Dommere vurderer Chelsea-boikott

Flere av dommerne i Premier League diskuterer om de skal nekte å dømme kamper der London-klubben spiller.

Mark Clattenburg

Mark Clattenburg legger det røde kortet ned i lommen igjen etter å ha vist ut Chelseas Branislav Ivanovic forrige helg.

Foto: Adrian Dennis / AFP

Dommerne vurderer boikott etter at Chelsea har anklaget dommer Mark Clattenburg for å ha kommet med rasistiske kommentarer i forrige helgs kamp mot Manchester United.

John Obi Mikel (t.h.) og Mark Clattenburg

John Obi Mikel (t.h.) snakker med dommer Mark Clattenburg under kampen på Stamford Bridge forrige helg.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

I kampen, som Chelsea tapte 3-2, fikk laget to spillere utvist og i etterkant anklaget Chelsea dommer Clattenburg for å ha kommet med rasistiske uttalelser mot John Obi Mikel og Juan Mata.

Clattenburg, som nekter for anklagene, etterforskes nå både av politiet og Det engelske fotballforbundet (FA).

– Ikke første gang

Den tidligere toppdommeren Clive Wilkes sier til tabloidavisen The Sun at han har snakket med tidligere kolleger og at de vurdere å nekte å dømme klubbens kamper.

Ifølge Wilkes er det ikke første gang at klubben anklager dommere.

– Husk at det ikke er første gang Chelsea angriper en dommer, det har vært Anders Frisk og Graham Poll, sier Wilkes til The Sun.

En av episodene Wilkes viser til er med den svenske dommeren Anders Frisk som ble skjelt ut av daværende Chelsea-manager José Mourinho etter en mesterligakamp mot Barcelona i 2005.

Utskjellingen førte til at Frisk fikk drapstrusler mot seg og sin familie, og han kort etter valgte å slutte som dommer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Anders Frisk

Den svenske dommeren Anders Frisk under åttedelsfinalen i mesterligaen mellom Barcelona og Chelsea 23. februar 2005. Truslene Frisk mottok etter kampen førte til at han sluttet som dommer.

Foto: Albert / Reuters

– Nok er nok

– Jeg har vært i kontakt med mange av dommerne og det er sterke følelser når det gjelder det som har skjedd med Mark. Jeg vet at noen av dommerne til og med snakker om å boikotte Chelsea-kamper etter det som har skjedd, sier den tidligere toppdommeren.

I tillegg til å kritikken mot Chelsea mener også dommerne at det får for lite støtte av det engelske fotballforbundet.

– Noen av dommerne sier at nok er nok. Det er ingen overdrivelse å si at dommerne her i landet aldri har følt seg verre, sier Clive Wilkes.

Fått støtte av Wenger og Ferguson

Dommer Clattenburg, som ikke får dømme denne helgen, har fått støtte fra Arsenal-manager Arsène Wenger og Manchester Uniteds Alex Ferguson.

– Jeg tror ikke han ville si noe slikt. Jeg nekter å tro det. Det er utenkelig, sa Ferguson til pressen fredag.

Graham Poll (t.v.) og Jose Mourinho

Dommer Graham Poll (t.v.) fikk gjennomgå av daværende Chelsea-manager Jose Mourinho under en kamp mot Manchester United på Stamford Bridge 9. mai 2007.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Han viser til sin lange erfaring i britisk fotball med både spillere og dommere.

– Jeg har aldri hatt en spiller de siste 15 årene som har kommet til meg og sagt at dommeren har brukt stygge ord, sier Ferguson.

Fergusons forsvar av Clattenburg kommer dagen etter at Arsène Wenger ga sin støtte til dommeren.

Les også: Wenger blander seg inn i Clattenburg-konflikten

De to managerne, Ferguson og Wenger, møtes lørdag formiddag til toppkamp på Old Trafford, et oppgjør som tidligere har endt skarpe utfall mot dommerne.

Fotballnyheter