Mourinho: – Vi er i trøbbel

Chelsea holdt Atlético Madrid til uavgjort, men i løpet av semifinalen ble det klart at de trolig må klare seg uten sentrale spillere i både returoppgjøret og helgens viktige kamp mot Liverpool.

Atletico Madrid's midfielder Raul Garcia (L) comforts Chelsea's Czech goalkeeper Petr Cech after he was injured during the UEFA Champions League semifinal first leg football match Club Atletico de Madrid vs Chelsea FC at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April 22, 2014. AFP PHOTO/ DANI POZO

Atlético Madrids Raul Garcia var kjapt fremme for å sjekke hvordan det gikk med Petr Cech. Målvakten skadet seg da han kastet seg inn i stolpen for å redde et skudd.

Laster innhold, vennligst vent..

José Mourinho

José Mourinho har fått mye å tenke på etter semifinalen mot Atlético Madrid.

Foto: MURAD SEZER / Reuters

– Vi er i trøbbel. Vi har store problemer i laget nå, sier Chelsea-manager José Mourinho i et intervju sendt på Viasat Fotball.

Han sikter til at både Petr Cech og John Terry ble skadet i mesterliga-semifinalen mot Atlético Madrid.

Samtidig fikk både Frank Lampard og John Obi Mikel gule kort som gjør at de ikke får spille returoppgjøret i neste uke.

– Vi mistet keeperen og kapteinen vår, samtidig mistet vi to til neste kamp. Jeg hadde ikke så mye å smile for, sier Mourinho.

Cech kastet seg i stolpen

Spesielt Cech, Lampard og Terry er helt sentrale spillere for Chelsea, så det gir manageren naturlig nok hodebry at han risikerer å måtte klare seg videre uten alle disse.

Laget har nemlig ikke bare returoppgjøret i neste uke å tenke på. Søndag møter de ligaleder Liverpool i det som kan bli en ren kamp om å vinne Premier League. Skader har sjeldent passet dårligere.

– Premier League har vært snille med oss som gir oss den kampen søndag og ikke lørdag eller fredag, sier Mourinho syrlig.

– Men vi får bare kjempe og gi alt slik som gutta gjort i dag, legger han til.

Cech skal ha fått skulderen ut av ledd og måtte gå av banen allerede etter 15 minutter mot Atlético Madrid. Flere medier melder at han trolig må stå over mot Liverpool.

– Det er noe med skulderen hans, men vi vet ikke akkurat hva ennå, sier Cechs erstatter i Chelsea-målet, 41 år gamle Mark Schwarzer.

Cech skadet seg da han kastet seg rett i stolpen i et tigersprang av en redning. 31-åringen ble liggende på bakken og vri seg i smerter og det ble kjapt klart at han måtte avslutte kampen.

Verre ble det da også John Terry måtte hentes av lagets fysioterapeuter. Han så ut til å tråkke over, men klarte å ta seg av banen for egen maskin.

Parkerte bussen

FBL-EUR-C1-ATLETICO-CHELSEA 485618365

Atléticos spiss Diego da Silva Costa klarte ikke å overliste Chelseas kompakte forsvar.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Årets første semifinale i mesterligaen ble preget av Chelseas stramme forsvarsspill. Det var tydelig fra start at José Mourinhos menn først og fremst ønsket å holde nullen på besøk i den spanske byen.

Fernando Torres fikk spille fra start mot gamleklubben Atlético, men leverte en tam forestilling på topp for et lite angrepsvillig lag.

Hjemmelaget hadde ballen mest og produserte de største sjansene, men ble løpende veldig mye mellom det kompakte Chelsea-laget.

– Vi ville ikke ha mål imot, det var vår nummer én i dag. Vi drar til Stamford Bridge med 0-0, og får tro vi får gjort jobben der, sier André Schürrle.

Bratseth og Deila slakter taktikken

Rune Bratseth i Viasat-studioet tordnet mot Chelseas taktikk etter kampen.

– Jeg må si jeg blir litt lei meg når jeg ser et fotballag på dette nivået bruke en slik kamp til antifotball, sa han i studiosendingen.

– De bruker 90 minutt på å sparke bort ballen, og nei, jeg blir ikke imponert. Det er det enkleste i fotballen, det de gjør. Vi vil bli underholdt, ha krydder og mål, men det får vi ikke i det hele tatt. Det er ikke et fnugg av et forsøk på å score mål, sa Bratseth oppgitt.

Han får støtte av Strømsgodset-trener Ronny Deila.

– Jeg er så gal at jeg kan si at jeg heller ville ha tapt enn å spille sånn som dette. Man må gå i angrep og prøve på noe. Det er noe med ansiktet til fotballen utad. Men Mourinho driter i det. Han kommer til å skryte av gutta etterpå, sa Deila.

Fotballnyheter