Fabregas: - De hadde én sjanse og scoret på den. Gratulerer.

Didier Drogba kjempet, falt, filmet, klaget, sutret på dommeren - og scoret det avgjørende målet som gir Chelsea et glimrende utgangspunkt før returmøtet mot Barcelona i mesterligaens semifinale.

Drogba i Barcelona-kampen

Didier Drogba scoret på overtid av første omgang og ga Chelsea ledelsen. Og da feiret han slik.

Foto: NTBScanpix

– Det var vanskelig i kveld, men vi vant og det er det viktigste, sa kampens eneste målscorer Didier Drogba etter kampen.

Laster innhold, vennligst vent..
Didier Drogba mot Barca

Didier Drogba var høyt og lavt i løpet av kampen.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

For Chelsea må sies å ha vært svært heldige med hvordan den første av to semifinalekamper mot Barcelona utviklet seg.

Bortelaget hadde flest skudd, flest pasninger, klart flest sjanser, og totalt over 70 prosents ballbesittelse.

Men statistikk vinner som kjent ikke kamper, og på Chelseas ene store sjanse i kampen falt avgjørelsen.

Messi-feil ga Drogba-jubel

Like før pause hadde Barcelona ballen som vanlig, og skulle bare trille ball til pausesignalet lød.

Men så mistet Lionel Messi ballen til Frank Lampard like ved midtsirkelen.

Lionel Messi

Lionel Messis Chelsea-kompleks fortsatte onsdag. Driblefanten hadde ingen god kamp.

Foto: Matt Dunham / Ap

At ballsikre Messi skulle rote bort ballen på det tidspunktet virket ikke Barcelona-spillerne å ha noe tro på, og kom i ordentlig ubalanse da Lampard slo en glimrende crosser over til Ramires på høyrekanten.

Brasilianeren stormet nedover kanten, og sendte ballen lavt inn i feltet. Ballen havnet i beina på den eneste Chelsea-spilleren i nærheten, Didier Drogba.

Han utnyttet sjansen til det fulle, og fikk akkurat nok fart på kula til at Valdés' redning bare ble en forlengelse av ballens endelige bestemmelsessted: nettmaskene.

– Det var en vanskelig kamp, de forsvarte seg godt. De hadde én sjanse og scoret på den, så gratulerer til Chelsea, sa en skuffet Fabregas etter kampen.

Sjansesløseri

Drogbas mål ble merkelig nok kampens eneste, for at Barcelona ikke utlignet - eller for den saks skyld vant kampen - er intet annet enn et lite under.

Sanchez skjøt i tverrliggeren, Fabregas' chipforsøk ble reddet like foran streken, og på overtid stod stolpen i veien for Pedro Rodriguez' aller siste forsøk på å skape balanse i regnskapet.

Og dette var bare noen av Barcelonas enorme sjanser. Totalt hadde Barcelona seks store sjanser til å utligne, men scoringen uteble.

Les også: Måltyven Gomez ordnet 2-1 til Bayern

Hjemme bra, borte best

Sjelden har et bortelag vært så dominerende i en så avgjørende kamp i mesterligaen. Barcelona vant skuddstatistikken 24-5, skudd på mål-statistikken 6-1, i tillegg slo de totalt 754 (!) pasninger mot Chelseas 158.

– Vi måtte være tålmodige, de hadde ballen vanvittige mye gjennom hele kampen. Vi jobbet beinhardt kampen igjennom, sa Chelsea-kaptein John Terry.

Lionel Messi, mannen som har scoret 14 mål så langt i turneringen, kom aldri til de store sjansene - og gikk dermed målløs av banen for sjuende gang på rad mot Chelsea.

– Det er vanskelig mentalt å holde fokus hele tiden. De er et ekspesjonelt godt lag, men vi var briljante over hele banen og fikk betalt for det. Men vi var heldige, innrømmet Petr Cech, som leverte flere matchvinnende tigersprang i Chelsea-buret.

Det endte altså 1-0 til Chelsea, som gjør at returoppgjøret på Camp Nou neste tirsdag skal bli svært interessant å følge.

Ettersom Barcelona ikke scoret, har de ingen bortemålsfordel i returoppgjøret og er avhengig av å slå Chelsea med minst to mål for å gå direkte videre - hvis de ikke skulle vinne 1-0 og dermed ta kampen til ekstraomganger.

Kaptein Terry innrømmer at han gruer seg en smule til heksgryta som venter dem på Camp Nou.

– Det kommer til å bli tøft, de er et fantastisk lag. Men spiller vi som i kveld, skal vi klare oss bra, sa Terry.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle på midtbanen, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Maskert mann stjal oppmerksomheten

  Per-Mathias Høgmo ledet Häcken til 5-0 hjemme mot IFK Norrköping i svensk toppfotball mandag. Men på stillingen 3-0 skjedde det noe som tok all oppmerksomhet.

  En maskert mann prøvde å ta seg inn på banen der Häcken-spillerne feiret mål. Mannen ble stoppet før han klarte å entre banen og ta seg inn blant feirende spillere.

  Høgmos menn er ubeseiret i fem Allsvenskan-kamper og har vunnet sine to siste. IFK Norrköping kom til mandagens oppgjør som Sveriges beste formlag.

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB
 • England straffes for bråket i EM

  Englands fotballforbund (FA) får en reprimande for kaoset på Wembley i sommerens EM-finale. Herrelandslaget må spille minst én hjemmekamp bak lukkede dører.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har i tillegg ilagt FA en bot på 100.000 euro. Det tilsvarer 977.000 kroner.

  Det var mye bråk og til dels stygge scener både på utsiden og innsiden av Englands nasjonalarena før og under EM-finalen 11. juli. Italia slo England etter straffesparkkonkurranse.

  Tilskuernekten slår inn i Englands neste hjemmekamp som spilles i Uefa-regi. Det vil si at den ikke gjelder den pågående VM-kvalifiseringen, som er underlagt Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

  Blir det nye scener med uro på Wembley i løpet av de to neste årene, vil FA automatisk bli straffet med en kamp til uten publikum.

  Euro 2020 - Final - Fans gather for Italy v England
  Foto: Lee Smith / Reuters

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England