Hopp til innhold

Mourinho: – Vi er i trøbbel

Chelsea holdt Atlético Madrid til uavgjort, men i løpet av semifinalen ble det klart at de trolig må klare seg uten sentrale spillere i både returoppgjøret og helgens viktige kamp mot Liverpool.

Atletico Madrid's midfielder Raul Garcia (L) comforts Chelsea's Czech goalkeeper Petr Cech after he was injured during the UEFA Champions League semifinal first leg football match Club Atletico de Madrid vs Chelsea FC at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April 22, 2014. AFP PHOTO/ DANI POZO

Atlético Madrids Raul Garcia var kjapt fremme for å sjekke hvordan det gikk med Petr Cech. Målvakten skadet seg da han kastet seg inn i stolpen for å redde et skudd.

Laster innhold, vennligst vent..

José Mourinho

José Mourinho har fått mye å tenke på etter semifinalen mot Atlético Madrid.

Foto: MURAD SEZER / Reuters

– Vi er i trøbbel. Vi har store problemer i laget nå, sier Chelsea-manager José Mourinho i et intervju sendt på Viasat Fotball.

Han sikter til at både Petr Cech og John Terry ble skadet i mesterliga-semifinalen mot Atlético Madrid.

Samtidig fikk både Frank Lampard og John Obi Mikel gule kort som gjør at de ikke får spille returoppgjøret i neste uke.

– Vi mistet keeperen og kapteinen vår, samtidig mistet vi to til neste kamp. Jeg hadde ikke så mye å smile for, sier Mourinho.

Cech kastet seg i stolpen

Spesielt Cech, Lampard og Terry er helt sentrale spillere for Chelsea, så det gir manageren naturlig nok hodebry at han risikerer å måtte klare seg videre uten alle disse.

Laget har nemlig ikke bare returoppgjøret i neste uke å tenke på. Søndag møter de ligaleder Liverpool i det som kan bli en ren kamp om å vinne Premier League. Skader har sjeldent passet dårligere.

– Premier League har vært snille med oss som gir oss den kampen søndag og ikke lørdag eller fredag, sier Mourinho syrlig.

– Men vi får bare kjempe og gi alt slik som gutta gjort i dag, legger han til.

Cech skal ha fått skulderen ut av ledd og måtte gå av banen allerede etter 15 minutter mot Atlético Madrid. Flere medier melder at han trolig må stå over mot Liverpool.

– Det er noe med skulderen hans, men vi vet ikke akkurat hva ennå, sier Cechs erstatter i Chelsea-målet, 41 år gamle Mark Schwarzer.

Cech skadet seg da han kastet seg rett i stolpen i et tigersprang av en redning. 31-åringen ble liggende på bakken og vri seg i smerter og det ble kjapt klart at han måtte avslutte kampen.

Verre ble det da også John Terry måtte hentes av lagets fysioterapeuter. Han så ut til å tråkke over, men klarte å ta seg av banen for egen maskin.

Parkerte bussen

FBL-EUR-C1-ATLETICO-CHELSEA 485618365

Atléticos spiss Diego da Silva Costa klarte ikke å overliste Chelseas kompakte forsvar.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Årets første semifinale i mesterligaen ble preget av Chelseas stramme forsvarsspill. Det var tydelig fra start at José Mourinhos menn først og fremst ønsket å holde nullen på besøk i den spanske byen.

Fernando Torres fikk spille fra start mot gamleklubben Atlético, men leverte en tam forestilling på topp for et lite angrepsvillig lag.

Hjemmelaget hadde ballen mest og produserte de største sjansene, men ble løpende veldig mye mellom det kompakte Chelsea-laget.

– Vi ville ikke ha mål imot, det var vår nummer én i dag. Vi drar til Stamford Bridge med 0-0, og får tro vi får gjort jobben der, sier André Schürrle.

Bratseth og Deila slakter taktikken

Rune Bratseth i Viasat-studioet tordnet mot Chelseas taktikk etter kampen.

– Jeg må si jeg blir litt lei meg når jeg ser et fotballag på dette nivået bruke en slik kamp til antifotball, sa han i studiosendingen.

– De bruker 90 minutt på å sparke bort ballen, og nei, jeg blir ikke imponert. Det er det enkleste i fotballen, det de gjør. Vi vil bli underholdt, ha krydder og mål, men det får vi ikke i det hele tatt. Det er ikke et fnugg av et forsøk på å score mål, sa Bratseth oppgitt.

Han får støtte av Strømsgodset-trener Ronny Deila.

– Jeg er så gal at jeg kan si at jeg heller ville ha tapt enn å spille sånn som dette. Man må gå i angrep og prøve på noe. Det er noe med ansiktet til fotballen utad. Men Mourinho driter i det. Han kommer til å skryte av gutta etterpå, sa Deila.

Fotball

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland