NRK Meny
Normal

Ber om nåde for Rooney

Wayne Rooney kan kanskje få spille i gruppespillet i neste års fotball-EM etter at spilleren han fikk karantene for å ha sparket ned, nå ber om nåde for engelsmannen.

Wayne Rooney

Wayne Rooney fikk det røde kortet etter at han sparket ned Dzudovic.

Foto: Darko Bandic / Ap

Wayne Rooney og Miodrag Dzudovic,

Miodrag Dzudovic ble sparket ned Wayne Rooney, men mener at det ikke var vondt ment.

Foto: Darko Bandic / Ap

Wayne Rooney fikk tre kampers karantene etter at han sparket ned Miodrag Dzudovic i den siste kvalifiseringskampen, men Montenegro-forsvareren bærer ikke nag til den mer kjente Manchester United-spilleren.

Ifølge Daily Mail skal han har skrevet et brev til det europeiske fotballforbundet for å få redusert straffen til Rooney.

– Etter min mening var det ikke sinne, men frustrasjon som gjorde at den engelske landslagsspilleren gjorde det han gjorde, skriver Dzudovic.

Han legger også vekt på at Rooney med en gang ba om unnskyldning for sparket og ikke la skylden over på noen andre.

– Han skjønte umiddelbart at han hadde gjort noe dumt og ba om unnskyldning. Waynes oppførsel er det beste eksempelet på oppriktighet, og bør være i tråd med det UEFA tenker på når de snakker om Fair Play, mener Montenegro-spilleren.

Kan anke

UEFA skal i løpet av uken sende en redegjørelse til Det engelske fotballforbundet FA hvor de vil begrunne hvorfor de har gitt Rooney tre kampers utestengelse. Hvis FA ikke synes at denne begrunnelsen er god nok kommer de trolig til å anke avgjørelsen.

Så spørs det om UEFA tar anmodningen til Dzudovic til følge.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.