NRK Meny
Normal

– Everton-spillerne må ha mange venner i Liverpool

Manchester City snudde den livsviktige kampen mot Everton og topper nå ligaen foran Liverpool. Premier League-avslutningen er blitt en thriller av de sjeldne.

Edin Dzeko, James Milner

Edin Dzeko (t.h.) scoret to livsviktige mål for Manchester City mot Everton lørdag kveld. Her jubler han sammen med James Milner.

Foto: Clint Hughes / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Romelu Lukaku

Romelu Lukaku skapte ny spenning med sin 3-2-redusering.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

– Dette var veldig hardt og intenst. Jeg tenkte i løpet av kampen at Everton-spillerne må ha mange venner i Liverpool. Du kan ikke slappe av etter å ha tatt ledelsen her, sier Manchester City-kaptein Vincent Kompany ifølge TV 2.

Ross Barkley ga Everton en drømmestart på oppgjøret på Goodison Park, men hjemmelaget fikk bare drøyt ti minutter i himmelen: City snudde kampen etter scoringer av superspissene Sergio Agüero og Edin Dzeko.

Seieren sender Manchester-laget et stort steg i retning Premier League-tittelen.

– Vi har to hjemmekamper igjen, men den siste tiden har vist oss at vi må være forsiktige. Du så det mot Sunderland da vi spilte uavgjort, sier Kompany.

– Opp til dem selv

City leder for øyeblikket ligaen – med like mange poeng som Liverpool – men er avhengig av å ta med seg alle poengene. Liverpool, som spiller mot Crystal Palace på mandag, er bak Manchester-laget med dårligere målforskjell. Ni mål skiller de to storklubbene.

– Det ser veldig lyst ut for City nå, med to kamper igjen. Nå er det bare opp til dem selv, sier NRKs mangeårige fotballkommentator, Arne Scheie.

Premier League-avslutningen ser ut til å bli en av de mest dramatiske på lenge. Selv om det nå er City som er i førersetet, er Arne Scheie mest imponert over hvordan Liverpool har fremstått denne sesongen.

– Jeg synes Liverpool har hatt en fantastisk sesong, så jeg har sagt at jeg tror de kommer til å vinne. Så ble det litt spenning igjen da de tapte for Chelsea, men Liverpool har uansett vært min favoritt. De vant 11 kamper på rappen før Chelsea-kampen, og det er vel omtrent like bra som Tottenham på 60-tallet. Det er veldig imponerende, sier Scheie.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vincent Kompany

– Jeg tenkte i løpet av kampen at Everton-spillerne må ha mange venner i Liverpool, sier Vincent Kompany etter den intense kampen mot Everton.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Lukaku skapte ny spenning

Oppgjøret ble en intens avslutning på en lang fotballdag i England. Ross Barkley fikk drømmetreff allerede etter elleve minutter av kampen. Everton-spilleren skrudde ballen helt opp i krysset fra 25 meter.

Men Manchester City og Sergio Agüero slo fort tilbake. I det 22 minutt banket argentineren ballen ned i korthjørnet fra spiss vinkel.

Like før pause var det Edin Dzekos tur til å treffe blink: James Milner la inn til Manchester-spissen som headet ballen i mål – helt nede ved stolperota.

Drøye tre minutter etter hvilen var Dzeko frempå igjen. Nasri ble spilt fri på venstrekanten og fant en umarkert Dzeko som enkelt satte inn 1-3. Flott av City, men fryktelig forsvarspill av hjemmelaget.

Da trodde de aller fleste på Goodison Park at kampen var avgjort, men etter drøye timen var plutselig Romelu Lukaku fri i feltet. Spissen headet ballen i stangen og i mål, og skapte ny spenning i kampen.

Men dessverre for Everton ble det ikke flere mål, og dermed må Liverpool-laget se langt etter mesterliga-plass.

Tomålsscorer Edin Dzeko smilte bredt etter kampen.

– Dette var utrolig viktig og jeg synes vi fortjente denne seieren. Vi er utrolig glad nå. Everton spilte veldig bra i dag, men vi scoret tre mål og nå er det bare to kamper igjen, sier Dzeko.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.