Hopp til innhold

Nordlie: – Det virker drastisk og unødvendig

Egil «Drillo» Olsen ble bedt om å slutte som landslagstrener selv om han bare hadde to kamper igjen. Det reagerer NRKs fotballekspert på.

Egil Olsen

Egil «Drillo» Olsen er ferdig som landslagstrener.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Tom Nordlie

Tom Nordlie er skeptisk til at Drillo måtte gå med bare to kamper igjen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Toppene i fotballforbundet forsøkte å forklare at Drillo selv valgte å gå av, men la ikke skjul på at de ba ham om å forlate stillingen sin.

NRKs fotballekspert Tom Nordlie er kritisk til at legendariske Drillo (71) ble bedt om å slutte med bare noen få uker igjen av sin langvarige karriere som landslagssjef.

– Det første jeg tenker er at jeg synes det er drastisk og unødvendig. På en annen side regner de vel med å skape noe ny energi hvis de har mistet troa på dette i spillertroppen, sier Nordlie.

Scheie: – Overraskende at Drillo må gå før tiden

Før dagens overraskende nyhet var det kjent at Olsen skulle lede Norge ut VM-kvalifiseringen. Den avsluttes i midten av oktober. Etter det skulle en etterfølger ta over.

Det er oppsiktsvekkende at Drillo ble bedt om å gå før tiden, sier NRKs fotballkommentator Arne Scheie.

– Det er ekstremt overraskende at han ikke fullfører kontrakten og leder laget i de to siste kampene. Dette hadde han også signalisert selv at han ville, sier Scheie til NRK.no.

– Er du enig i at det virker drastisk at dette skjer så rett før Drillo var ferdig?

– Det virker litt voldsomt og plutselig, jeg er enig i det. Men det virker som Hallén tror at Norge kan komme til VM med Per-Mathias ved roret. Og hvis det skulle skje, så vil jo dette være en kjempeansettelse, sier Scheie.

Hør hva Yngve Hallén, Per Mathias Høgmo og Egil Olsen hadde å si de første minuttene på pressekonferansen.

Se video fra pressekonferanse med Per-Mathias Høgmo, Egil Drillo Olsen og fotballpresident Yngve Hallén.

Drillo: – Jeg kunne blitt sittende

Drillo selv svarte vagt på om han følte at han hadde fått sparken.

– Både ja og nei. Hadde jeg sagt at jeg ville ha de to siste kampene, hadde ikke Per-Mathias tatt jobben. Så jeg kunne sagt nei, sier Drillo.

– Jeg synes det er overraskende og litt rart. Det er likevel ikke sånn at jeg ser på dette som veldig dramatisk, jeg var uansett innstilt på å bare sitte noen få kamper til, sier Drillo, som flere ganger gjentok at han ikke bryr seg om «småborgerlige begreper som ære».

– Følte du deg presset?

– Jeg er såpass tøff i hodet at jeg ville sagt nei om jeg ville ha jobben lenger. Jeg er overrasket, og det hadde vært gunstigere både for norsk fotball og for meg om det hadde kommet litt tidligere, for eksempel rett etter Sveits-kampen. Men jeg er mer overrasket enn sur og bitter, sier 71-åringen.

– Unødvendig med to kamper igjen

Tom Nordlie synes det er trist hvis Drillo har følt seg presset ut.

– Jeg vet jo ikke hva som har skjedd internt, men sett utenfra er det unødvendig med Drillos meritter og hva han har gjort for Norge. Det er bare to kamper igjen. Utenfra virker det unødvendig. Men hvis spillertroppen har mistet troa, kan det være fornuftig. Tanken er i så fall å skape optimisme, sier Nordlie.

– Hvor trist er dette for Drillo?

– Det er aldri moro å måtte gå av. Det er liksom helt på oppløpssiden, og jeg hadde håpet at Drillo på sine eldre dager skulle få gå av med litt større verdighet enn det her, sier Nordlie.

Trist sorti for trenerlegenden

Den levende landslagslegenden Egil Olsen var inne i sin andre periode som trener for det norske laget. Han fikk fram ekstreme resultater med Norge på 90-tallet, men har møtt større problemer i sin andre periode.

Etter det forsmedelige 0-2-tapet mot Sveits i forrige landskamp uttalte Drillo at han var så preget at han måtte flykte til fjells.

– Jeg har hatt nok med meg selv de siste dagene. Det var tungt etter Sveits-kampen siden tapet bortimot knuste drømmen om Brasil. Jeg har roet ned på hytta på fjellet og sett fotball på TV-en der alene, sa «Drillo» til NRK.no.

– Det er selvfølgelig litt surt å slutte rett etter den kampen, sa Drillo på dagens pressekonferanse.

Prosessen for å finne ny landslagstrener har blitt ledet av fotballpresidentt Yngve Hallén, visepresident Bjarne Berntsen, generalsekretær Kjetil Siem og toppfotballsjef Nils Johan Semb. Forbundsstyret melder at de ansatte Høgmo på torsdagens styremøte.

Egil Olsen

Reportasje fra arkivet: En åpenhjertig Drillo snakker ut om fadesen mot Sveits.

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten