Carew tilbake på landslaget

John Carew er tilbake i landslaget. Han ble tatt med i troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Island og Danmark.

Aston Villas John Carew

John Carew er tilbake i landslagstroppen

Foto: Nick Potts / AP

Carew har vært klubbløs siden han spilte noen minutter for Stoke i FA-cupfinalen i mai, men skrev nylig under for Championship-klubben West Ham, og fikk 22 minutter i debutkampen for sin nye klubb søndag.

Norge møter Island hjemme fredag 2. september og Danmark i København tirsdag 6. september. Sistnevnte kamp blir helt avgjørende for mulighetene for norsk deltakelse i fotball-EM i Polen og Ukraina neste sommer.

- Island er ikke dårlige

Norge storspilte og slo Tsjekkia 3-0 i generalprøven tidligere denne måneden. Men Drillo tror ikke på noen lett vei likevel. Ikke engang mot Island.

- De var nede på seedingsnivå seks i VM-trekningen nylig, og det er jeg overrasket over. Så dårlig er ikke Island.

- Jeg tenker mest på den kampen, fordi den er først. Men selvsagt ligger det bak at vi skal møte Danmark noen dager seinere, sa Drillo da han presenterte troppen.

Video: Se Drillo presentere troppen:

Video EM-uttaket til Island- og Danmark-kampene

EM-uttaket til Island- og Danmark-kampene

- Fire poeng trolig nok

- Vi går selvsagt for seks poeng, men skal være fornøyd med fire. Da har vi en god sjanse til i alle fall å nå en playoff, sa Egil Drillo Olsen da han presenterte uttaket.

Uttaket av John Carew begunner han slik:

Egil Olsen

- Fire poeng er trolig nok til playoffplass, sier Drillo

Foto: NRK

- Han er tatt ut på bakgrunn av det han har gjort før, og på grunn av sin spisskompetanse. Han har nettopp funnet seg ny klubb, og han kommer til å spille flere kamper før landskampene. Vi har en tett dialog med ham og ser hva han gjør i de nærmeste kampene, sa Drillo.

- Og i hvilken rolle ser du for deg Carew i kampene?

- Jeg har ikke sagt noe om startelleveren ennå, repliserte Drillo.

Mulighet for Bjørn Helge Riise?

Bjørn Helge Riise er en av dem som er utelatt fra troppen. Fulham-spilleren har vært skadet, men Drillo gir en liten åpning.

- Han har trent alternativt hittil. Først i disse dager er han tilbake i vanlig trening. Vi vil følge utviklingen hans. Hvis den blir god nok, er det ikke umulig at han blir tatt med. Hvis vi ønsker å ta med en utespiller til i troppen, så gjør vi det, sa Drillo.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Barcelona ble cupmestere

  Barcelona kjørte over Athletic Bilbao i den spanske cupfinalen lørdag kveld og sikret dermed sin første tittel på to år.

  Lionel Messi scoret to ganger, mens Antoine Griezmann og Frenkie De Jong scoret en gang hver i 4-0-seieren.

  Klubben har også mulighet til å vinne den spanske ligaen denne sesongen.

  Copa del Rey - 2020/21 Final - FC Barcelona v Athletic Bilbao
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Chelsea til FA-cupfinale - slo City

  Chelsea tok seg til finale i FA-cupen lørdag kveld etter seier mot Manchester City.

  Det var 0-0 til pause, men etter hvilen utnyttet Hakim Ziyech slurv fra City-forsvaret. Timo Werner førte ballen fremover på siden, og spilte den forbi City-keeper Zack Steffen som stod helt feilplassert. Fra ti meter satte han enkelt kampens eneste mål.

  Det er den første turneringen Manchester City røk ut av denne sesongen. De har fortsatt mulighet til å vinne ligacupen, ligaen og mesterligaen.

  Den andre semifinalen spilles søndag mellom Leicester og Southampton. Finalen spilles 15. mai.

  FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City
  Foto: Adam Davy / Reuters
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters