NRK Meny
Normal

Mats Møller Dæhli helten for Cardiff - utliknet fem minutter på overtid

Ny kontrakt i Premier League virket fjernere enn noen gang for Cardiff da de lå under 2-3 mot West Bromwich. Fem minutter på overtid dukket imidlertid Mats Møller Dæhli (19) opp og ga Cardiff nytt håp i nedrykkskampen.

Møller Dæhli

Mats Møller Dæhli og lagkameratenen slipper jubelen løs etter at nordmannen utliknet til 3-3 borte mot West Bromwich fem minutter på overtid.

Foto: Rui Vieira / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette kan være vendepunktet! Dette kan være starten på en stor avslutning på sesongen for Ole Gunnar Solskjær og Cardiff, sier NRKs fotballkommentator Arne Scheie etter at Mats Møller Dæhli kom inn fra benken og reddet 3-3 mot West Bromwich fem minutter på overtid.

Arne Scheie

Arne Scheie tror Mats Møller Dæhlis 3-3-scoring kan være starten på en stor avslutning på sesongen for Cardiff.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Scoringen sørget for at avstanden opp til Bromwich på trygg plass fremdeles bare er tre poeng - ikke seks poeng som ville vært utfallet ved tap.

– Den scoringen kan bli utrolig viktig! Nå er det fortsatt muligheter for ny Premier League-kontrakt for Cardiff, sier Scheie.

– Jeg er veldig fornøyd

Selv var Møller Dæhli lettet etter nettkjenningen.

– Jeg synes vi fortjente målet fordi vi spilte bra i hele andreomgangen. Jeg hadde en sjanse før scoringen og bommet, så jeg tenkte at jeg trengte en til. Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk den, sier Mats Møller Dæhli til BBC.

– Beskjeden fra manageren er at vi aldri skal gi opp og han forteller oss at vi fortjener flaksen. Vi har ennå tro på at vi kan holde oss i Premier League, sier Dæhli.

At nettopp 19-åringen fra Norge kan bli avgjørende i sesongavslutningen, er stort. Det mener Arne Scheie.

– Det er jo fantastisk at det er Møller Dæhli som står for den scoringen. Dette er et minne for livet for ham, sier Scheie.

  • Se Premier League-tabellen nederst i saken!

– Fikk som fortjent

Manager Ole Gunnar Solskjær var naturligvis strålende fornøyd med den sene scoringen. Til BBC sier nordmannen at han det ene poenget var vel fortjent.

– Endelig fikk gutta det de fortjente. Å få ett poeng var veldig viktig fordi det ville vært vanskelig å løfte dem opp fra et tap her, sier manageren.

– Tap ville også betydd at West Brom hadde rykket fra oss. Spillerne vet hvor viktig dette poenget er. Nå kan de sanke flere i ukene som kommer, fortsetter Solskjær.

Om Cardiff klarer det, er muligheten absolutt til stede for at det blir Premier League-spill også i 2014/2015, tror Scheie.

Mats Møller Dæhli

Mats Møller Dæhli scoret sitt første mål for Cardiffs A-lag. For en viktig scoring det kan vise seg å være!

Foto: Rui Vieira / Ap

– Solskjær må ha tre lag bak seg på tabellen. Nå tror jeg tre av følgende fire lag må spille på nivå to neste sesong: Fulham, West Bromwich, Sunderland og Cardiff, sier Scheie.

Marerittstart

Solskjær fikk en verst tenkelig start på den skjebnesvangre kampen mot tabellnaboen da Morgan Amalfitano lobbet inn 1-0 til vertene før to minutter var spilt.

Syv minutter senere hadde ball nummer to funnet veien forbi Cardiff-keeper David Marshall. Graham Dorrans var mannen bak scoringen.

Cardiff kom tilbake til 2-2 etter scoringer av Jordan Mutch og Steven Caulker, men tre minutter på overtid scoret Thievy Bifouma 3-2 for vertene.

Så dukket Møller Dæhli opp og sendte Cardiff-fansen til himmels.

– At Solskjær klarer å få spillerne til å kjempe seg inn i kampen igjen, og til slutt redde ett poeng, er utrolig viktig. Et tap i dag - ja, da tror jeg håpet om fornyet kontrakt i Premier League ville vært ute, sier Scheie.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.