

  Det var ikke eneste stolptreff i kampen. For på tampen banket Real Madrid-stjerne Federico Valverde til, men også den traff metallet.

  Liverpool-profil Darwin Núñez var også nære på ved et par anledninger.

  Dermed deler lagene poengene i deres åpningskamp i VM.

  Resultatet kan være god hjelp for Cristiano Ronaldos Portugal, som møter Ghana i gruppe H torsdag.

  Dette er fjerde kamp i VM som ender 0-0. Til sammenligning endte kun én kamp 0-0 i VM i Russland i 2018.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
 • Haavi involvert i scoring da Roma spilte uavgjort i CL

  Emilie Haavi gjorde forarbeid til ledermålet da Roma spilte 1-1 mot Wolfsburg i onsdagens toppkamp i gruppe B i kvinnenes mesterliga i fotball.

  Haavi leverte også et godt innlegg til innbytter Sophie Román Haug, som hadde muligheten til å nikke inn vinnermålet i det 85. minutt, men hennes hodestøt ble blokkert av en motspiller.

  Roma tok ledelsen før det var spilt tre minutter. Haavi ble spilt fram på venstrekanten, utfordret og prøvde skuddfoten fra 18 meters hold. Ballen traff midtstopper Kathrin-Julia Hendrich og spratt ut til Valentina Giacinti, som skjøt i mål ved stolpen.

  Ledelsen varte i en halv time. Da vant Ewa Pajor en duell med Roma-stopper Elena Linari og scoret utligningsmålet for den tyske klubben.

  Haug ble byttet inn for brasilianske Andressa Alves i det 72. minutt og var involvert i flere situasjoner mot slutten av kampen, men begge lag måtte finne seg i å avgi sine første poeng i gruppespillet.

  Wolfsburg og Roma har begge sju poeng før de møtes igjen i Tyskland om to uker.

  Emilie Haavi
  Foto: Jose Breton / AP
 • Tredje strake seier for Chelsea i kvinnenes mesterliga

  Guro Reiten og lagvenninnene i Chelsea kunne juble for sin tredje strake seier i kvinnenes mesterliga da Real Madrid ble slått 2-0 onsdag.

  Den spanske klubben tettet godt igjen mot et Chelsea-lag som måtte greie seg uten sin nyopererte danske stjernespiss Pernille Harder, men Sophie Ingle stanget inn ledermålet i det 67. etter hjørnespark fra Erin Cuthbert.

  Cuthbert doblet deretter ledelsen med et spektakulært mål som ganske sikkert var ment som et innlegg. Hun var ganske nær hjørneflagget da hun slo inn, og ballen seilte inn i mål fra svært spiss vinkel.

  Det var en skummel situasjon da Reiten på overtid i første omgang falt forkjært etter en duell ute ved høyre sidelinje. Hun ble liggende med tilsynelatende store smerter, men kunne etter å ha fått behandling spille videre. Hun ble byttet ut først i det 83. minutt, da det sto 2-0.

  Ledermålet kom på et fint dødballtrekk. Millie Bright vant i lufta ved nærmeste hjørne av 5-meteren og stusset ballen videre. Inne i målgården kunne Ingle bare sette hodet på den.

  Chelsea står med ni poeng og 11-0 etter halvspilt gruppespill og er på god vei mot kvartfinale. Paris Saint-Germain og Real Madrid er begge fem poeng bak. PSG slo poengløse Vllaznia 5-0 tidligere onsdag.

  Guro Reiten i duell for Chelsea
  Foto: John Walton / AP
 • Kroatia sløste med sjansene – snublet mot Marokko

  Forrige VMs sensasjon Kroatia fikk ikke pangstarten på årets mesterskap de håpet på. Marokko var gjerrige, og ingen av lagene klarte å få hull på byllen. Dermed endte det 0-0.

  Det var imidlertid kroatene som var nærmest, og spesielt Vlasic hadde en gigantisk mulighet fra kloss hold som ble reddet av keeper Yassine Bounou.

  Kroatia blir regnet som favoritt til å ta seg videre fra gruppe F sammen med Belgia, men Marokko viste at de ikke skal tas lett på.

  Onsdag kveld møtes de to andre lagene i gruppen, Belgia og Canada.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia
 • Hoseth blir hovedtrener for færøysk klubb

  Magne Hoseth blir ny hovedtrener for den færøyske fotballklubben KÍ Klaksvík. Det bekrefter klubben selv på Twitter. De skriver at han har signert for de to kommende sesongene. Hoseth har vært assistenttrener for Kristiansund siden januar 2020.

  Jobben blir Hoseths første som hovedtrener. Han har store ambisjoner for sin nye klubb.

  – Det blir en tøff jobb, men med litt grep skal vi være en utfordrer til å kjempe om conferenceligaen. I hvert fall i mitt hode, sier Hoseth til NTB.

  sine nettsider ønsker KBK den avtroppende assistenttreneren lykke til med nye utfordringer. – Vi ønsker han masse lykke til og nå har vi herved et favorittlag på Færøyene også, skriver de.

  Eliteserien i fotball 2020: Kristiansund - Haugesund (1-3)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia
Britain Soccer Champions League