NRK Meny
Normal

Bare to støttet England

England kom til avstemningen med store håp, men fikk bare to stemmer. Dermed ble de det første landet som ble slått ut i avstemningsrunden i kampen om å bli vertskap for fotball-VM i 2018.

Video Stor skuffelse i England over VM avgjørelsen

Stor skuffelse i England

England, som arrangerte VM i 1966, sendte både statsminister David Cameron, prins William og David Beckham til Zürich for å fronte søknaden de siste 48 timene før avstemningen. De trodde lenge at de hadde sjansen til å bli det sjette landet som skulle arrangere VM for andre gang.

David Beckham

David Beckham og England måtte innse at de endte sist i kampen om VM

Foto: Anthony Devlin / Ap
England ble utklasset

Så gikk det så ille som det kunne gå for England. De fikk bare to av 22 stemmer i første avstemningsrunde, og ble dermed slått ut allerede i første hinder. En tung skjebne for fotballens hjemland.

- Jeg er veldig skuffet. Vi hadde et sterkt bud, men nådde ikke fram. Alle i delegasjonen er langt nede nå. Det hele er bare svært sørgelig, sa prins William.

Video: Stor skuffelse i England

Video Stor skuffelse i England over VM avgjørelsen

Stor skuffelse i England

Russland fikk 9, Spania/Portugal 7 og Nederland/Belgia 4 stemmer.

I neste runde fikk Nederland/Belgia bare 2 stemmer og ble slått ut. Russland firkk 13 og Spania/Portugal 7.

Dermed hadde Russland over 50 prosent av stemmene og ble valgt.

Det endte til slutt med at Russland fikk tilslaget.

- Jeg lover at dere aldri kommer til å angre på dette valget. La oss skape histore sammen, jublet den russiske delegaten straks avgjørelsen var offentliggjort.

Korrupsjons-anklager

Om det var offentliggjøringene av korrupsjon blant FIFA-medlemmene, som britiske media har kommet med i forkant av avstemningen, som ble avgjørende, får man trolig aldri vite.

Men Russlands statsminister Vladimir Putin var blant dem som hardest kritiserte avsløringene. Han bestemte seg onsdag selv fo å ikke reise til Zürich. - Jeg vil ikke legge press på FIFAs medlemmer ved å være der, sa Putin.

Sunday Times' avsløringer førte til at to av de 24 delgatene som skulle avgjøre tildelingene, ble suspendert. Dermed var det bare 22 delegater som avga stemme i Zürich torsdag.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.