NRK Meny
Normal

– Mitt beste Sverige-minne er å tape 4-2

STOCKHOLM (NRK.no): Landslagssjef Egil Olsen ergrer seg over aldri å ha vunnet over Sverige, og håper endelig å bedre den begredelige statistikken etter kveldens treningskamp.

Egil "Drillo" Olsen

Landslagssjef Egil Olsen håper å bedre statistikken mot Sverige i kveldens kamp.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Sverige har vært en slags storebror. Statistikken min mot dem er i alle fall ikke særlig bra. Jeg har vært med på å slå de fleste store nasjonene i verden, men ikke Sverige, sier Egil Olsen.

Zlatan Ibrahimovic

Det er liten tvil om at det er Sveriges kaptein Zlatan Ibrahimovic som blir den største stjernen på banen under kampen mellom Norge og Sverige.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Verken som spiller eller trener har landslagssjefen klart å beseire svenskene.

I kveld skal han stå på sidelinjen og forsøke å sikre en etterlengtet norsk seier når lagene møtes til treningskamp i Friends Arena i Stockholm.

– Jeg er så gammel at jeg husker vi spilte landskamp mot Sverige på 70-tallet. Vi tapte, men jeg ble kåret til banens eller Norges beste, akkurat det husker jeg ikke helt.

–Men det sier i alle fall sitt, at mitt beste Sverige-minne er å tape 4-2, sier Olsen og humrer.

– Ikke spesielt bedre enn oss

Kveldens treningskamp kan være den siste sjansen «Drillo» får til å rette opp i statistikken mot Sverige, ettersom han maksimalt fortsetter til etter et eventuelt VM for Norge neste år.

Norge og Sverige har møtt hverandre hele 104 ganger. Statistikken viser kun 24 seiere til Norge, 22 uavgjorte og 58 tap.

«Drillo» tror Norge likevel bør ha gode sjanser mot Sverige i treningskampen, til tross for at Zlatan Ibrahimovic spiller fra start for «söta bror».

Egil "Drillo" Olsen

Norges landslagssjef under fotballandslagets trening på Söder stadion i Stockholm mandag ettermiddag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Vi møter et lag som sannsynligvis ikke er noe spesielt bedre enn oss akkurat nå. Bortsett fra Zlatan så klart, han er stjernen som vi ikke har.

– Han er Nordens beste fotballspiller og har knapt noen svakheter, sier «Drillo», og medgir at Sverige er to vidt forskjellige lag med og uten sin store stjerne og kaptein.

Debutanter fra start

Drillo beskriver Sverige som et mer «omstendelig» spillende lag enn Norge.

– De er ikke like fremoverrettet som Norge, men defensivt ligner vi fælt, analyserer han.

Landslagssjefen har valgt en relativt ny startoppstilling, og lar blant annet begge debutantene i troppen spille fra start – Stefan Johansen på midtbanen og Omar Elabdellaoui på backplass.

Hele ni av spillerne som er tatt ut til Sverige-kampen var med på å sikre bronsemedalje til Norge i U21-EM i sommer.

Konturerene av "nye" Norge

Olsen medgir at det er konturene av Norges nye landslag man får se i treningskampen mot Sverige.

– Men vi har vært yngre tidligere, så det er ikke noe nytt å ha et ungt lag. Flere av dem har spilt A-landskamper før, så det er ikke noe uerfarent lag vi stiller med, forsikrer han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.