NRK Meny
Normal

Fabregas: - De hadde én sjanse og scoret på den. Gratulerer.

Didier Drogba kjempet, falt, filmet, klaget, sutret på dommeren - og scoret det avgjørende målet som gir Chelsea et glimrende utgangspunkt før returmøtet mot Barcelona i mesterligaens semifinale.

Drogba i Barcelona-kampen

Didier Drogba scoret på overtid av første omgang og ga Chelsea ledelsen. Og da feiret han slik.

Foto: NTBScanpix

– Det var vanskelig i kveld, men vi vant og det er det viktigste, sa kampens eneste målscorer Didier Drogba etter kampen.

Laster innhold, vennligst vent..
Didier Drogba mot Barca

Didier Drogba var høyt og lavt i løpet av kampen.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

For Chelsea må sies å ha vært svært heldige med hvordan den første av to semifinalekamper mot Barcelona utviklet seg.

Bortelaget hadde flest skudd, flest pasninger, klart flest sjanser, og totalt over 70 prosents ballbesittelse.

Men statistikk vinner som kjent ikke kamper, og på Chelseas ene store sjanse i kampen falt avgjørelsen.

Messi-feil ga Drogba-jubel

Like før pause hadde Barcelona ballen som vanlig, og skulle bare trille ball til pausesignalet lød.

Men så mistet Lionel Messi ballen til Frank Lampard like ved midtsirkelen.

Lionel Messi

Lionel Messis Chelsea-kompleks fortsatte onsdag. Driblefanten hadde ingen god kamp.

Foto: Matt Dunham / Ap

At ballsikre Messi skulle rote bort ballen på det tidspunktet virket ikke Barcelona-spillerne å ha noe tro på, og kom i ordentlig ubalanse da Lampard slo en glimrende crosser over til Ramires på høyrekanten.

Brasilianeren stormet nedover kanten, og sendte ballen lavt inn i feltet. Ballen havnet i beina på den eneste Chelsea-spilleren i nærheten, Didier Drogba.

Han utnyttet sjansen til det fulle, og fikk akkurat nok fart på kula til at Valdés' redning bare ble en forlengelse av ballens endelige bestemmelsessted: nettmaskene.

– Det var en vanskelig kamp, de forsvarte seg godt. De hadde én sjanse og scoret på den, så gratulerer til Chelsea, sa en skuffet Fabregas etter kampen.

Sjansesløseri

Drogbas mål ble merkelig nok kampens eneste, for at Barcelona ikke utlignet - eller for den saks skyld vant kampen - er intet annet enn et lite under.

Sanchez skjøt i tverrliggeren, Fabregas' chipforsøk ble reddet like foran streken, og på overtid stod stolpen i veien for Pedro Rodriguez' aller siste forsøk på å skape balanse i regnskapet.

Og dette var bare noen av Barcelonas enorme sjanser. Totalt hadde Barcelona seks store sjanser til å utligne, men scoringen uteble.

Les også: Måltyven Gomez ordnet 2-1 til Bayern

Hjemme bra, borte best

Sjelden har et bortelag vært så dominerende i en så avgjørende kamp i mesterligaen. Barcelona vant skuddstatistikken 24-5, skudd på mål-statistikken 6-1, i tillegg slo de totalt 754 (!) pasninger mot Chelseas 158.

– Vi måtte være tålmodige, de hadde ballen vanvittige mye gjennom hele kampen. Vi jobbet beinhardt kampen igjennom, sa Chelsea-kaptein John Terry.

Lionel Messi, mannen som har scoret 14 mål så langt i turneringen, kom aldri til de store sjansene - og gikk dermed målløs av banen for sjuende gang på rad mot Chelsea.

– Det er vanskelig mentalt å holde fokus hele tiden. De er et ekspesjonelt godt lag, men vi var briljante over hele banen og fikk betalt for det. Men vi var heldige, innrømmet Petr Cech, som leverte flere matchvinnende tigersprang i Chelsea-buret.

Det endte altså 1-0 til Chelsea, som gjør at returoppgjøret på Camp Nou neste tirsdag skal bli svært interessant å følge.

Ettersom Barcelona ikke scoret, har de ingen bortemålsfordel i returoppgjøret og er avhengig av å slå Chelsea med minst to mål for å gå direkte videre - hvis de ikke skulle vinne 1-0 og dermed ta kampen til ekstraomganger.

Kaptein Terry innrømmer at han gruer seg en smule til heksgryta som venter dem på Camp Nou.

– Det kommer til å bli tøft, de er et fantastisk lag. Men spiller vi som i kveld, skal vi klare oss bra, sa Terry.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.