Hopp til innhold

Fotball

 • Haaland undersøkt i Barcelona etter landslagsforfall

  Erling Braut Haaland ble sendt rett til Manchester Citys spesialister i Barcelona etter at han måtte trekke seg fra Norges landslagssamling med lysketrøbbel.

  Haaland pådro seg skaden i FA-cupkampen mot Burnley noen dager før det norske landslaget samlet seg i Spania foran de to første EM-kvalifiseringskampene.

  Der ble det tidlig klart at jærbuen ikke kunne være med videre og ta del i oppgjørene mot Spania og Georgia. Han forlot laghotellet tirsdag og reiste deretter til Barcelona for videre undersøkelser, opplyser far Alfie Haaland til TV 2.

  – Det var veldig overraskende. Jeg visste ingenting. Han ringte meg og sa at de hadde tatt noen bilder og funnet noe som ikke var bra, sier pappa Haaland.

  Manchester City sender ofte spillere til et samarbeidssykehus i den katalanske hovedstaden for å undersøke skader.

  – Ja, Manchester City har et samarbeid med et sykehus i Barcelona. Han har vært der for ytterligere sjekker og behandling. Nå har han vært her (Marbella) et par dager sammen med fysio fra klubben. Så han får god oppfølging, forteller Alfie Haaland.

  Haaland kjemper mot klokken for å bli klar til storkampen mot Liverpool i ligaen 1. april. Jærbuen har scoret 28 mål i Premier League denne sesongen.

  (©NTB)

  mfkcpex_XCs
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Brann sløste enormt mot FCK

  Brann er fortsatt ubeseiret i 2023 etter 1-1-møtet med FC København torsdag. I treningskampen kom bergenserne til store muligheter etter pause, men gjestene sløste med sjansene, skriver NTB.

  Begge målene var straffesparkscoringer.

  De danske vertene gikk opp i 1–0 ledelse ved Mamoudou Karamoko etter knappa halvtimen spilt. Brann utlignet 13 minutter senere ved Aune Heggebø.

  Bortelaget burde ha tatt ledelsen etter hvilen, men Heggebøs straffescoring i det 41. minutt ble Branns eneste mål i kampen.

  Bård Finne, Thore Pedersen, Felix Horn Myhre, Japhet Sery Larsen og Sivert Heltne Nilsen kom alle til store muligheter. Sistnevnte prøvde seg på et saksespark, og kun en feberredning avverget scoring.

  Etter pause byttet FC København seg svakere, og Brann koblet et skikkelig grep om kampen.

  Eirik Hornelands menn har imponert stort i vinter og er ubeseiret etter åtte oppgjør. To av dem ble vunnet i cupen mot Haugesund (3–1) og Sandefjord (3-0). Mange spår derfor et knakende godt comeback for Brann i Eliteserien.

  Aune Heggebø
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • FA åpner sak mot Manchester United

  Manchester United risikerer også å bli straffet etter søndagens dramatiske FA-cupkvartfinale mot Fulham. Klubben anklages for manglende kontroll på spillerne.

  Englands fotballforbund (FA) bekrefter i en uttalelse at det er satt i gang en disiplinærsak mot United. Der blir spillerne beskyldt for å omringe dommer Chris Kavanagh i det 71. minutt.

  FA mener United som klubb feilet med å ha kontroll på sine egne. Situasjonen oppsto etter at Willian stoppet en avslutning fra Jadon Sancho med hånden og på ulovlig vis avverget Manchester Uniteds 1-1-scoring.

  Hjemmelagets spillere reagerte på at Kavanagh ikke umiddelbart dømte straffe. Senere gikk han bort til VAR-skjermen, så episoden i reprise og pekte mot krittmerket. Samtidig gikk Fulham-leiren berserk og kjapt pådro gjestene seg tre røde kort. Målscorer Aleksandar Mitrovic gikk hardest ut mot dommeren med dytt og verbal skyllebøtte.

  Fulham risikerer harde sanksjoner fra FA, og særlig Mitrovic er i kjempetrøbbel. I England blir det spekulert i at serberen kan bli utestengt i lang tid.

  Manchester United snudde 0–1 til 3–1 med to spillere i overtall i søndagens kamp. Seieren ga semifinale mot Brighton i FA-cupen.

  (©NTB)

  fulham manu
  Foto: Jon Super / AP
 • Finne med i United-budkampen – vil ha fansen på laget

  Den finske gründeren Thomas Zilliacus bekrefter at han har lagt inn et bud på fotballstorheten Manchester United. Han vil kjøpe halve klubben.

  Lokalavisen Manchester Evening News er blant mediene som omtaler budet fra Zilliacus.

  Forretningsmannen er til daglig styreformann i sosiale medier-gruppen novaM Group. Han kaster seg inn i kampen om eierskapet i United gjennom et investeringsselskap han eier.

  Den andre halvdelen skal klubbens supportere ha muligheten til å ta kontroll over. Finnen ønsker også at fansen i så fall skal få en stemme i avgjørelser som skal tas gjennom en app.

  «Enhver idrettsklubb bør til syvende og sist tilhøre sine fans. Den nåværende utviklingen, der milliardærsjeiker og oligarker tar over klubber og kontrollerer dem som deres personlige lekeplasser, er ikke en sunn trend», heter det i en uttalelse fra Zilliacus. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP
 • The Guardian: United-beilere høyner budene

  Både sir Jim Ratcliffe og sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani skal ha høynet budene sine i håp om å ta over Manchester United. Det melder den engelske storavisa The Guardian.

  Foreløpig er det de to partenes bud som er kjent, men budene ganske så ulike. Mens Al Thani visstnok ønsker seg hele kaka av klubben, skal det være aktuelt med 69 prosent av klubben for Ratcliffes del.

  69 prosent er eierandelen til Glazer-familien.

  Fristen for å legge inn nytt bud var 22.00 onsdag kveld.

  Ineos chairman Jim Ratcliffe is pictured at Old Trafford
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund