Normal

Drillos kone raser mot fotballforbundet

Sigrun Vedelden mener Norges Fotballforbund oppførte seg respektløst og uærlig da ektemannen Egil Olsen måtte slutte som landslagssjef.

drillo

Egil Olsen og Sigrun Vedelden har vært gift i femten år. «Siggen» har ofte vært med fotballtrenern på landslagsoppdrag, som her i Lisboa.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Er det rart jeg er provosert? Toppfotballsjefen (Nils Johan Semb, journ.anm.) hadde IKKE blitt informert om at Egil skulle sparkes. Derimot hadde han fått beskjed fra den administrative ledelsen i NFF om at Egil ville trekke seg!, skriver Vedelden i et brev til VG.

Hun har vært gift med Egil Olsen siden 1998, og mener ektemannen ble presset ut av stillingen som landslagssjef i fotball da han sluttet for knappe to uker siden.

Troppet opp på presidentens kontor

Drillo ble bedt om å gi med bare to kamper igjen i VM-kvalifiseringen, som han uansett skulle gi seg etter (med mindre Norge ved et mirakel skulle ta seg til VM). Per Mathias Høgmo ble hentet inn som hans erstatter.

Siem

Kjetil Siem mener Vedeldens kritikk er upassende.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

I helgen ble det kjent at Vedelden troppet opp på fotballpresident Yngve Halléns kontor etter avskjedigelsen.

I brevet til VG utdyper hun kritikken mot fotballforbundet.

– Generalsekretæren (Kjetil Siem, journ.anm.) antydet til og med overfor Egil at han på pressekonferansen selv skulle meddele at det var hans egen idé å gå av som landslagstrener umiddelbart.

– Begge disse utspill fra øverste administrative ledelse i NFF strider mot EN av grunnverdiene i norsk idrett: ÆRLIGHET, skriver Vedelden i brevet.

Siem: – Upassende

Olsen sier han ikke har hatt mye å gjøre med konas brevskriving.

– Hun er egenrådig og dette er hennes greie. Hun ble provosert av et innslag på TV, og da hun omsider hadde skrevet brevet, fikk jeg vite om det, sier han.

Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, liker ikke kritikken fra Vedelden.

– Jeg synes det er direkte upassende å komme med dette på denne måten nå. Egil hadde aldri gått av om han ikke var enig i det. Det ble iallfall gjentatt to ganger. Jeg sa «Egil, du skjønner at hvis du sier nei, stopper dette (ansettelsen av Høgmo). Du må støtte dette», sier han til VG.

Fotballnyheter