Hopp til innhold

Fabregas: - De hadde én sjanse og scoret på den. Gratulerer.

Didier Drogba kjempet, falt, filmet, klaget, sutret på dommeren - og scoret det avgjørende målet som gir Chelsea et glimrende utgangspunkt før returmøtet mot Barcelona i mesterligaens semifinale.

Drogba i Barcelona-kampen

Didier Drogba scoret på overtid av første omgang og ga Chelsea ledelsen. Og da feiret han slik.

Foto: NTBScanpix

– Det var vanskelig i kveld, men vi vant og det er det viktigste, sa kampens eneste målscorer Didier Drogba etter kampen.

Laster innhold, vennligst vent..
Didier Drogba mot Barca

Didier Drogba var høyt og lavt i løpet av kampen.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

For Chelsea må sies å ha vært svært heldige med hvordan den første av to semifinalekamper mot Barcelona utviklet seg.

Bortelaget hadde flest skudd, flest pasninger, klart flest sjanser, og totalt over 70 prosents ballbesittelse.

Men statistikk vinner som kjent ikke kamper, og på Chelseas ene store sjanse i kampen falt avgjørelsen.

Messi-feil ga Drogba-jubel

Like før pause hadde Barcelona ballen som vanlig, og skulle bare trille ball til pausesignalet lød.

Men så mistet Lionel Messi ballen til Frank Lampard like ved midtsirkelen.

Lionel Messi

Lionel Messis Chelsea-kompleks fortsatte onsdag. Driblefanten hadde ingen god kamp.

Foto: Matt Dunham / Ap

At ballsikre Messi skulle rote bort ballen på det tidspunktet virket ikke Barcelona-spillerne å ha noe tro på, og kom i ordentlig ubalanse da Lampard slo en glimrende crosser over til Ramires på høyrekanten.

Brasilianeren stormet nedover kanten, og sendte ballen lavt inn i feltet. Ballen havnet i beina på den eneste Chelsea-spilleren i nærheten, Didier Drogba.

Han utnyttet sjansen til det fulle, og fikk akkurat nok fart på kula til at Valdés' redning bare ble en forlengelse av ballens endelige bestemmelsessted: nettmaskene.

– Det var en vanskelig kamp, de forsvarte seg godt. De hadde én sjanse og scoret på den, så gratulerer til Chelsea, sa en skuffet Fabregas etter kampen.

Sjansesløseri

Drogbas mål ble merkelig nok kampens eneste, for at Barcelona ikke utlignet - eller for den saks skyld vant kampen - er intet annet enn et lite under.

Sanchez skjøt i tverrliggeren, Fabregas' chipforsøk ble reddet like foran streken, og på overtid stod stolpen i veien for Pedro Rodriguez' aller siste forsøk på å skape balanse i regnskapet.

Og dette var bare noen av Barcelonas enorme sjanser. Totalt hadde Barcelona seks store sjanser til å utligne, men scoringen uteble.

Les også: Måltyven Gomez ordnet 2-1 til Bayern

Hjemme bra, borte best

Sjelden har et bortelag vært så dominerende i en så avgjørende kamp i mesterligaen. Barcelona vant skuddstatistikken 24-5, skudd på mål-statistikken 6-1, i tillegg slo de totalt 754 (!) pasninger mot Chelseas 158.

– Vi måtte være tålmodige, de hadde ballen vanvittige mye gjennom hele kampen. Vi jobbet beinhardt kampen igjennom, sa Chelsea-kaptein John Terry.

Lionel Messi, mannen som har scoret 14 mål så langt i turneringen, kom aldri til de store sjansene - og gikk dermed målløs av banen for sjuende gang på rad mot Chelsea.

– Det er vanskelig mentalt å holde fokus hele tiden. De er et ekspesjonelt godt lag, men vi var briljante over hele banen og fikk betalt for det. Men vi var heldige, innrømmet Petr Cech, som leverte flere matchvinnende tigersprang i Chelsea-buret.

Det endte altså 1-0 til Chelsea, som gjør at returoppgjøret på Camp Nou neste tirsdag skal bli svært interessant å følge.

Ettersom Barcelona ikke scoret, har de ingen bortemålsfordel i returoppgjøret og er avhengig av å slå Chelsea med minst to mål for å gå direkte videre - hvis de ikke skulle vinne 1-0 og dermed ta kampen til ekstraomganger.

Kaptein Terry innrømmer at han gruer seg en smule til heksgryta som venter dem på Camp Nou.

– Det kommer til å bli tøft, de er et fantastisk lag. Men spiller vi som i kveld, skal vi klare oss bra, sa Terry.

Fotball

 • Gattuso fikk sparken i Marseille – franskmann tar over

  talienske Gennaro Gattuso (46) er ferdig som manager i den franske storklubben Marseille. Jean-Louis Gasset tar over roret.

  Klubben opplyser om avskjeden på sine nettsider og har presentert den nye treneren på X/Twitter.

  – Det er en stor ære for meg å bli en del av denne legendariske klubben, sier Gasset, som har fortid som trener i Montpellier, Caen, Istres, Saint-Étienne og Bordeaux.

  Gasset var også nylig hovedtrener for Elfenbenskystens landslag, men fikk sparken underveis i afrikamesterskapet tidligere i år.

  Gattuso tok over jobben i slutten av september, men den tidligere midtbanehelten har slitt i sjefsstolen. Marseille står uten seier på de sju siste kampene.

  Etter at han la opp som spiller, har Gattuso vært i Valencia, Napoli og Milan, Pisa og Palermo.

  Som spiller vant han Serie A og Champions League flere ganger med Milan, og i 2006 ble det VM-gull med Italia.

  (NTB)

  Gennaro Gattuso
  Foto: AP
 • Tyskland-legenden Andreas Brehme er død

  Den tyske fotballegenden Andreas Brehme er død. Han ble 63 år gammel og etterlater seg to sønner.

  Den tyske storavisen Bild er blant flere medier som melder om Brehmes bortgang. Hans partner, Susanne Schäfer, har opplyst om dødsfallet på vegne av familien.

  Brehme, som fikk 86 landskamper for Tyskland, skrev sitt navn med gullskrift inn i de tyske historiebøkene da han avgjorde VM-finalen mot Argentina i 1990.

  Andreas Brehme
  Foto: Icon Sport
 • Kristiansund låner senegalesisk spiss fra skotsk fotball

  Pape Habib Guèye (24) skal være Kristiansunds angrepsvåpen framover. Senegaleseren har tidligere spilt for AaFK i norsk fotball.

  KBK opplyser på sin nettside at låneavtalen med den skotske klubben Aberdeen i første omgang gjelder fram til sommeren.

  – Dette er en god klubb med mange unge spillere, og jeg er veldig spent på å komme hit. Jeg ønsker å hjelpe laget med å score mange mål, gjøre supporterne glade og ha en god sesong med KBK, sier Guèye.

  Kristiansund rykket i fjor opp til Eliteserien og forsterker seg på spissplass før sesongstart. KBK-trener Amund Skiri har tidligere jobbet sammen med Guèye i Aalesund.

  – Han er en hardtarbeidende trener, og det liker jeg. Han er en som jeg har jobbet med etter treninger også, med ekstra oppfølging. Da Amund kontaktet meg, syntes jeg det var et godt tidspunkt for å komme og spille for ham, sier Guèye.

  KBK serieåpner borte mot Lillestrøm i starten av april.

  (©NTB)

  Pape Habib Guèye
  Foto: NTB
 • Klaveness vil igjen stilla til val i Uefa-styret

  Lise Klaveness ynskjer å gjera eit nytt forsøk på å bli medlem i styret til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

  Det fortel den norske fotballpresidenten i eit intervju med dansk Radio 4. I fjor fekk ho nest færrast stemmer i eit felt på elleve kandidatar til val av sju styreplassar. (NTB)

  Lise Klaveness
  Foto: Emilie Holtet / NTB
Terland
Molde-spilleren Emil Breivik måtte bæres ut på båre etter stygg skade i cupfinalen.