NRK Meny
Normal

Utrent Carew ut av troppen

Landslagsledelsen mener at John Carew er for dårlig trent og har ikke tatt han med i troppen til tirsdagens landskamp mot Litauen.

John Carew

John Carew må nå komme seg i form og finne seg en ny klubb i løpet av sommeren.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

På grunn av kort tid mellom landskampene mot Portugal og Litauen på begrenset treningsgrunnlag, er John Carew ikke aktuell for morgendagens privatlandskamp mot Litauen, heter det i en pressemelding fra Norges fotballforbund.

- Han vil derfor ikke være en del av landslagstroppen videre i samlingen, sa landslagets pressetalsmann Jon Mørland mandag.

Carew virket tung i kampen mot Portugal og ble byttet ut etter 60. minutter.

– Han er i brukbar fysisk form. Men jeg skulle gjerne sett ham enda skarpere i kantene, sa landslagssjef Egil "Drillo" til NRK etter kampen.

Les: - Skulle gjerne sett Carew enda skarpere i kantene

Carews agent, Per A. Flod, kjenner ikke så mye til hvorfor Carew nå er ute av landslagstroppen.

- Jeg vet ingen ting om hva som har skjedd. Jeg har en avtale om at jeg skal snakke med ham seinere i dag, sier Per A. Flod til NRK.

Er det riktig å utelate Carew fra troppen mot Litauen? Diskutere nederst i saken!

Lite spilletid

Carew som har erfaring fra både spansk, tyrkisk, italiensk, franske og engelsk toppfotball, har fått lite spilletid denne sesongen.

Carews hadde tillit i Aston Villa i starten av sesongen, men det endret seg da hans gamle manager Gérard Houllier tok over Ason Villa.

Houllier satte nordmannen ut av laget «så Carew kunne komme seg tilbake i form», noe nordmannen reagerte på.

Carew, som tidligere hadde vært i konflikt med Houllier i perioden i Lyon, kom igjen i unåde hos franskmannen ble leid ut til Stoke City, men der ble han stoppet av en ryggskade. Totalt fikk Carew 13 opptredener i Stoke-trøya og scoret to mål. Nå er kontrakten med Villa omme, og Carew er klubbløs.

Egentrening

Etter at sesongen var ferdig i England 14. mai har Carew for det meste trent på egen hånd. Han hadde tilbud om å trene med gamleklubben Vålerenga slik som Morten Gamst Pedersen og Mohammed Abdellaoue gjorde i forkant av landskampen, men Carew valgte å prioritere annerledes. Så spørs det om de prioriteringen var riktige.

Landslaget på Ullevaal

John Carew var ikke med da landslaget trente på Ullevaal stadion mandag.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.