Danskene snublet i generalprøven før kampen mot Norge

Det så lenge bra ut for Danmark. De åpnet kampen med frisk og fengende fotball. I noen minutter fikk de også lede 1-0 over England. Men England kom fryktelig tilbake. Et stykke ut i andre omgang ledet England 2-1 over Danmark. Det ble også sluttresultatet.

Danmark - England

Her utligner Englands Darren Bent i kampen mot Danmark i Parken.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Slik var Danmark - England

Det var Ashley Young som satte inn Englands 2-1-mål i det 68. minutt. Målet kom nermest som et naturlig resultat av at England tok mer og mer over kampen i andre omgang. Tempoet dalte i andre omgang, og England fikk mer og mer kontroll.

Morten Olsen

Danskenes landslagssjef Morten Olsen like før landskampen mot England onsdag kveld.

Foto: JØRGENSEN JAKOB / Ap

Fabio Capello

Englands landslagssjef Fabio Capello under oppvarmingen i Parken onsdag kveld.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters
Daniel Agger

Danskene feirer Daniel Aggers skåring. På dette tidspunktet ledet Danmark 1-0 over England.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters
Darren Bent skårer mot Danmark

Slik utmanøvrerte Darren Bent danskenes keeper Thomas Sørensen.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters
Men det var danskene
som åpnet best, og til tider viste de festfotball i første omgang. Danskenes Daniel Agger skapte «dejlig» fotballstemning i Parken med sitt 1-0-mål etter bare 8 minutter. Men England kom fryktelig tilbake, og utlignet bare to minutter senere. Målskårer for England var Darren Bent. I Danmark går diskusjonen på om England burde ha vært avblåst for offside i forbindelse med skåringen.

– Jeg syns vi spilte en meget god kamp, sier dansk landslagssjef Morten Olsen til dansk TV2.

Bendtner markerte seg tidlig

Danskenes Niklas Bendtner markerte seg tidlig, og var med på å gi danskene håp om en virkelig hyggelig aften i Parken. Kampen var ikke gammel da han var frempå med kampens første danske avslutning. Etter 30 minutter var det bare stolpen som kunne hindre dansk skåring.

Christian Eriksen briljerte

En annen av Danmarks store spillere i første omgang var Ajax-spiller og 18-åring Christian Eriksen. Det var hans innlegg som gjorde 1-0-målet mulig. Den unge dansken imponerte stort på midtbanen i første omgang.

– Personlig gikk dette riktig godt. Men laget tapte og det likte jeg selvsagt ikke. Nå er jeg klar for kampen mot Norge. Spiller vi slik som dette mot Norge kan dette bli riktig bra, sier Christian Eriksen til dansk TV2.

England jobbet seg inn i kampen

Etter 40 minutter hadde England ballen i nota. Theo Walcott satte ballen i mål, men Frank Lampard sto i offside. Dette var kanskje et varsel om at England var i ferd med å gripe fatt og ta kontrollen i kampen. Agger hadde allerede utlignet til 1-1, og etter 68 minutter kunne Ashley Young sette inn vinnermålet.

Testet forsvaret

Foran kampen mot Norge ville danskenes landslagstrener Morten Olsen teste ut hvilke våpen har har til å stoppe de norske angriperne, med John Carew i spissen. Valget falt på Mathias Zanka Jørgensen som midtstopperkollega med Daniel Agger. Olsen fikk trolig de svarene han ville, og byttet Zanka Jørgensen ut med Wolfsburgs Simon Kjær i andre omgang.

Lindegaard kom ikke innpå

En overgang til Manchester United førte ikke til at Aalesunds tidligere burvokter Anders Lindegaard fikk spille dagens kamp mot England. Danmarks førstevalg på keeperplassen Thomas Sørensen er frisk og landslagstrener Morten Olsen er klar på at Sørensen er i førsteelleveren.

Til dansk TV2 sa Anders Lindegaard at han svært gjerne skulle ha spilt i denne kampen mot England.

I andre omgang så det imidlertid ut som om Lindegaard skulle få sjansen. Thomas Sørensen fikk behandling for en skade, og Lindegaard ble sendt i oppvarming. Det ble imidlertid bare med oppvarmingen, og Sørensen sto kampen ut.

Viktig gjennomkjøring for Danmark

Dagens kamp var en viktig gjennomkjøring for Danmark, før de skal møte Norge i «slaget om norden». Dette er laget som danskene startet med i dag:

1 Thomas Sørensen
6 Lars Jacobsen
4 Mathias Jørgensen
4 Daniel Agger
5 Simon Poulsen
17 William Kvist
2 Christian Poulsen
10 Dennis Rommedahl
17 Christian Eriksen
11 Michael Krohn-Dehli
11 Nicklas Bendtner

Her kan du holde deg oppdatert fra klokka 20.15

Slik var Englands lag ved kampstart:

1 Joe Hart
2 Glen Johnson
5 Michael Dawson
6 John Terry
3 Ashley Cole
7 Theo Walcott
8 Frank Lampard
16 Jack Wilshere
11 James Milner
18 Darren Bent
10 Wayne Rooney

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp