Det glapp for Tottenham

Tottenhams mesterligaplass er i akutt fare etter hjemmetapet 1–2 for Norwich mandag.

Tottenham - Norwich

Anthony Pilkington scoret første målet da Norwich slo Tottenham i London

Foto: PAUL HACKETT / Reuters

London-lagets tidligere tilsynelatende sikre plass i mesterligaen – eller i det minste kvalifiseringen – har blitt mer og mer usikker etter bare én seier på de siste åtte kampene.

For etter en flott høst og vinter, har det gått på tverke for Tottenham i vår. Nedturen begynte samtidig med at Harry Redknapp ble lansert som storfavoritt til å ta over som engelsk landslagssjef etter sommerens EM.

Tottenham gikk nemlig meget offensivt ut, og det fikk de svi for mot et Norwich-lag som overrasket med å også gå offensivt ut. De angrep så snart sjanse bød seg og skapte sjanse på sjanse. Det hadde ikke hjemmelaget regnet med.

– Vi spilte elendig

Harry Redknapp

Tottenham-manager Harry Redknapp la om til en svært offensiv formasjon mot Norwich. Det straffet seg, og nå må han se at mesterliga-plassen er i ferd med å forsvinne

Foto: BEN STANSALL / Afp

– De (Norwich) fortjente dette. Vi spilte elendig i dag. Jeg endret systemet til 4-4-2, og det ble altfor åpent. Det ble en veldig vanskelig dag for gutta våre i forsvaret i dag. Vi hadde en elendig dag, men vi kan ikke gjøre annet enn å ta oss saooem i de siste kampene, sa Tottenhams manager Harry Redknapp.

Nå pustes de sterkt i nakken av både Chelsea og Newcastle, mens Arsenal på plassen foran kan rykke fra. Med seier over Norwich hadde de gått forbi sine byrivaler Arsenal, iallfall midlertidig. Nå blir alt så mye vanskeligere.

– En fenomenal kamp av oss!

– Det var en fenomenal kamp av oss. Vi var gode fra start til slutt. Jeg har nettopp fortalt spillerne mine at denne kampen var kolossal fra deres side, og jeg har sett noen kamper, sa en fornøyd Norwich-manager Paul Lambert.

Norwich jubler

Men disse kan juble. Norwich ra hatt en formidabel sesong etter opprykket til Premier League, og sikret seg tre fortjente poeng i London

Foto: BEN STANSALL / Afp

Kampen på White Hart Lane ble underholdende nok, men det var ikke minst fordi Tottenhams forsvar hele tiden gikk opp i limingen. Det var spesielt tydelig ved Norwichs ledermål etter et snaut kvarter. Da klarerte Tottenham ballen to ganger i egne medspillere før Anthony Pilkington fikk ballen servert for blankt mål og satte inn gjestenes ledermål.

Norwich var best før pause, og ble sannsynligvis snytt for straffe. I stedet utliknet Tottenham, Jermain Defoe ble spilt gjennom og lobbet elegant over keeper John Ruddy.

I tverrliggeren og ned

1–1 ved pause var Tottenham mest fornøyd med. Begge lag gikk offensivt ut i andre omgang, og begge skapte store sjanser. Gareth Bale sendte av gårde et skudd som slo i tverrliggeren og ned, men ikke bak streken. To minutter etterpå smelte Elliott Bennett inn 2–1 for de grønnkledde gjestene fra 16-meterstreken.

Tottenham hadde flere sjanser mot slutten, men kunne ikke hindre et hjemmetap.

Tottenham holder fortsatt fjerdeplassen, men nå er Newcastle bare målforskjellen bak. Newcastle tok en sikker 2-0-seier over Bolton hjemme i nordøst mandag. Haten Ben Arfa og Papiss Cissé scoret målene – sistnevnte har nå scoret ni mål på ti kamper siden han kom til Newcastle i januar.

Chelsea kan vippe Tottenham ut av mesterliga-plassen hvis de vinner nabooppgjøret mot Fulham seinere i kveld.

Everton i storform

Everton viste storform foran semifinale møtet med byrival Liverpool kommende helg. Laget hvilte flere sentrale spillere, men moste likevel Sunderland med fire mål i andre omgang. Magaye Gueye, Steven Pienaar, Leon Osman og Victor Anichebe scoret målene.

Artikkelen oppdateres

Fotballnyheter