Drillo: – Vi er svekket

I verste fall er tre sentrale spillere ute før EM-kvalifiseringskampen mot Kypros tirsdag.

Norge

Mohammed Abdellaoue (t.v) og Henning Hauger (t.h) er i beste fall usikre til kampen mot Kypros. Kaptein Brede Hangeland (midten) må stå over på grunn av karantene.

Egil Olsen

«Drillo» er overrasket over Hannovers utbrudd mot NFF.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix
Thor Einar Andersen

Thor Einar Andersen vil dobbeltsjekke Mohammed Abdellaoue og Henning Hauger.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Man vet ikke på forhånd hvor sterkt vi står nå. Men det er klart at vi er svekket uten sentrale spillere som Brede Hangeland, Mohammed Abdellaoue og Henning Hauger, sier landslagssjefen.

Lagkaptein og midtstopper-bauta Hangeland mister EM-kvalifiseringskampen mot Kypros på grunn av karanterene etter gule kort.

I tillegg er midtbaneankeret Hauger og superspissen «Moa» Abdellaoue i beste fall usikre til møtet tirsdag. Begge sliter med lyskeproblemer, ifølge Hannovers medisinske personell.

Dermed står Drillo mest sannsynlig uten tre viktiger brikker til kampen på Ullevaal, men først må landslagslegen sjekke om de to sistnevnte kan spille.

Overrasket over Hannover-reaksjon

Landslagsledelsens ønskede dobbeltsjekk av Abdellaoue og Hauger vakte tirsdag sterke reaksjoner i Hannover.

– Vi kan ikke gjøre noe med den avgjørelsen, men jeg er irritert på oppførselen til (det norske) forbundet, slo Hannover-manager Jörg Schmadtke fast overfor DPA.

Klubben truer nå med å bryte samarbeidet med Norge hvis de blir tvunget til å sende spillerne, uten at det er problematisk for Drillo.

– Det er litt overraskende at de reagerer på denne måten. Vanligvis har vi ingen problemer med dette. Vi har et veldig klart reglement som vi alltid har brukt uten å skape noen særlig konflikt, sier Drillo til NRK.

– Vil ikke ofre halvskadet «Moa»

I likhet med landslagslegen understreker han at de ikke vil bruke en spiller som «Moa» om det ikke kan forsvares.

– Her har vi et dyktig legepersonell, og vi vil ikke sende en halvskadet Moa på banen mot Kypros, sier Drillo.

– Hvis dere finner ut at Moa ikke kan spille på tirsdag. Hva mister landslaget etterdet du har av ham den siste tiden i Tyskland?

– Moa er på mange måter spesiell. Han er en typisk goalgetter. Det er ikke alltid han bidrar så mye ut over det, men han scorer på en meget høy andel av de mulighetene han får, sier Olsen.

«Plan B»

Landslagssjefen forteller at han har en «plan B» klar om Hannover-spillerne er ute. Da vil det hentet inn erstattere.

– Vi henter ikke inn med en gang. Først må legen sjekke Abdellaoue og Hauger, så får vi ta et standpunkt etter det, sier Olsen.

Fotballnyheter